自由講場

跳至

首頁
45678...22

尾頁

禁止訪問

回覆:Maibubuu 的帖子

複式洋房

畀面勳章

回覆 peachmossolb 的帖子

照你咁講,個教師都吾應該爆粗la~~你覺得警察要服務市民,咁老師都要教好學生喎~~佢而家咁樣做,同佢口中既公安有什麼分別?一樣係只顧自己law~~
生死有命,富貴由天
我命由我不由天,天欲滅我我滅天

大宅

991129 發表於 13-7-26 15:00
不敢茍同, 警方有做得不妥當, 女教師就可潑婦罵街、粗口爛舌?
NO, 我絕對唔認同佢鬧人, 佢做得最錯就係失左控咁罵, 所以人人見到都會覺得佢唔抵幫, 但我覺得個老師咁激動, 事前一定有D事發生過刺激到佢, 老師係EQ低, 太激動, 但警察方面處理手法究竟有冇問題?

大宅

peachmossolb 發表於 13-7-26 12:09
警察投訴科?係上頭落order 叫佢地保住青關架喎,你真係覺得有用?叫佢地查返自己上司?

...

你點知上頭落ORDER?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:peachmossolb+發表於+13-7-26+12:09+

原帖由 180 於 13-07-26 發表
..家陣冇人話個女教師係呢件事既立場上唔啱喎, 大家都係指出佢對呢件事表達既態度問題。

佢呢D ...
我都覺個女教師超蠢!依家真係人人啄住佢,話佢爆粗呢件事!

公爵府

歸根究底咪又係班法輪功,佢哋係旺角都擾亂好耐la,我都唔明點解唔出禁制令,真係好影響市容,又擾民!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

bebebonjour 發表於 13-7-26 15:09
NO, 我絕對唔認同佢鬧人, 佢做得最錯就係失左控咁罵, 所以人人見到都會覺得佢唔抵幫, 但我覺得個老師咁激動 ...

其實睇在條片, 我都覺得頭一男一女警察處理都唔太好, 但有不滿, 你可以去投訴, 係唔應該當街當巷用粗言畏語辱罵警方, 更可何況你係為人師表? 試問我地嘅下一代會變成點?女教師EQ絕對係0, 爆粗行為一定係錯, 就算道理真係係佢果邊, 真心問有幾多人會撑佢?我一定唔會囉。

男爵府

losttoa 發表於 13-7-26 12:05
為人師表吾會以身作則,通街潑婦駡街,遇到自己覺得吾公平既事就發癲話人,佢飽讀詩書都係咁,如果個個好似 ...
贊同!

子爵府

回覆:平反: 旺角女教師段片其實只係成件事既一部分

最後警察走左,開始混亂,有人話俾人打, 唔知真正錯與對, 法倫功同青關都無申請, 2班人都係企係度, 青關擋住法倫, 引起公眾不滿, 警方到場設封鎖線, 免引起衝突! 為人師表咁有道理就唔應該咁既態度講野, 警方不如清晒場, 兩班人都唔好係度

子爵府

回覆 bbasco 的帖子

樓主條片係"大紀元"提供的...

大宅

991129 發表於 13-7-26 15:21
其實睇在條片, 我都覺得頭一男一女警察處理都唔太好, 但有不滿, 你可以去投訴, 係唔應該當街當巷用粗言畏語辱罵警方
認同, 佢做得錯就係鬧D警察鬧到唔停口果度, 果PART我覺得佢好似激氣到已經失控咁鬧, 鬧到過左火位真係有咩道理都冇人會覺得佢做得岩啦, 咁樣其實好唔抵。

男爵府

態度問題,為人師表,就算再理直氣壯都唔可以爆粗,指手劃腳,x 婆, x公前。好肉酸

PandaWhite    發表於 13-7-27 17:47

伯爵府

BK Milk勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 瞓得好勳章

水晶宮

2018復活節勳章

引用:Quote:peachmossolb+發表於+13-7-26+12:09+

原帖由 ddwhin 於 13-07-26 發表
你點知上頭落ORDER?
樓主已經閃左吾知去邊

複式洋房

回覆:peachmossolb 的帖子

我覺得你都唔夠客觀,點走出黎平反件事?覺得警察做得唔好又嘈,果個唔好又嘈……而且最嘈就係香港喇!

象牙宮

2024年龍年勳章

平反......

PandaWhite    發表於 13-7-27 17:48

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

peachmossolb 發表於 13-7-26 11:54
[url=http://www.youmaker.com/video/svb5-8780a3e14a0d4fcc8748b15d3777fc1f065.htmlhttps://www.facebook.com/]http://www.youmaker.com/video/svb5-8780a3e14a0d4fcc8748b15d3777fc1f065.htmlhttps://www.facebook.com/[/url] ...

就算有罪案發生,警察如何做野,身為市民,唔使走去咁急指手劃腳。佢自己衝入去人地既封鎖區,迫警察跟佢指示做野,當自己邊位?佢係法輪攻既人?

班青關去搗亂法輪攻,佢地全部都係相關人士,唔圍起佢地黎處理,咁應該點做?

一定程度上,我唔覺警察偏幫青關,最多都係由得佢地嘈完;點解要特別保護班法輪攻呢?你講既搗亂,有無人命受傷?青關係大陸勢力?咁法輪攻呢?佢地收美國捐款既外國勢力?我淨係知法輪攻係香港,最起碼影響市容,係火車站佢地貼到的士站不知所謂,廣播仲嘈過入邊。

企出黎講野就要鬧人地“八公八婆”?仲要WTF?夠啦,唔好再迫警察去認同你地社民連既理念。
不知所謂的乙陸!!!

大宅

而家唔係討論青關會同法輪功,係討論個林老師嘅為人先至係重點。
呢個女人遇到問題,只會用潑婦駡街、粗言穢語嚟應對,咁低EQ、咁偏激嘅人,冇資格去作育英才,佢應該出嚟向學生道歉!!!

PandaWhite    發表於 13-7-27 17:48

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

991129 發表於 13-7-26 15:21
其實睇在條片, 我都覺得頭一男一女警察處理都唔太好, 但有不滿, 你可以去投訴, 係唔應該當街當巷用粗言畏 ...

女教師既EQ唔係 0,係負數,好大可能有情緒病。

警察當場處理唔關佢事既野,唔岩佢心水就發脾4,好似小學雞咁鬧人八公八婆。真係唔知佢點做教師。一個情緒唔穩定既人,我會為佢既學生擔心,如果無做功課,or出貓,佢會唔會打人。

bulldemon  我都係咁諗,到佢學生做咗d佢唔淮嘅事,個學生會唔會俾佢粗口鬧。  發表於 13-7-27 00:32
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

引用:Quote:原帖由+losttoa+於+13-07-26+發表為

原帖由 peachmossolb 於 13-07-26 發表
警察投訴科?係上頭落order 叫佢地保住青關架喎,你真係覺得有用?叫佢地查返自己上司?

...
你樣樣事咁清楚?我只係覺得你為反而反,仲要唔知悔改個种。

首頁
45678...22

尾頁

跳至