自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆:02傳聞關於舊年九龍塘車禍

照睇,似係菲傭唔啱喎

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Abbie_mimi 發表於 13-8-4 14:12
冲紅燈而出意外,又怎能怪人,司機又唔係有心,佢都係受害者
Exactly, 係佢地衝紅燈,関個司機乜事?要怪都怪個工人啦

伯爵府

BK Milk勳章

引用:我都間接認識呢位媽咪,佢地已經有師傅確實

原帖由 xmastree 於 13-08-04 發表
我都間接認識呢位媽咪,佢地已經有師傅確實佢囡囡無留喺舊屋,件事發生左咁耐佢媽咪最近先走出陰霾,建議唔 ...
仲要作古仔唔知博乜

珍珠宮

所托“菲”人

男爵府

我知個媽咪邊個,好慘..佢係fb有講自己情
情緒好差~~

男爵府

畀面勳章

引用:點解02? +

原帖由 shin08 於 13-08-04 發表
點解02?
x2

別墅

伯爵府

引用:我都間接認識呢位媽咪,佢地已經有師傅確實

原帖由 xmastree 於 13-08-04 發表
我都間接認識呢位媽咪,佢地已經有師傅確實佢囡囡無留喺舊屋,件事發生左咁耐佢媽咪最近先走出陰霾,建議唔 ...
你出嚟咁講就好囉,真係唔好比啲無謂人又加依樣又加果樣,講到好似真嘅一樣咁囉。

其實依單新聞,有討論嘅聲音就真係在所難免。(不過真係唔好加埋啲9唔搭8嘅嘢落去一齊講囉)

希望你朋友可以早日忘記傷痛啦。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+xmastree+於+13-08-04+發表我

原帖由 moyan 於 13-08-04 發表
仲要作古仔唔知博乜
我唔知佢講咩囉,聽咗頭頭就無聽啦,有分析能力都知咩事啦,仲好意思話人無聽到重點,個重點咪就係原來係(吹水)囉!
作故仔嘅人永遠都講到係真嘅一樣架,因為如果連自己都唔信,咁講出嚟又點令人地信呢!

希望啲人唔好搵人地嘅事嚟抽水啦。
依單新聞係好有討論空間,但唔應該加埋依啲咁9唔搭8嘅嘢上去囉。

伯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 carng.ng 的帖子

可唔可以講解下條片講咩,唔敢睇

瑪瑙宮

我曾經響我既 POST 講過,
有個朋友, 佢個家姐帶住個女過馬路,

一直係捉住個女隻手, 個女好細個,

點知, 個女突然間, 想 FING 開個亞媽隻手,

衝過馬路, 好彩個亞媽捉得實, 冇事,

咁個亞媽就問個女, 做乜衝出馬路,

個女話, 對面有個叔叔揮手叫佢過去喎,

但個亞媽係睇唔到有任何人響對面馬路囉,

點解上年九龍塘車禍個工人姐姐咁趕衝紅燈,

呢D真係唔知喇,

人都C左, 想知亦冇法再知.

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

翡翠宮

引用:回覆+carng.ng+的帖子可唔可以講解下條片講

原帖由 eightnine89 於 13-08-08 發表
回覆 carng.ng 的帖子

可唔可以講解下條片講咩,唔敢睇
條片得3條友同聽眾齋talk,無嘢睇,聽眾亦講得平淡

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

首頁

尾頁

跳至