親子旅遊

跳至

首頁
45678...52

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果由台中機場去逢甲. nt$400

大宅

回覆 potpot 的帖子

Dear Potpot,

謝謝回覆!
想知道在哪裏可訂平機票?
另我們想自駕,有沒有好介紹?

tws

男爵府

我上網搵air ticket...就會搵到...
如果唔係去國泰假期都可以

男爵府

其實台中機場有無野? 有無野買?

大宅

台中親子遊,溫泉樂園樣樣齊第一次自由行入來分享

我也想知自駕有冇好介紹?最好在機場取車!

子爵府

引用:Pot+Pot,+想問吓間温泉酒店响邊度訂會便宜

原帖由 laimeikit 於 12-05-04 發表
Pot Pot, 想問吓間温泉酒店响邊度訂會便宜一點呢?我CHECK過WEBSITE最平的房都要差不多二仟,你的房間是否最B ...
我訂個間應該是最正的,cityview高層睇台中夜景。pm 比你我去邊處訂

Shirleykai  我都想要~  發表於 14-7-28 11:55
kt2007  Hi,可否pm埋資料給我呀?謝謝!  發表於 14-2-2 23:16
Apple1  可以pm資料給我嗎?謝謝你!  發表於 14-1-28 04:02
clk228  可以pm比我知嗎?tks  發表於 14-1-1 22:55
ymjoy  可否pm 給我? Thanks.  發表於 13-9-13 10:55
王油油  可否pm埋比我?謝謝!  發表於 13-6-1 01:06
ETworld  可以PM埋我知嗎? 我想訂呀, THANKS!!  發表於 13-3-20 21:20
懶亞媽  potpot, 吾該我又要, pm 埋比我, thank you!!  發表於 12-5-5 09:59

子爵府

引用:回覆+potpot+的帖子 Dear+Potpot,謝謝回覆

原帖由 TWS 於 12-05-04 發表
回覆 potpot 的帖子

Dear Potpot,
我租開格上,台中格上嘅車很新,我同個租車職員閒聊,我話上次係桃園格上租車,佢比咗一架很舊的車給我,我問可唔可以都比我舊車,我坦白跟他說舊車有小小花痕唔多覺。佢話同是格上,每個地方經營手法不同,佢地台中平均都是一年多的車,太舊佢地會phase out的。

另外格上用HSBC信用咭有七五折。

子爵府

引用:我也想知自駕有冇好介紹?最好在機場取車!

原帖由 火柴人媽媽 於 12-05-04 發表
我也想知自駕有冇好介紹?最好在機場取車!
剛剛答咗,除格上,和運也是大的租車公司,格價後邊間平就同佢租,唔會點錯。

大宅

回覆 回覆:potpot的帖子

謝謝指㸃,也想請教清新温泉自駕到青青草原要多小時間?一日時間内可否去青青草原和九族文化村?九族文化村是否在香港訂票,才可免費坐鑬車?thanksssss

子爵府

引用:謝謝指㸃,也想請教清新温泉自駕到青青草原

原帖由 火柴人媽媽 於 12-05-06 發表
謝謝指㸃,也想請教清新温泉自駕到青青草原要多小時間?一日時間内可否去青青草原和九族文化村?九族文化村 ...
我個次從彰化扇形車庫出發到清境,用了一小時四十五分鐘左右已身在清境(唔知係咪自己揸得太快)。所以從清新出發,路程差下多,你預2個小時吧!

由清境落曰月潭約一個半小時,九族約下午五、六點關門。所以如果你早上行完農場立刻驅車落九族,也可以玩它半天。我個人會覺得這樣行會趕些。我個次係鑬車站買九族的入場票,佢張票已包鑬車,不用再另買鑬車票。另本想跟民宿買入場票買(通常日月潭民宿都有一些優惠票買),不過如來我去個月九族正做緊特價,民宿主人叫我直接買重便宜(真老實!)。

大宅

回覆 回覆:potpot的帖子

謝謝回覆,青青草原和九族文化村分兩日行程好些,那住清新温泉會否浪費了車程時間?除了雲海,有沒有其他不差的酒店介紹?請多多指敎!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

燁燁媽 發表於 12-5-4 13:44
其實台中機場有無野? 有無野買?
台中機場超細, 只有一間bank, 一間大哥大... 好似都無咩!

男爵府

醒目開學勳章

回覆:台中親子遊,溫泉樂園樣樣齊第一次自由行入來分享

potpot,

請問你係咪直接響清新溫泉酒店個網訂房的,係咪要prepay 的?

子爵府

引用:謝謝回覆,青青草原和九族文化村分兩日行程

原帖由 火柴人媽媽 於 12-05-07 發表
謝謝回覆,青青草原和九族文化村分兩日行程好些,那住清新温泉會否浪費了車程時間?除了雲海,有沒有其他不 ...
其實要看你整個行程安排及你的主打是什麼才知是否值得花一晚在清泉。很多人都會安排在台中留一晚才出發到清境又或者回來停一晚在台中。我想hea些及不想剛坐好2小時飛機就上清境,所以第一晚先在清泉浸個溫泉,第二天才出發到清境。如不去清泉,住一晚台中市也不錯,行吓全台最大夜市是很值得啊!
除雲海,清境其實有很多很多民宿選擇的,之前記得有個怗叫台中酒店介紹,你search一吓,內面很多民宿行程及包車資料介紹。

子爵府

引用:potpot, 請問你係咪直接響清新溫泉酒店個

原帖由 peachtea 於 12-05-07 發表
potpot,

請問你係咪直接響清新溫泉酒店個網訂房的,係咪要prepay 的?
我唔係透過官方綱訂的,個度訂正價房是超貴的。我是用P字頭個酒店機票綱站訂的,係要比全費的。

男爵府

醒目開學勳章

回覆:台中親子遊,溫泉樂園樣樣齊第一次自由行入來分享

potpot,

係唔係Prxxxlixx?

子爵府

引用:potpot, 係唔係Prxxxlixx?

原帖由 peachtea 於 12-05-07 發表
potpot,

係唔係Prxxxlixx?
估中了 我發覺佢未有暑假價錢 唔知我訂個價重有無

男爵府

醒目開學勳章

回覆:potpot 的帖子

OK! THX! 等我得閒留意下佢個網,我自己都未定暑假邊日去!

男爵府

睛靈勳章

大宅

Dear potpot,

we plan t go at summer holiday.
As i never go to Thaiwan before.
I want to go to:農場,放天燈,樂園及浸溫泉。
As we have 2大2小and one 18 month baby(total five), we don't want to change the hotel or 民宿 everynight.

Any suggestion for me, thanks!

首頁
45678...52

尾頁

跳至