夫婦情感

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

回覆:C9 婚外情

我認為,感情好難講對錯!但係處理感情事嘅方法就可以控制!你可以唔愛老公,但係你同時俾自己去愛另一個,咁樣,你對你老公好殘忍。
你可以為另一個,放棄小朋友,對小朋友亦然。。。既然你話你老公咁忙。。。咁點解小朋友唔可以跟媽媽?從來都係你照顧開?
我認為,你可以離婚,過新生活,但係唔不定立即由一個男人走向另一個男人!你要諗下個小朋友嘅感受!要好好處理,唔好搞到小朋友難過!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

但呢種女人最易踫上賤男!祝好運。

fungling1314    發表於 13-10-21 21:13

禁止訪問

大宅

我成日都好奇怪,點解咁多人性格不合而有外遇甚至離婚,當初唔係了解對方為人,諗過係咪可以做人世先結婚嘅咩?如果當初覺得適合,而家覺得唔離婚唔得,又點解可以咁肯定新歡就係命中注定?點保證幾年後唔會發現性格不合?如果係咁,點解要結婚?同居咪算囉。
結婚唔係合則來不合則去,係承諾,幾年後當然無乜激情,但新嘅感情可以幾年後都平淡如水,仲要對方年老力弱,到時仲要擔心柴米油鹽,咁係咪你想要嘅愛情?

禁止訪問

別墅

引用:Quote:原帖由+wmtcherry+於+13-10-08+發表

原帖由 Mini-mummy 於 13-10-09 發表
我相信架〜
因為女人唔係咁輕易就話搞三搞四,搞婚外情〜
男人通常就對呢方面是但d。
其實好多女人都有外遇

洋房

你兩公婆之間點你地自己最清楚…
不過唔係藉口去揾第三者
離婚亦唔應該因為第三者
而係之間問題…

唔好以為對小朋友無傷害!
我識朋友教書、做社工
佢地見盡受家庭傷害嘅孩子

請三思

另外大你廿年既情人
你諗清楚 五年… 十年後接唔接受到佢?
唔好到時又話人老滿足唔到你又揾第二個
你自己係咩人你自己負責
但唔好因為自我滿足而去傷害人

男爵府

好媽媽勳章

唔明點解咁多人認為女人婚外情冇問題,如果係男人大家又會點睇?

點都好,一個女人仲要係ftm居然可以話離婚後一星期見小朋友一次就ok!

無言!

大宅

如果你無生小朋友,你有第二個,要離婚!我覺得可以接受!但你連小朋友都生埋,你係咪應該為下個小朋友著想呢?你既然帶得佢黎呢個世界,你就有責任去照顧佢,愛護佢,保護佢!小朋友係無辜架!唔係佢自己想黎,係你生佢出黎架!你話你同老公有問題,兩公婆,係咪應該兩個人諗辦法解決呢?而唔係出去揾第二個男人解決!你話老公成日陪唔到你,但你有無諗過佢點解佢會咁忙,要咁辛苦不停返工!佢又唔係出去玩!佢都係去賺錢養你同bb姐!點解你唔會去體諒佢返工返得咁辛苦呢?同埋你有無諗過其實你自己究竟需要啲咩?仲有,你上黎開post係想問人離唔離婚好,定話想有人支持你離婚?如果你係前者的話,正明你仲有一點人性,咁不如真係去揾下果啲婚姻輔導幫下你,再慢慢同老公傾下,睇下老公可唔可以比多啲時間陪下你!如果你係後者的話,我只可以講,你根本唔配做人媽媽,亦都唔配做人老婆,更加唔配做人!你為左一個唔知係咪一定同你有將來既男人而放棄同你一齊咁多年咁愛你咁錫你既老公同bb!你真係唔死都無用

Atkse  Well said!  發表於 14-4-26 22:51

禁止訪問

引用:如果你無生小朋友,你有第二個,要離婚!我

大宅

引用:對方無小朋友,我有一個兩歲既,同老公一齊

原帖由 wmtcherry 於 13-10-07 發表
對方無小朋友,我有一個兩歲既,同老公一齊7年多,但係性格南轅北轍,總係溝通唔到,而我自己唔開心左都有4 ...
放心出面个位一定不會同你过世、加上你有小孩一定不會

大宅

引用:如果樓主跟老公感情係冇問題既話,+第3者跟

原帖由 smallmui 於 13-10-11 發表
如果樓主跟老公感情係冇問題既話, 第3者跟本係埋唔倒身, 但如果大家係埋一齊係唔開心, 咁為何要勉強相處下 ...
同意,雖然離開吾係件開心事,但最緊要係睇樓主嘅娶捨,記住不要後悔更可

複式洋房

影響你一生既決定 慢慢諗清楚才做

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:wmtcherry+發表於+13-10-9+22:49+其

原帖由 Dearkk 於 13-10-09 發表
無衡量, 只係講我既感受, 你無需要理會

你慢慢繼續勾佬啦
你由未結婚時已清楚你老公既為人,生左小朋友先黎玩厭倦話唔夾,生活得唔開心你當初應該遇左。我都覺得你太過分了,搞婚外情為左出面既男人自己既開心連自己個小朋友都捨得唔要,小朋友得2歲就冇左媽媽佢童年會變成點?個個做父母都為仔女著想,但你為左自己既幸福快樂(hey)生自己個小朋友去成全自己。

子爵府

引用:其實有冇jm自己有婚外情而分開?……因為自

原帖由 wmtcherry 於 13-10-06 發表
其實有冇jm自己有婚外情而分開?……因為自己都有呢個問題,煩緊分唔分開好

...
你哋有無小朋友先?

子爵府

2023年兔年勳章

生得小朋友, 就要負責任, 你老公又冇虐待你, 點解要整散個家? 小朋友好無辜.....回頭是岸。

子爵府

總之如果有小朋友, 我一定唔會因為咁既原因離婚, 就算出面0個個有幾好, 同老公性格幾不合都唔會, 除非老公打我或傷害小朋友就別論, 請你要以小朋友感受行先..........

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

很難想像一個媽媽會選擇要一個第三者都唔選擇要自己的親生骨肉原來動物與生俱來的母性、母愛是不適用在樓主

男爵府

引用:你c6呢d男人市場需求好大,汁到寶都唔知,

原帖由 renewdanny 於 13-10-10 發表
你c6呢d男人市場需求好大,汁到寶都唔知,明顯x痕。仲要搵亞伯止痕。 so funny 呢d幸運一生都未必 ...
Agree!
幸福吾係必然架

珍珠宮

wmtcherry 發表於 13-10-6 22:22
其實有冇jm自己有婚外情而分開?……因為自己都有呢個問題,煩緊分唔分開好

...
是你有婚外情定C6有?

首頁
45678...10

尾頁

跳至