跳至

首頁
45678...15

尾頁

大宅

回覆 lukchan 的帖子

冇廿分都唔駛諗~~ 我朋友都有宗教分, 都入唔到.

大宅

回覆 chingcging 的帖子

呢間出名淺, 易入.

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:將會係14-15年讀小學嘅入嚟!

今年排位走勢:
乙一
聖提,聖心,般小,基恩,聖彼德
乙二
呂小,二校,中尼,薄尼
乙三
一校,薄尼,李陞

大約係咁

珍珠宮

好媽媽勳章

chingcging 發表於 14-1-19 20:55
今年排位走勢:
乙一
聖提,聖心,般小,基恩,聖彼德
英皇二校,中尼,薄尼放乙二無可能入到, 因為放乙一都已經爭崩頭.

別墅

回覆:jaycee_mami 的帖子

交表時見左右填英二,St. Peter 第一,有媽咪就諗緊改吾改呂小第一,填哂表仲坐喺度唔交往,做人父母真係難。不過有啲好似完全冇準備,坐低先对住張名單慢慢看,真係咩人都有。

複式洋房

小女是15-16年小一入學的,初嚟報到,多多指教
天主總堂,好似進步得幾好,又有外國同學,多英文、普通話,大家點睇?

伯爵府

環保接龍勳章

星期六就放榜啦!各位加油!記得上嚟報喜!

別墅

回覆:chingcging 的帖子

大家派成點?

伯爵府

環保接龍勳章

我哋班80%first 3 choice

大宅

引用:小女是15-16年小一入學的,初嚟報到,多多

原帖由 Mommy-Maggie 於 14-01-21 發表
小女是15-16年小一入學的,初嚟報到,多多指教
天主總堂,好似進步得幾好,又有外國同學,多英文、普通話, ...
我個女就係派佐天主教總堂區,第11志願,我都好想知呢間學校點樣?之前完全無留意過?大家點睇,萬分感激!

別墅

回覆:Ivy-1981 的帖子

我去過體驗班,佢地攪類似國際學校模式,教學語言主要是英文,功課量亦較小。該校有好多不同種族學生,幾聯合國。普遍聽家長選佢地都因為教學語言,可訓練子女英文,及初小壓力小啲。

由於只係行左新教學模式幾年,未有畢業生,所以唔知考中學會點。校長説期望畢業生將來都係讀English Medium School.

既然派左,註冊時問清楚,相信教職員很樂意解答。我估你都會去叩門,加油,希望儘快搵到理想學校。

複式洋房

我仔仔派左去呂明才小學,大家有乜意見?好似好少人提及呂小

伯爵府

環保接龍勳章

引用:我仔仔派左去呂明才小學,大家有乜意見?好

原帖由 isaac_bb 於 14-06-08 發表
我仔仔派左去呂明才小學,大家有乜意見?好似好少人提及呂小
hi 同學!我個女自行入咗呂小!

佢一級4班,每班25人,小班教學。英文用oxford RWI,2測2考,考只會考中英數常,可選廣教中同普教中。書簿費$1,3xx, 小四開始分常英班

複式洋房

Hi, 同學仔,多謝你既資料,因為我對呂小不太認識!老師同學生質素如何?

伯爵府

環保接龍勳章

引用:回覆 chingcging 的帖子Hi, 同學仔,多謝你

原帖由 isaac_bb 於 14-06-08 發表

Hi, 同學仔,多謝你既資料,因為我對呂小不太認識!老師同學生質素如何?
我係放學時間睇過,學生質數唔差。

大宅

回覆 isaac_bb 的帖子

你是第幾志願入呂小?因為有人排二入唔到。

複式洋房

本來揀第三,但老公見英皇一校得25個位,所以將呂小放第二,其實我地都係鐘意小班學校!但冇幼稚園同學仔揀呂小

大宅

回覆 isaac_bb 的帖子

你排英一作第2, 一定得喎! 唔多人選! 如果你叩門, 應該有機會!
不過, 今年呂小, 應該多了人排一, 排二就唔係人人都得! 舊年叩門都有百幾, 2百人。

呂小校長好得!!! 有心有力攪好間學校!!!

複式洋房

回覆 YS_mommy 的帖子

因為英一同呂明才都係小班敎學,但呂小環境好d, 只不過我見升中派位好似冇英一咁好!希望仔仔返得開心最緊要,英二同聖安多尼都太goke所以冇放第二

別墅

小朋友派左潮商,之前全完無留意過呢間學校,請問有無家長瞭解學校情況呀?THX

首頁
45678...15

尾頁

跳至