自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:HakBMaMa 的帖子

我未有時都會話唔生,因為一話會生就會俾人留意你幾時有,費事有壓力

子爵府

玩具勳章

個人選擇啫

別墅

引用:其實好多人係身不由己~你一話會生,+身邊D人

原帖由 Superbee 於 13-08-15 發表
其實好多人係身不由己~
你一話會生, 身邊D人就會不停問你几時生, 點解仲未生, 年年月月日日咁追問你...
但 ...
同意真係有苦自己知

伯爵府

回覆:有朋友好多理由話晤生?

我有個朋以前超憎小朋友,話唔會生,隨住年纪漸大,眼見身邊朋友都有小朋友,開始超想生B,'想有個真正屬於自己嘅野,就算做單親都願意

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

有時真係timing問題,初初唔想生但後期見見下又想...

大宅

BK Milk勳章

我到結婚嗰一刻都係唔想生,週不時同老公兩個游山玩水嘅時候,都話第日去邊到退休好,講吓講吓,我就諗:如果第日退休得我哋兩公婆,咪好靜焗!所以先決定生兩個,我阿媽都話我冇計劃,但係有時真係去到某個timing,先想去做嗰樣嘢

子爵府

我諗係心態改變啦,我自己初初結婚都好怕有負擔,朋友問親我我都好驚咁話唔會要小朋友,但過左幾年,同老公磨合相處得好,想有下一代,都係好自然嘅事,由心出發〜 其實小朋友真係上天賜嘅禮物,唔係你話要就有。如果我有呢類型嘅朋友,我會由衷祝福佢地咁幸福,唔會去質疑人地點解會話唔生又生。

水晶宮

畀面勳章

我都係唔生唔生但又生咗2個

我身邊好多小朋友,初初諗住唔生,玩人哋嗰D就得,但意外有咗個仔,又幾好玩喎,本來唔生第2個,但又想個仔有個伴,諗諗下又有咗個女喇(2個都係安全期出錯)。生完個女就收工了

首頁

尾頁

跳至