跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 8月mami加油站之part 15~ >0<

:-( :-( 人地讚你, 你仲話人傻~ :-( :-( :-( 我話比卡樂B知你蝦我~

whitebunny 寫道:
傻瓜,我只是轉載自bk另一個post咋∼∼ :mrgreen: :mrgreen:

大宅

泰國野.....唔岩你呀...定係比LISA姐悶親...

SmallSmall 寫道:
我又黎啦 不過今晚好眼訓呀, 唔知做mug今日同客食完lunch到而家個胃都唔舒服... :-(

伯爵府

係呀, ppsu個隻~
如果你買, 要留意下wor, chuchu有隻普通料架, ppsu個隻係橙橙地色[quote]
yon 寫道:
小dino係咪用緊chu chu? 係咪ppsu果隻? 如果轉, 我想轉呢隻呀, 查實如果唔係有朋友比左幾個avent我, 全部要自己買既話, 我一早都想試chu chu架~

子爵府

好啦好啦∼∼∼叫卡樂B這樣呵番你啦
yon 寫道:
:-( :-( 人地讚你, 你仲話人傻~ :-( :-( :-( 我話比卡樂B知你蝦我~

大宅

我諗唔驚得噤多掛, 我哋係用 playtex, 如果有問題, 敢之前好多 bb 咪有事 !

happydino 寫道:
會唔會打去代理問下?

如果小dino用緊, 我會立即換

仲有, 個隻playtex, 有人送過2隻俾小dino, 我個時睇過packing內d instruction, 話唔駛次次煲, 用熱水浸, 一個week至煲一次, 老公話可能就係因為個d物質 ..... [quote]
yon 寫道:
噢~ yuki用avent, 我要唔要換過另一個牌子? 點算?

[quote]
lwlw 寫道:
我都係用Avent奶樽。有冇人知道代理會否回收?

[quote]
Y_ma 寫道:
美3款毒奶樽本港有售
(明報) 03月 02日 星期五 04:25PM
美國一個環保組織研究發現5款奶樽含致癌物雙酚A,其中3款在本港有售。

該5款問題奶樽包括Avent(安兒牌)、Dr.Brown's(布朗醫生)、Evenflo、Gerber(嘉寶)和Playtex,其中3款在本港有售,有家長今早已紛紛致電本港代理,查詢是否可退回貨品。

該研究由加州環境研究政策中心及一間獨立實驗室合作完成的,他們發現,部分透明膠樽使用的雙酚A,在使用時可滲入溶液,對動物造成損害。

研究亦指出,雙酚A與癌症、免疫系統失調,肥胖,過度活躍症等有關。
[/quote][/quote][/quote]

大宅

Y_ma, 宜家才收工, poor u ar !!!

Y_ma 寫道:
終於做完野喇
冇仇報添

男爵府

我諗緊好唔好買一個比yuki試下, 查實我諗住D avent用左6個月, 都差不多要換過一批新既(其實有冇媽咪換O架, 之前我聽人講3個月就要換架啦), 咁又聽到呢單野, 要換不如換另一個牌子, 但又怕yuki食開avent果款奶咀, 唔食其他... 唉, 好煩~

係呀, ppsu個隻~
如果你買, 要留意下wor, chuchu有隻普通料架, ppsu個隻係橙橙地色

子爵府

唔∼∼∼我一向都沒有留意奶樽的用料,以為大牌子奶樽只是牌子問題,所以價錢高,現在用緊cheap cheap兔兔樽!諗住可以steam的,便沒有問題吧!
咁即是卡樂B會好容易有中毒的危險

男爵府

我淨係要錫錫, 唔要口水O架~

好啦好啦∼∼∼叫卡樂B這樣呵番你啦[quote]
yon 寫道:
[/quote]

伯爵府

咁你係咪次次都煲, 定steam
佢個instruction真係叫人唔好次次煲, 又話熱奶個時要甩開個nipple .... 好鬼煩, 我地用左幾次就冇用啦[quote]
ssuzne 寫道:
我諗唔驚得噤多掛, 我哋係用 playtex, 如果有問題, 敢之前好多 bb 咪有事 !

大宅

c6又再黎感冒....唉....唔好再傳染比chloe呀唔該....

大宅

兔老師,

有事都係大牌子喎
唔∼∼∼我一向都沒有留意奶樽的用料,以為大牌子奶樽只是牌子問題,所以價錢高,現在用緊cheap cheap兔兔樽!諗住可以steam的,便沒有問題吧!
咁即是卡樂B會好容易有中毒的危險

男爵府

happydino, 阿6, ssuzne, whitebunny,

些些喇~ 我都想快d好番, 下星期帶埋樂樂豬去吉豬島shopping呀~ (我呢d好慳家, 講唔上放血添~ )

大宅

張佢隔離law
vickylukluk 寫道:
c6又再黎感冒....唉....唔好再傳染比chloe呀唔該....

伯爵府

以前大dino用nuk, 我真係定期換架, 因為用到咁上下, 見到個樽有d老化咁 (可能因為我用明火煲, 會keep得差d)
到小dino, 我見個時好多mami recommend chuchu隻ppsu, 係貴d, 不過話遇熱都唁會釋放布毒物質同埋唔駛成日換樽, 咁我諗, 就算貴d, 但唔駛換咁密, 條數差不多姐~ 最緊要話佢安全ma[quote]
yon 寫道:
我諗緊好唔好買一個比yuki試下, 查實我諗住D avent用左6個月, 都差不多要換過一批新既(其實有冇媽咪換O架, 之前我聽人講3個月就要換架啦), 咁又聽到呢單野, 要換不如換另一個牌子, 但又怕yuki食開avent果款奶咀, 唔食其他... 唉, 好煩~

大宅

happydino, 我每次都 steam, 您兩個 dino 都用 playtex ?

咁你係咪次次都煲, 定steam
佢個instruction真係叫人唔好次次煲, 又話熱奶個時要甩開個nipple .... 好鬼煩, 我地用左幾次就冇用啦[quote]
ssuzne 寫道:

伯爵府

搞咩呀, 唔好傳黎傳去, 提你老公帶口罩呀

大宅

唯有係咁...但係上次都隔離左.....但係依然賴野....d菌實在太勁

kwankwanho 寫道:
張佢隔離law[quote]
[/quote]

大宅

vickylukluk,

chloe 剛剛 6 months (per ticket) ? happy 6 months old

伯爵府

唔係呀, 大dino用nuk, 我個時貪佢colourful
playtex就係有fd.送左2個俾小dino, 試過幾次, 覺得煩冇再用[quote]
ssuzne 寫道:
happydino, 我每次都 steam, 您兩個 dino 都用 playtex ?

首頁

尾頁

跳至