夫婦情感

跳至

首頁
45678...26

尾頁

大宅

回覆:雙重打擊,呢個星期係我人生低點

再次撐你!樓主!加油加油

男爵府

回覆:doubleimpact 的帖子

樓主你要保重,睇到你個post我心都實埋,你醫生講得啱,宜家d關係真的太casual, d女人知個男人有老公都仲玩火,男人少d定力都唔得!唔好太傷心!最重要你仲有仔仔,你要加油頂住呀!

大宅

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我覺得你c6其實真係佢圈子好細, 根本好多事情都未遇到過, 唔識面對, 加上香港0的妹妹仔太開放, 根本唔當性關係係0的咩甘大不了, 隨便比左陌生人都可以, 同埋佢地向結婚男人埋手更有挑戰,

你c6甘坦白, 知道你剛無左bb都唔識講住大話騙你先, 可見佢無咩機心既, 只係有住男人對新鮮女人既好奇心驅使下去同0的女仔發展姐,

我覺得佢無去到找女仔而選擇回家, 佢知驚架喇, 你都要平息下自己心情,找多0的朋友傾, 講晒自己既感覺出黎唔好收埋, 所有事情都有解決既一天,

如果你想繼續同佢行落去, 要大家一齊坐低, 叫佢自己講佢自己要點做, 唔好係你叫佢點點點, 睇下佢自己會諗到做咩去為你改變幾多

大仔都好想見到媽媽成日笑架, 你唔開心, 大仔都會 feel到架, 暑假黎架麻...要開開心心渡過, 暫時忘記左先喇, 好好過日于,

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,加油,養好身體,BB好快會返嚟!!
而你同先生嘅問題,我覺得你自己承受太多喇,你唔係聖人,就算係大吵大鬧,或者大喊一場都好,都算舒發咗你嘅壓力,唔好將所有問題都一個人攬哂上身!!

大宅

樓主你要保重呀, 其實我情況同你差不多, 我係坐月期間發現C6有第三者, 我想法亦都同你一樣

『個心仲有好多結,好多傷口,覺得好委屈。點解佢做既錯事,受嗰個係我。點解要顧全大局嗰個係我。』

醫生都講得啱, 事情只發生左幾個月, 我地都叫早發現可以及早解決, 搵婚輔幫下手啦, 我都開始左見

共勉之

禁止訪問

男爵府

我睇到喊左。。。樓主加油。。。

大宅

樓主, 你要加油! 我唔知點講, 比著係我亦唔知點面對。但感覺你老公同你坦白, 可能是佢個心都難受, 覺得好對你唔住, 只係timing實在太差......

別墅

振作呀樓主

複式洋房

回覆:doubleimpact 的帖子

覆診完番屋企,又係兩個人响房既時間。

我:「係呢,你尋日出去諗左咁耐,諗成點啊?」
佢諗左一輪,答:「都唔會再揾。」
幾日前睇過另一個jm既post,偷左師,即問:「咁即是幾時?」
佢:「咁都要依家開始架啦。」
我:「咁係咪唔會再同其他人chat?」
佢:「現在佢係個問題,我都應承左唔揾。」
我:「佢係依家個問題,但你去chat先係令件事發生既原因。你唔揾佢,再撞多三、五十個難保又遇到同樣情況。」
佢點頭:「係既,總之我應承你唔會再同人chat」

我:「好,呢個係一個問題,但你揾得人chat我地之間係有個根本問題,我地可以點解決?我就算番屋企咩都唔做對住你都未必係你想要既野。」
佢認同但無語。
我:「你仲愛唔愛我?」
佢迷茫地答:「其實咩係愛?點樣先可以同另一個人相處一輩子?」
我:「我既愛好簡單。婚姻由愛情變感情,放工,湊仔,一齊合力桿衛頭家。一段婚姻一定唔夠你chat既精彩。你一開始識一個人就好似我同你相識咁,大家用盡心思令對方留意自己,想同自己繼續傾落去。chat會將所有野濃縮,幻想美化左。我同你結左婚幾年,就算依家幾sweet,下一句都可能係提你交水費電費。無辦法,呢個叫生活。」
佢:「我知我對阿仔係愛,我可以好由衷對住佢講I love u. 但對你,我好想關心你,但唔係想同你講i love u嗰種。其實我對嗰個女仔,都係想關心佢,並唔可以講係愛,所以我都知要停。」
我唔敢叫佢諗番當初對我既感覺,可能都係無愛,更加唔知點收科。
我:「夫妻感情一定有起落,上得去chat既人大家唔多唔少都有自己既問題,亦唔識解決自己既問題。我地有問題時唔去解決問題反而揾其他感情有問題攪唔掂既人傾訴,好容易互憐,負能量更多,我地兩個有問題應該我地解決,或者揾我地身邊既朋友幫手。你要有自己既朋友,係會keep住揾,唔係年聚嗰種。」
我:「我答唔到你愛係咩呢d問題,與其我地攪唔掂企左响度,會唔會專業既人幫到我地,例如婚姻輔導?其實我之前無諗過呢個方法,係醫生睇得出我地有問題所以提議既。」
見佢未係咁buy 呢套,但就話:「好啦,等我試下揾下d朋友啦。」跟住就打電話,約左d朋友即晚食飯。

梁梓軒bb  你講得好好  發表於 14-4-4 17:48
加魚  你做得好好呀!  發表於 14-2-18 09:12

複式洋房

睇到心都痛 加油呀樓主。

大宅

回覆 doubleimpact 的帖子

我一路睇你個post, 我一路坐係間餐廳度喊。去年大約呢個時間,我既心情跟你一樣,唔同的係我没有小產。
突然被一個最愛最信任的人背叛,一時間係接受唔到的。
當時滿腦子除了「點解」就想不到其他了。
你C6應該係仲好愛你的,只是一時間放唔低另一段情。
亦都唔知點做,因為他現在好迷惘,好迷失。

如果你仲愛c6,拹助他走出呢個困局,當俾個機會個家。
一次咁多。

翡翠宮

你老公真係好小朋友.....

大宅

樓主你要保重! 明天會更好。

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

樓主,你處理得很好!人生真係會有高低潮!當你覺得無力的時候,看看亞囝的笑臉,一切的委屈都會變得合理.無嘢可以幫到你,送上默默的祝福加油

侯爵府

自問我做唔到、呢種男人、一定有第二次、只睇誘惑几時黎!樓主、多保重、身體係自己既、健康一世既!

子爵府

回覆 ys530 的帖子

" 點解佢做既錯事,受嗰個係我。點解要顧全大局嗰個係我".... 好有同感...

ccastel  同意  發表於 14-4-4 13:11
NOEYESEESEE  Yes, me too  發表於 14-2-17 16:36
pinky30312    發表於 13-8-19 10:12

子爵府

樓主, 你好冷靜. 佢係你傷痛時仍加多一腳, 但你仍肯原諒佢, 希望佢以後唔會再犯, 好好愛惜你同個家

LoveMeBear    發表於 14-2-17 21:00

男爵府

點解會認得咁順灘??

珍珠宮

環保接龍勳章

樓主要保重身體, 支持妳

首頁
45678...26

尾頁

跳至