自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:lamyungyu+發表於+13-6-20+02:48+樓

原帖由 金盆洗手 於 13-06-20 發表
我老公都無留我,我哋講咗幾句我就無再覆佢喇。 佢係想留啲仔女,無話過想繼續同我一齊 ...
你同佢撐到咁行、難免會覺得佢唔再在乎你嘅。。。
你暫時唔好再俾咩反應、唔好再爭論,大家cool down下先。。。
我都知叫你咁做、你會好辛苦。。。但"小不忍則亂大謀"凡事要為大局著想!
為咗自己同3個baby你點都要撐住啊!

伯爵府

引用:Quote:p_kotone+發表於+13-6-20+02:39+我都

睇佢email佢哋完全無想分手跡象,我老公好緊張佢,不過好笑嘅係我老公寫比佢啲野同一封佢十年前我哋初初一 ...
我老公結婚前都出過一次軌,當時我地同居全世界都知係我唔知...之後紙包唔住火,我知道左,個小三仲要賤到來我屋企、比曬所有老公寫比佢嘅情信同手作仔(紙鶴、紙花)手法同寫D野同追我時一樣,當時個小三個roomate話見到個女仔着住條under only, 我老公由佢房行出來
之後我地傾左好耐,明白到佢原來對我有好多不満、我承認當年的自己有重度公主病。之後我地用左好多年時間去重新build up返彼此嘅信任,而佢由頭到尾都無承認過佢同個女仔上過床

CarrieNazi  提外話, 唔好嬲, 就算個女既脫都唔代表男既就要~~  發表於 13-6-20 11:02

珍珠宮

引用:Quote:lamyungyu+發表於+13-6-20+02:48+樓

我老公都無留我,我哋講咗幾句我就無再覆佢喇。 佢係想留啲仔女,無話過想繼續同我一齊 ...
你同佢撐到咁行、難免會覺得佢唔再在乎你嘅。。。
你暫時唔好再俾咩反應、唔好再爭論,大家cool down下先。。。
我都知叫你咁做、你會好辛苦。。。但"小不忍則亂大謀"凡事要為大局著想!
為咗自己同3個baby你點都要撐住啊!

男爵府

回覆:金盆洗手 的帖子

就算係將來攪到要離婚,都一定唔可以比囝囡跟個死佬,一定要留番証據,告佢通姦,才有勝訴。。取回囝囡係自己身邊

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:HELLOCOFFEE+發表於+13-6-20+02:54+

我名下都有物業,值錢過佢名下嗰層。 兩層都係結婚後買㗎
咁你有經濟能力都好D. 起碼冇咁慌先。

慢慢諗吓點處理啦,夜啦〜你粗糙大細早抖吓啦。

見你一獲打你一獲

大宅

cookiekwong 發表於 13-6-20 03:03
果賤佬(唔好介意我咁講)係咪貪新鮮先,而唔係動真情??依家好多“年青少女”好鐘意成熟ga男人,諗住可以 ...
我都覺得佢係貪新鮮多啲,不過重要咩? 都發生咗,代價就係無咗三個仔女,佢亦都唔會親眼睇到個BB出世

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:cookiekwong+發表於+13-6-20+03:03+

我都覺得佢係貪新鮮多啲,不過重要咩? 都發生咗,代價就係無咗三個仔女,佢亦都唔會親眼睇到個BB出世:cryi ...
冷靜唔好咁先啦,就要佢再親眼見住自己BB出世呀。

見你一獲打你一獲

伯爵府

回覆:剛證實了,原來真係有小三(BB下個月出世)

睇完你個post你話出奇地冷靜,我反而替你心痛,有苦自己知,不過你肯講出來好過屈喺心度,啦。其實你老公幾時有小三架?你咁快踢爆佢,你好難步儲點做喎!我有friend都生3個,又喺老公出軌,但鑑於個老公唔想家破人亡,佢選擇回頭是岸喎,你可以參考下佢

子爵府

局外人:我試冷靜分析!各位JM,不喜勿插!寧教人打仔,莫教人分妻

你C6唔認有小三,即仍眷戀呢個家!重點是個家,不是你!如沒有你,就沒人照顧三個BB,C6就沒時間去溫小三,所以佢會留戀呢個家!

你同佢離婚,米益左c6!
1:C6無論金錢,時間都明正言順可以同小三
2:一日唔離婚,一日小三無名份!
3:我們呢D正室自己提出離婚等於放棄!令小三入室,就算有膳飬費都不及一世做正室所得利益!
4:三個小孩太細,嘗試下挽救呢段婚姻!
畢竟大家願意生三個,愛是一定有!
只是男人多數在太太有BB時出軌,BB出世後好大機會回歸!
5:可會考慮分房分居(都當分居日子)比大家泠靜!你們是孩子的父母是不能改變!
對小孩公平點,沒有了任何一位,小孩都好可憐!

