跳至

首頁
45678...88

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 0606全職媽媽

我有個朋友送了一盒在反x城買的DVD MAGIQ, 有隻DVD和CD各一, 還有一個公仔, 給3-12個月bb玩, 個公仔對住架電視連接了, 識發聲和DVD配合, 學英文, 十分得意, 好似早陣在反x城Demo緊, 個公仔發聲十分細聲, 十分適合初生bb聴, 因他不識看電視, 不過我的女兒有興趣些, 因我的囝囝沒有多大反應! 我個朋友說有一套適合12-36個月bb! 妳們可以到以下網頁參考吓http://www.tinylove.com/

[quote]

ronni 寫道:
你地開始搵教材比bb未呀

男爵府

我想問條cable長唔長架, 個website d 相都無 show. 香港有冇得買.

男爵府

有時掛住上網都唔記得餵奶添.
ronni 寫道:
日日對住佢真係好開心~~不過好彩有部電腦, 佢一訓我唔係做家務就會上網, 一黎唔會脫節, 二黎可以search好多對湊/教bb既website, 三黎可以打法時間囉~~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

在反x城買, 好似不用 cable, 個公仔對準個電視就連接到, 我都是看個一次, 就是朋友給我時在我家看!
甲由仔 寫道:
我想問條cable長唔長架, 個website d 相都無 show. 香港有冇得買.

伯爵府

我都係咁話呀...以前會成日出街,係屋企一陣都好似有野咬咁...而家要我出都唔想呀...
ronni 寫道:
日日對住佢真係好開心~~不過好彩有部電腦, 佢一訓我唔係做家務就會上網, 一黎唔會脫節, 二黎可以search好多對湊/教bb既website, 三黎可以打法時間囉~~

伯爵府

你地有無請工人幫手架...其實我就無請,因為自己可以做哂d野,但而家99俾既壓力大左,要我晚晚煮飯俾老公食... :cry: 我邊可以成日落街買送喎

大宅

susan,

我都冇工人(我就係),不過我都會煮飯,因為我唔想大仔食咁多街邊野,而且我餵返人奶,要煲番d湯水飲,因為我都要帶囝囝返學,所以落開街會去買餸;但囝囝唔洗番學我都唔會落街唔煮飯架喇 :tongue:

晚晚煮???冇可能喇......

子爵府

susanpang 寫道:
你地有無請工人幫手架...其實我就無請,因為自己可以做哂d野,但而家99俾既壓力大左,要我晚晚煮飯俾老公食... :cry: 我邊可以成日落街買送喎

我都係無請工人一腳踢架~~
點解以前唔比壓力你要煮, bb剛出世反而咁樣呢? 你老公點睇? 一次買多2餐囉, 我都係我mom一星期黎2次幫我買定架咋

伯爵府

pmjleung,

你同囝囝返學,都會帶埋bb?

伯爵府

ronni,

我99咁講,係想暗示我做唔掂家務,佢可以睇bb(湊孫),但我一直唔想俾佢湊

別墅

我一次過買幾日餸架,邊得黎成日落街喎,如果老公放假就佢煮,佢返工就唔係屋企食飯架啦,咁我就一次過煮兩日餸,叮返熱自己食囉,但就飲好多鮮奶,又有飲雞精&冰糖雪蛤膏,保充營養

別墅

我想我奶奶幫我湊佢都唔肯呀,佢又有工人,我自己冇請工人架,我好想佢幫我湊,咁咪我可以出去做野囉

別墅

初初bb出世時,d時間真係唔夠用架,但依家大家都習慣左,做完家務仲可以有多餘時間上網,真係開心呀

大宅

susanpang,

係呀,因為得我一個,所以返學放學都會帶埋細佬,我一隻手推車一隻手拖住大仔
pmjleung,

男爵府

我都係無請工人, e+想請個鐘點清潔廚房及廁所, 唔係無時間係個人累到唔想理.

大宅

你99真係有D ?-( 竟然要你晚晚煮飯俾老公食。老公煮俾你食就差唔多。

我依家請咗個鐘點一至五每日三個鐘清潔+煮晚飯﹐真係幫輕好多。雖然BB依家有規律咗﹐不過亦開始扭計﹐有時食奶佢會拗腰拱橋唔肯就範﹐又成日瓜瓜叫要人陪﹐mami工作一D都無少到。

子爵府

pmjleung 寫道:
susanpang,

係呀,因為得我一個,所以返學放學都會帶埋細佬,我一隻手推車一隻手拖住大仔 [quote]
pmjleung,

[/quote]

勁)))

子爵府

甲由仔 寫道:
我都係無請工人, e+想請個鐘點清潔廚房及廁所, 唔係無時間係個人累到唔想理.

我而家都係用緊d agent既鐘點, 隨時唔中意可以換人, 加上唔駛幫佢買insurance

大宅

pmjleung,

我好佩服你!我每次送大仔返學都要帶工人出去架!我一個搞唔到兩個呀! :-(
[quote]
pmjleung 寫道:
susanpang,

係呀,因為得我一個,所以返學放學都會帶埋細佬,我一隻手推車一隻手拖住大仔 [quote]

伯爵府

pmjleung,

你好勁呀,我就唔得喇...

首頁
45678...88

尾頁

跳至