夫婦情感

跳至

首頁
45678...14

尾頁

大宅

心痛

男爵府

別墅

侯爵府

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

相同的故事,相同的情節,祗是主角不同。

希望樓主妹妹振作

別墅

回覆:小三衰,男人更可恥(有啲長…當故事睇就好了)

未玩夠就唔好同人結婚 唔好搞大人地個肚 害人害物!冇陰公 bb又細!好激氣!

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

無錯, 係呢個時候, 的男人都係盲o左.......

想當日, 我 fb 俾新用戶鬧我放個老公出去玩, 點做人老婆云云.... 我同我條佬講, 係佢個賤人or 佢 d 朋友黎....... 佢竟然話一定唔係, 賤人身邊無人知呢件事.

跟住我平心靜氣咁同佢講, 呢件事三個當事人, 成件事夾埋得幾個朋友知. 你信佢的話, 咁即係我同你o既朋友囉. 我o既朋友會唔會咁樣黎鬧我? 一定唔會囉. 咁你的朋友呢? 會唔會咁樣黎鬧我呀??? 你自己諗清楚啦, 係邊個人出手呀?

跟住佢無聲出!

大宅

個小三男定女?

大宅

畀面勳章

睇到依家, 其實個男人為乜追返妳個妹返去?
為左滿足佢自己父母? 個男人一啲悔意都無. 好似搵返個老婆返去交差.
妳個妹返去只會受氣同唔開心, 雖然唔好教人分開. 但係係呢件事上見唔到佢地一齊仲有咩好. 妳個妹咁慘. 精神壓力又大, 又要帶囡囡. 再係個咁既男人身邊. 妳個妹真係會癲, 個男人只會越來...離開個男人, 起碼有妳地幾姊妹鍚同睇住. 叫做有人關心.

ching_800322  我諗緊佢係咪為左唔想個囡冇左個阿媽!  發表於 12-12-20 12:30

子爵府

clara1975 發表於 12-12-14 09:49
錯不在我地女人身上...
男人本來就係咁..自我控制能力極低嘅生物...
我有兩個女..已經開始灌輸佢地唔好對男 ...

咁你又唔好咁教佢哋,會令佢哋唔信任男人,好難同愛侶建立坦誠關係,愈驚揀錯愈驚行差踏錯,就愈唔敢去愛,除時做鑽石剩女都似。應該教佢既係人性裡係有背判呢回事,任何事情包括男女夫妻關係,都有無常,最重要係當有事發生時要堅強正面咁面對。教佢哋唔信任男人是不會令佢哋免疫的

子爵府

睇到火滾,個男人正杏家橙

子爵府

呢個男人根本唔知自己想點,唔知自己點解要結婚,唔知自己點解要生仔,既然佢唔知自己人生想點,唔想為自己人生負責,你妹亦無謂浪費精神時間在這種癈柴身上。真架!咁冇種既男人點可以繼續同佢對人世?!三十歲都仲好後生啫,唔好就咁毁咗自己喺佢身上,即使留低把口話原諒佢,你妹都會終日疑神疑鬼唔會開心架

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

有無啲更賤的狗公呀

希望你妹妹快啲振作 ~~

大宅

一個咁開心嘅開始。。。居然會有個咁傷心嘅故事。。。 真係睇到喊

大宅

P9
等到call 車到咗我地就上車,今次返媽咪度,為咗比啲心理準備媽咪,我就打俾媽媽想同佢講發生咩事…但係媽咪同啲阿姨飲緊茶,結果返到去呢班阿姨已經上哂嚟想八卦吓,為咗唔想佢地問長問短,我同阿妹就落街行吓,直至佢地走咗先返上去,喺我地落咗街呢段時間,阿媽就打電話俾襯家99,襯家99好好,真係好錫阿妹…佢向我媽道歉…佢同阿媽講話佢同襯家62都已經閙過個仔,而襯家62更加冇啋過個仔,叫阿妹唔使擔心,6299實會企佢果邊…我地返上樓啲親戚走哂,阿媽問咗阿妹一聲點呀?阿妹已經失哂控佢㩜住媽咪一路喊…一路講…"媽咪呀!我係咪好失敗呀?點解我對佢咁好佢要咁樣對我呀?媽咪…我係咪令你好失望呀?我唔想㗎…你唔好怪我呀…"我阿媽都哭了…佢同阿妹講,"唔會…媽咪冇失望,係啲男人衰,唔關你事,唔準咁講…唔係你有錯…知唔知…"阿妹話 "咁點解佢要咁對我呀…係咪我唔夠好呀?我唔想呀…媽咪…我真係唔想離婚呀…媽咪,我唔想你比人話個個女都係咁,個個都咁失敗…"佢地㩜住喊咗好耐…

GM.Juliana    發表於 12-12-19 15:25

大宅

引用:Quote:原帖由+Tammylung+於+12-12-14+發表

原帖由 Cherry_Chu0516 於 12-12-14 發表
喂~真係堅似woooo...佢地又係一齊做野架!!!唔係真係咁岩嘛!!!咁你阿妹依家點呀?如果真係果個賤男既話我仲 ...
我只可以講佢地係做服務業既,唔知係咪同一人…不過世界細,可能係都唔出奇…

大宅

BK Milk勳章

睇到CRY
阿妹加油呀, D男人真係好衰格, 明知人有家庭仲搞人更加衰格, 實有報應

翡翠宮

畀面勳章

勸你妹妹不要再回頭,呢個男人冇得救,唔好為左害怕別人的眼光和閒話而死頂,將來佢一定可以過幸福的日子。
日日是好日

男爵府

你妹妹真係好慘,希望佢快啲企返起身

明白佢想打破你地幾姊妹同你媽媽的“宿命”,但有時有啲人唔值得就係唔值得,快啲放手反而係一件好事

我父母都離了婚,話對仔女無影響就點都係假的,但我明白有時有啲嘢,過了就係過了,每個拍過多過一次拖的人都知無嘢係唔可以放低。
雖然你話你妹妹一直都好似好幸福,又拍了咁多年拖先一齊,無理由會錯,但有時就係咁,可能個男(你妹夫)覺得一齊咁多年,所以唔可以付你妹妹,而又知你地幾姊妹都唔想好似你父母咁,所以變相成了一個壓力,攪到好似一定要同你個妹結婚先交代到咁。

唔好鑽牛角尖了,無話邊個啱邊個錯,好好打算自己和bb的將來才是最重要。

首頁
45678...14

尾頁

跳至