BB出世後,會有轉機,個人直覺你C6同小三只建築在性関系,肉體會生厭!愛才會恆久!
好好保重,我們期待你BB,同你好消息!支持你!

szeszes  支持你, 認同!  發表於 13-6-23 12:06
cissie    發表於 13-6-23 02:03
vickyman    發表於 13-6-22 23:33
808280    發表於 13-6-21 12:03
evian0204    發表於 13-6-21 10:00
sl222    發表於 13-6-20 12:37
yiu_mimi    發表於 13-6-20 12:24
CarrieNazi    發表於 13-6-20 11:05
chloeyiyi    發表於 13-6-20 10:43

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

Sorry 樓主, 睇到你情況我也好難受. 我自己也陀住number 3 , 明白你感覺.

我的睇法係, 一動不如一靜, 其實呢一刻你唔需要主動做任何野, 只要專心生仔坐月, 你先有好的身體, 才有清晰頭腦去面對問題.

如果有三個小朋友, 你話佢好錫好錫小朋友, 同時如果洰有比家用的話, 我會選擇同佢攤牌後做一對掛名夫妻. 我有朋友freeze 住同老公關係兩年後, 小三不戰而敗, 老公重新返回頭的.

呢一刻, 你先全情投入bb 同自己身體上, 把和老公的事先放一邊

大宅

lamyungyu 發表於 13-6-20 03:12
冷靜唔好咁先啦,就要佢再親眼見住自己BB出世呀。
都唔會改變佢哋相愛嘅事實

大宅

陪月勳章 畀面勳章

引用:局外人:我試冷靜分析!各位JM,不喜勿插!

原帖由 fannymk 於 13-06-20 發表
局外人:我試冷靜分析!各位JM,不喜勿插!寧教人打仔,莫教人分妻

你C6唔認有小三,即仍眷戀呢個家!重點 ...
支持,認同!!

頭先我話,就算有幾唔開心都要諗住三個仔女先,所以~如果個男人肯回頭,而你原諒,其實都係為了仔女!!不過,如果你覺得好難受,做唔到,咁就唔好勉強!!!

同樣地,我都好期待你的好消息,祝福你 and give u a big hug sis

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:HELLOCOFFEE+發表於+13-6-20+02:28+

佢咪話你知咩呀,邊個講㗎,咩婚外情呀
我跟住話我知嘅野已經足夠喇,以後各行各路,你同佢,我同三個小朋 ...
叫佢食蕉啦,唔通d仔女比埋佢咩

子爵府

佢系爸爸,佢有權䏲BB出世!
明白此刻你心情,但請不要用BB做注碼!
相反你越大方D,C6可能內疚!
有機會,婚姻有救呢!
冷靜!先可以贏,你有咁多JM做你軍師,實打低隻賤小三

cissie  agree! you can't stop him being a father.  發表於 13-6-23 02:04

大宅

fannymk 發表於 13-6-20 03:14

你C6唔認有小三,即仍眷戀呢個家!重點 ...
原諒得一次,點知幾時有下次。 我自問玩唔起。

男爵府

唔好咁啦,你依家大住肚,想法可能會偏激d。我都贊成你先冷靜落黎,收集所有對自己有利既証據。然後,問吓自己最想點,分定留。。。

分既: 係你老公返港前搵律師做咗野先,叫律師計定數,要問佢攞幾多善養費。。。換曬大門鎖匙,等佢冇得返黎。

留既: 睇在囝囡份上,等佢地有個完整的家,叫個死佬同果個cheap精,一刀兩斷。。。如果,佢肯既你咪考慮比次機會佢囉。始終,你果d細路太細啦,佢地係呢個階段,真係好需要一個老豆既。

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:lamyungyu+發表於+13-6-20+03:12+冷

無錯,佢地的確做咗亦成事實!

老實+現實,試問有幾多人未做錯過事,而家最大問題係你自己先,要以自己為主,我地大家認為你唔會輸的,只要你而家step by step咁處理,你一定可以win得美麗又光彩。

見你一獲打你一獲

別墅

引用:Add+oil,+要活得比他好!我做到你都做到! +

原帖由 思樂冰 於 13-06-20 發表
Add oil, 要活得比他好!我做到你都做到!
活得比佢好

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

金盆洗手 發表於 13-6-20 03:21

唔好咁諗 咁短時間邊係相愛呢 你唔好喊啦

首頁

尾頁

跳至