婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆:Jms,你們的金器會比99keep嗎?

自己keep

別墅

回覆:Jms,你們的金器會比99keep嗎

老公要錢用買晒啦,d錢比晒老公啦,好後悔冇留返嫲嫲買比我果條金練!

大宅

當然唔會,我當初知道自己就嚟結婚,嗱嗱聲走去開個保險箱用!

子爵府

引用:Quote:原帖由+chan_chi_mun+於+12-10-18+發

原帖由 寫我心情 於 12-10-18 發表
洗吾洗呀
你去睇下自由講場,早一兩日先有個老公離婚時要個老婆嘔番哂結婚嗰時收到的金,如果本身個保險箱係有老公名的,佢仲唔晨早攞哂呀?

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

反而我有個問題, 點解會

子爵府

仲有早排有個jm個保險箱淨係jm同c6的名,無端端唔見哂啲金,原來係個99叫c6攞哂啲金賣哂幫個大仔還債,咁你地話,除左自己同娘家,仲有邊個會係自己人?

子爵府

引用:吾想俾+但99出到聲+真係吾識say+no

原帖由 natalieying 於 12-10-18 發表
吾想俾 但99出到聲 真係吾識say no
咪話自己晨早已經開左個保險箱囉,唔使麻煩佢啦

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:啱啱結左婚,c6叫我將d金器比99放系保險箱

原帖由 YIUTAITAI 於 12-10-17 發表
啱啱結左婚,c6叫我將d金器比99放系保險箱度,我唔制,話要自己keep返,請問各位,你地會比99keep金器嗎?

...
唔會, 金係自己既, 我99 有好奇問過我d 金擺邊, c6 搶住答已經放o係保險箱! 上至金鈪下至底底, 都應該放自己度

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:吾想俾+但99出到聲+真係吾識say+no

吾想俾 但99出到聲 真係吾識say no
答句: 唔洗喇唔該, 已經放左o係保險箱, 好安全! 佢話: 保險箱要俾錢貴. 你話: 怕一出門口被打劫, 為安全計唔拎黎拎去喇! (呢個係萬用理由)

別墅

梗係唔會啦!!!!!
要比人keep就比自己媽媽!

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

自己同老公開聯名保險箱keep~~唔會假手於人~~

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:啱啱結左婚,c6叫我將d金器比99放系保險箱

原帖由 YIUTAITAI 於 12-10-17 發表
啱啱結左婚,c6叫我將d金器比99放系保險箱度,我唔制,話要自己keep返,請問各位,你地會比99keep金器嗎?

...
no way 我比我媽媽keep .以家我媽要我自己keep 返

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

YIUTAITAI 發表於 12-10-17 08:27

...
同佢唔係好熟,所以唔想麻煩佢老人家 .............................

珍珠宮

自己野自己keep, 點解要比人保管

大宅

結婚個日擺完酒清場時我將貴重嘅個人物品全部叫家姐先攞返阿媽屋企,其餘雜物先放99家(嗰晩我地住酒店),點知第二朝返男家時62問我地D金放咗係邊,我話尋晚攞咗去阿媽到,跟住我就發現係酒摟運返嚟嘅每袋雜物全部俾人打開過,連我盒nube bar都俾人打開過真係把鬼火,第二日我即刻係我阿媽到攞返男家D金俾6299,99仲要扮傻問「點解唔自己收」,我直接話「62尋日問吖嘛,咁男家嗰D金物放返係你地到囉」,我當無收過豪俾佢地算數:;pppp:

YIUTAITAI    發表於 12-10-18 17:25

複式洋房

回覆:YIUTAITAI 的帖子

你老公都有問題!唔好放

珍珠宮

肯定唔得啦,俾佢keep仲有機會拎返,自己keep!

大宅

我fd就係俾99Keep。。。。結果。。。明明十件金器,但99唔承認有咁多

YIUTAITAI    發表於 12-10-18 17:26

大宅

引用:Quote:原帖由+natalieying+於+12-10-18+發

原帖由 sfmeow 於 12-10-18 發表
答句: 唔洗喇唔該, 已經放左o係保險箱, 好安全! 佢話: 保險箱要俾錢貴. 你話: 怕一出門口被打劫, 為 ...
佢放左係佢個保險箱到
我都覺得自己傻左 個陣吾話自己keep返
以家都吾好意思出聲了 我又吾想佢覺得我吾信佢呢

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+sfmeow+於+12-10-18+發表答句

佢放左係佢個保險箱到
我都覺得自己傻左 個陣吾話自己keep返
以家都吾好意思出聲了 我又吾想佢覺得 ...
你向佢講你開左保險箱想自己收藏番.... 越遲問越凍過水. 金唔只係錢, 仲係長輩既祝福.

首頁

尾頁

跳至