跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

回覆:bbnailnail 的帖子

我仔讀緊陳溢,幾好,係校舍舊d..聽人講荷澤雲就長享好d

珍珠宮

回覆 yp26 的帖子

我都讚成陳溢係唔錯,最少我兩個姨生仔女都讀得幾好!
我本來都有諗個入呢間,但而家考慮緊,因為可能唔多適合我個囝囝!
你囝囝現時功課多唔多?

大宅

好媽媽勳章

回覆:青衣田家柄同學

本來我個仔都係讀田家炳k2架,不過臨開學前兩日,有第二間收咗佢,所以轉咗校,而家有齊k2課本同校服,你地有需要pm我呀

大宅

引用:回覆+yp26+的帖子 我都讚成陳溢係唔錯,最

原帖由 wan_sosin 於 12-09-20 發表
回覆 yp26 的帖子

我都讚成陳溢係唔錯,最少我兩個姨生仔女都讀得幾好!
澤雲同陳溢都可以丫!我好頭疼丫
其實剛好我正正住長宏邨

珍珠宮

回覆 bbnailnail 的帖子

如果我住長宏,我就會首選何澤芸.

大宅

引用:回覆+bbnailnail+的帖子 如果我住長宏,我

原帖由 wan_sosin 於 12-09-21 發表

如果我住長宏,我就會首選何澤芸.
Why lei ?

珍珠宮

因為我覺得學校近都是很重要的!小朋友唔洗咁辛苦之餘,亦無咁易學壞!最理想係唔洗坐校車,自己接送,個小朋友走唔甩,而何澤芸聽講D老師亦很好!
雖然有另一間主恩,佢都係好學校,但都唔一定適合每個小朋友,都係谷成績嘅學校!

子爵府

主恩係好,不過好谷,其他近屋企都好緊要咖,真係好方便,如果比我選擇都係陳溢,可能我一心都係世德同陳溢

大宅

引用:主恩係好,不過好谷,其他近屋企都好緊要咖

原帖由 yp26 於 12-09-22 發表
主恩係好,不過好谷,其他近屋企都好緊要咖,真係好方便,如果比我選擇都係陳溢,可能我一心都係世德同陳溢 ...
甘你選世德?陳溢?

子爵府

我選左陳溢,校舍係舊,不過好多家長口啤都唔錯,同埋近屋企,。。

民房

引用:我選左陳溢,校舍係舊,不過好多家長口啤都

原帖由 yp26 於 12-09-24 發表
我選左陳溢,校舍係舊,不過好多家長口啤都唔錯,同埋近屋企,。。
我想問陳溢多唔多功課呀?是否每星期都要默書,默既內容又多唔多呢?? thanks ar

子爵府

回覆:hohob0314 的帖子

上星期開始默啦,中文就背默課文加7個生字,英文就a~z大細階

子爵府

回覆:hohob0314 的帖子

功課比我想像中小,有一半都係學校做左。。下個月就可能會多d

大宅

最後選了主恩~因為近~又可䏲實D!何況也是好學校吧

wan_sosin  祝你成功!  發表於 12-10-2 01:33

複式洋房

各位,小兒讀緊田家炳下幼兒D班架!請多多指教!

禁止訪問

珍珠宮

回覆 kiukiucute 的帖子

大大話話有一半媽媽係新移民!

珍珠宮

wan_sosin 發表於 12-10-27 22:55
回覆 kiukiucute 的帖子

大大話話有一半媽媽係新移民!
你好!田士炳收了阿仔下午班請問你知唔知細仔都會編係下午班而課程會同上午班有不同?
今日見左啟思先生話其實十月打後出世個d小朋友佢地唔建議未夠三歲返k1因為能力上同其他小朋友差別大影響自信!其實我大仔都係細B我都同意佢講,但我都會想阿仔出年照讀k1觀察情況再決定那一年repeat !

原本我係想上午班,但想想下可能下午班小d人同埋細b group晒係下午的話對佢好點!

珍珠宮

回覆 jojoplanet 的帖子

你好!
下午班比較多細仔的,大仔都有,不過應該不多!教嘅嘢同上午班一樣的!
下午班有好處的,人少D,大家都比較細,K1問題應不大,K2開始就可能對細仔有些難了,我見我仔嗰班(我仔係4月大仔讀上午班),跟得比較好的,多是大一點嘅小朋友!功課也不算少,而家每天最少兩樣,(中英數其中兩樣),有時再加上補充,不過補充一般唔難做.
細仔可能比較唔容易了.
我都贊成讀多年!唔好話幼稚園,上到小學信心都大D!

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:jojoplanet 的帖子

其實依家幼稚園學位咁緊張,上下午班人數係差不多甚至一樣,所以唔好諗住下午班人數少d,最好都係打去學校問清楚。

首頁
45678...9

尾頁

跳至