自由講場

跳至

首頁
45678...23

尾頁

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

陳莎莎 發表於 12-5-9 10:47
只要你&你嘅狗狗做好自己嘅本份,係絕對無人會歧視你地的!

當真?? 咁以下呢個TOPIC呢D算係咩??

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4959142&extra=&page=1

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

木土土 發表於 12-5-9 11:58
狗真係可能會咬人,尤其是小朋友唔識性可能刺激到隻狗!家長只係提醒自己小朋友「唔好過去,狗會咬你」,我 ...

「唔好過去,狗會咬你」,我唔認為有mug問題 - -
咁樣講小朋友咪從細灌輸狗等於咬人的動物呢個CONCEPT囉。無問題?!!

gigi2001  望咩呀   發表於 12-5-10 05:02
望咩呀  正常,你隻唔咬唔等同其他唔咬人  發表於 12-5-9 12:13
笑下又一日。放鬆下啦大家!

翡翠宮

小豬澄 發表於 12-5-9 12:06
真係激死我 我叫佢有病就睇醫生 我只係帶鼠鼠去檢查 我老公都出聲鬧人 好在我女女去左99到唔係比個痴線 ...
我一定會媽到佢飛起~~
掉唔掉關佢咩事
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

禁止訪問

睛靈勳章

侯爵府

環保接龍勳章

既然你住既屋苑係可以養狗, 咁做好自己就得啦..
把口生係人度, 無辦法既..

我都係怕狗既人, 住公共屋邨, 肯定唔准養狗啦.
唔知點解..真係好多好多人養狗, 仲係新養.
有D入袋偷偷摸摸地養, 我都無理.
但係有D人無模C樣拖狗落地搭LIFT..
我見到一定投訴.

gigi2001    發表於 12-5-10 05:22

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

jamieconnie 發表於 12-5-9 11:43
我覺得養狗狗無問題....最大問題係d主人..帶佢地去放狗時隨地大小便..呢樣真係超討厭 ...

超級同意!!!!!!!!!!!! 放狗時就隨地大小便,又唔善後,攪到D地方臭哂,又有地雷,真係好討厭!!!!!!!!
佢地自己屋企乾淨晒,大家公眾地方就臭晒,陣陣狗尿味,點頂!

gigi2001  同意同意  發表於 12-5-10 05:23

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:小豬澄 發表於 12-5-9 12:06 真係激

原帖由 kapomama 於 12-05-09 發表
我一定會媽到佢飛起~~
掉唔掉關佢咩事
緊係要媽一媽條氣先順番 跟手去幫鼠鼠shopping

水晶宮

chowqv 發表於 12-5-9 11:53
如有需要 可以第一百萬零一次再貼出 該法例, 如有困難閱讀, 唔介意親身讀出。如有困難理解, 請查字典。如有 ...

都話左唔會歧視你怕, 唔會走埋你度,
但係有冇必要見親我地就快身埋黎發癲?

法律之後, 仲要同你講人情..
我覺得不如唔好要法律, 俾你大晒咪得囉.

無入lift, 我根本就唔入lift架..
如有必要上樓, 我直接行樓梯,
你覺得你怕, 我可以接受,
我瓣開你, 仲要被你得吋進尺,
唔好講狗, 對我又點公平法?

重申第一億次,
你不犯我, 我不犯你
你有你驚狗, 我有我養狗

男爵府

環保接龍勳章

shutupmate415 發表於 12-5-9 12:06
「唔好過去,狗會咬你」,我唔認為有mug問題 - -
咁樣講小朋友咪從細灌輸狗等於咬人的動物呢個CONCEPT囉 ...
的確可以唔講.囡囡BB個時,佢見到隻狗得意,走埋去同佢玩.我當時都希望囡囡會唔怕狗,點知隻狗唔知係唔鐘意定係點啦,嚇到囡囡以後都見狗就走好遠.唔好話佢歧視呀!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

可能你睇完會更討厭狗狗,但係我心底話....

支持樓主,吾知點解香港養狗衰過做賊佢地條俐用來散熱,夏天帶口罩真係好慘

lovebobo    發表於 12-5-9 13:10

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

小豬澄 發表於 12-5-9 12:10
緊係要媽一媽條氣先順番 跟手去幫鼠鼠shopping

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:shutupmate415 發表於 12-5-9 12:06

原帖由 Era 於 12-05-09 發表
的確可以唔講.囡囡BB個時,佢見到隻狗得意,走埋去同佢玩.我當時都希望囡囡會唔怕狗,點知隻狗唔知係唔鐘意定 ...
我細時都比狗嚇到喊,有一段時間小小驚狗,但同佢地接觸多左,令我改觀

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

侯爵府

環保接龍勳章

數年前我陪朋友去睇樓
佢睇仲一個可以養狗既屋苑,
各方面價錢都OK,
可惜, 去睇樓時,
一打開度LIFT門, 居然有一篤9A係樹...
真係..唉........
狗主做好自己就OK.

樓主可能係好狗主, 但係你屋苑咁多狗主, 可能一兩個唔生性,
咪攪到你都要俾人歧視囉.

禁止訪問

回覆:可能你睇完會更討厭狗狗,但係我心底話....

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好多時我都會問左狗主先會比我女去同狗玩,我真係怕比狗撲架!!
不過真係好少會冇啦啦撲埋黎
感激遇上你~

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

claudia 發表於 12-5-9 11:26
唔好意思, 真心想問, 點解D狗咁鍾意撲你?
老實, 我好少見狗行行下會主動撲人.
D狗會知人類的反應, 牠們好靈敏, 越驚狗的人, 會引狗埋去, 我身邊已有一個例子

伯爵府

根本錫狗既人同怕狗既人係完全2個人世界既人.

我係極度怕狗的, 以上jm講既過激反應, 我完全有晒, 但我唔會咀妙妙, 反而我試過比狗主咀妙妙.

唉, 我真係唔想驚狗架, 但又控制唔到, 自己都知驚到好樣衰架喇, 不過有邊個會想無啦啦嚇到心臟停頓咁滯先.

保持距離咁睇, 我都會覺得狗仔好cute, 但係真係唔埋得身, 見到狗仔有口罩有繩拖住, 我會好d, 起碼唔使we wa 鬼叫, 嚇親狗狗之餘又令狗主討厭, 呢樣野我諗錫狗人仕未必會明.

嫌棄狗狗, 我都唔認同, 但怕狗係另一回事, 希望果d狗主唔好再妙我.

首頁
45678...23

尾頁

跳至