自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

民房

我見樓主既原文係話學校知會佢原定既安排,唔係話學校因應佢既要求去換左個廣告wor…… 即係就算樓主唔開口,佢地都會係果日換左個廣告lar,都無跟進件事,只不過係咁岩撞岩時間啫
好多牟利教育機構,做教育為名,賺錢為實,可能如果樓主係家長,係比$$$ 果個,學校處理同一事情既態度發手法會完全不同; 我自己都有兒女,都好怕佢地入到d只教書本知識,唔教德育既學校
E 間學校都幾奇怪,賣廣告一定要用有人樣既相gar 咩??

瑪瑙宮

畀面勳章

真係太過份! 希望你堅強

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆:私人幼稚園用去世校長照片做宣傳,把我推向更深的陰霾

侯爵府

畀面勳章

太過份

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

離曬譜!

複式洋房

babyland321 發表於 12-11-15 15:22
我見樓主既原文係話學校知會佢原定既安排,唔係話學校因應佢既要求去換左個廣告wor…… 即係就算樓主唔開口, ...
EXACTLY!!!

男爵府

好過份AR...樓主, 你自己都要保重

別墅

樓主,你都要振作!

大宅

畀面勳章

樓主..努力面前呀..

伯爵府

點可以咁,太過份了!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

太過份喇

愛 我 就 別 傷 害 我

民房

我見樓主既原文係話學校知會佢原定既安排,唔係話學校因應佢既要求去換左個廣告wor…… 即係就算樓主唔開口,佢地都會係果日換左個廣告lar,都無跟進件事,只不過係咁岩撞岩時間啫
好多牟利教育機構,做教育為名,賺錢為實,可能如果樓主係家長,係比$$$ 果個,學校處理同一事情既態度發手法會完全不同; 我自己都有兒女,都好怕佢地入到d只教書本知識,唔教德育既學校
E 間學校都幾奇怪,賣廣告一定要用有人樣既相gar 咩??

男爵府

複式洋房

ppsfung 發表於 12-11-15 14:20
相信你先生一定是一位很值得人尊重的校長, 所以學校才會用他作宣傳.
亦很理解你先生在沒有先兆的情況下突 ...

學校賣廣告及造宣傳目的是 marketing,要知名度,本身不是想故意傷害任何人,這點我認同

我就此事只出過一封信而已; 可能我之前在此解釋不清楚,學校不是因應我提出的要求而更換廣告,而是知會,本來一早已定1116日更換燈箱內容; 學校收到我書面提問後并無向我交涉,只派了那位外籍老師聯絡我,對話內容只有幾句,基本上他的意思是
“you better take it or leave it!”

傷心不代表會怨恨,一個人有傷痛經歷不代表會對人不有善; 試問大家如何去量度傷害及傷痛? 整件事上面并不存在什麼扯平不扯平的問題

假如我先生知道他曾任教的學校,曾共事的同事這樣處理因他而遺下來的事情,我相信他一早會離職,應該蒙羞的是學校有關人事,我相信其他人只會替我先生不值

好多謝你的鼓勵,放心,我會好好生活下去的

複式洋房

為了宣傳!卻做些傷害他人的事,算什麼學校?

大宅

Take care. We are always here with you. Just let's us chat once u wish.

男爵府

其實我覺得在學校立場, 佢地無傷害任何一個人。樓主睇到個廣告可以有唔同反應,可以好傷心,亦可以好安慰老公生前任教的學校仍然咁支持佢。既然學校已經知會會改廣告,其實樓主都唔駛再咁激氣。

禁止訪問

回覆:weareno1 的帖子

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆 回覆:weareno1的帖子

樓主,振作

首頁
45678...11

尾頁

跳至