網購天地

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

doit123 發表於 12-7-26 12:12
佢無提過呢樣野同埋我見上面有話送錢幣
都無左..
不過唔緊要
哦... 都係皇崗果間呀? 佢 D 香港人優惠唔明顯,不過你有冇同佢講你係香港人?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

淘寶達人 發表於 12-7-26 17:25
你唔開通快速支付就唔駛入電話,可以每次比錢或增值時揀網上銀行,咁就唔駛入電話...
...

我揀咗網上銀行, 輸入回鄉咭號碼, 密碼同驗証碼, 但猛話我証件號碼唔啱. 我check咗好多次係啱架. 又插埋u盾, 都係唔得.

複式洋房

淘寶達人 發表於 12-7-26 17:27
哦... 都係皇崗果間呀? 佢 D 香港人優惠唔明顯,不過你有冇同佢講你係香港人?
...
用回證卡 佢一定知係香港人啦!哈哈
可能你介紹完之後太多人上去
佢地又多左條水路

大宅

tantanmama 發表於 12-7-26 17:50
我揀咗網上銀行, 輸入回鄉咭號碼, 密碼同驗証碼, 但猛話我証件號碼唔啱. 我check咗好多次係啱架. 又插埋u ...
咁要搵用建行既網友幫幫手,我記得有版友用的!

大宅

doit123 發表於 12-7-26 18:56
用回證卡 佢一定知係香港人啦!哈哈
可能你介紹完之後太多人上去
佢地又多左條水路
哈哈,可能係... 咁普通咭除左 40 蚊 USB 重有乜野雜費呀?

複式洋房

淘寶達人 發表於 12-7-26 20:40
哈哈,可能係... 咁普通咭除左 40 蚊 USB 重有乜野雜費呀?
無啦不過我而家提現唔到...
佢話我ac名同支持寶唔一樣
大獲

伯爵府

回覆:[教學] 達人教你$0手續費開國內銀行戶口連結支付寶付款

正想開個,好開心睇到呢個貼
請問其他銀行有無$0手續費?如建設銀行。

大宅

好老婆 發表於 12-7-28 09:00
正想開個,好開心睇到呢個貼
請問其他銀行有無$0手續費?如建設銀行。

...
建行好似收三十幾四十蚊,之前有版友 Post 過...

水晶宮

好媽媽勳章

kyle1358 發表於 12-5-26 15:07
我e家用招行,兩邊都開左ac
係hk用pps入錢係hk 個ac,用免手續費轉人仔去深圳ac
招行香港轉上國內唔係要手續費咩? 早2年我打電話問完,再去金鐘問都係要收每筆200手續費....

之後我就冇再用,而且香港呢邊個戶口取消左, 但國內果個仲係到, 不過已經好耐冇login過....

都唔知仲用唔用到...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

回覆:[教學] 達人教你$0手續費開國內銀行戶口連結支付寶付款

想問問大陸果邊d銀行係咪都係星期六、日休息傢?

大宅

kkkkkl 發表於 12-8-1 06:35
一般星期六日都開門架,超方便,你可以去銀行 website check 下!

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

請問知唔知有冇 深圳灣/.羅湖城/黃崗/一過關就有銀行果d銀行呢.thx晒
[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

大宅

回覆 淘寶達人 的帖子

所有回鄉證NO. 係輸入右上角H字頭的字, 最尾兩個數字不用入.

大宅

回覆 好老婆 的帖子

0 手續費可試浦發銀行.唔好用佢的USB DONGLE. 用大陸手提收SMS 就得.
(當然要香港都收到SMS的電話卡啦, 例如聯通.)

侯爵府

淘寶達人 發表於 12-7-29 15:49
建行好似收三十幾四十蚊,之前有版友 Post 過...

之前多得各位幫助, e+到我幫大家解答下

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4553062&extra=&page=3 -> 呢個係我之前未開戶口睇既forum, 59#我去開完之後post.

今年5月我去左笋崗文具城附近有一大堆銀行, 我揀左建設銀行.
皇崗搭366巴士 (rmb2位) 大約20分鐘車程, 笋崗倉庫對面落車, 就係文具城&賣玩具批發 (e+貴左好多), 如果去銀行要搭多一個站, 就會見到好多銀行.

同我辦手續個女職員識聽/講廣東話, 一樣唔駛手機號和住址証明, 手續費RMB23 (包儲蓄卡, 網上銀行 + U盾), 即時在銀行激活埋個網上銀行同U盾, 返到香港上返建行網下載 E路x航 (click手邊做個戶, 我唔知呢個繁體字點寫), 就可以用, 之前當然要攪好個支付寶戶口先.

侯爵府

bee007 發表於 12-7-14 00:28
有彈出來,但登入時想click有證書Click唔到,可能因為冇證書。。。

usb有無係大陸激活左先, 有jm提醒過激活左返香港先用到, 因為繁簡體字問題, 香港電腦認唔到隻手指.

侯爵府

tantanmama 發表於 12-7-26 16:08
我開咗建行戶口, 但綁定唔到支付寶, 死都要我入開戶時電話號碼, 我根本就冇大陸電話號碼. 請問點算? ...

我未申請銀行戶口之前開左個支付寶用左香港手提電話綁定唔到, 到開左銀行戶口之後再申請另外一個支付寶用email address綁定反而得.

侯爵府

tantanmama 發表於 12-7-26 17:50
我揀咗網上銀行, 輸入回鄉咭號碼, 密碼同驗証碼, 但猛話我証件號碼唔啱. 我check咗好多次係啱架. 又插埋u ...

有無係大陸激活左先.
鄉咭號碼係唔要最尾果2個數字

侯爵府

kkkkkl 發表於 12-8-1 06:35

星期六、日開, 不過收4點

大宅

purplechung 發表於 12-8-1 11:13
星期六、日開, 不過收4點

GOOD!!!!!
等我星期六去開返個先!!!

首頁
45678...10

尾頁

跳至