自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:對面尖東廣埸咪有toilet囉!!過一條馬路之

原帖由 tingtsang 於 13-11-21 發表
對面尖東廣埸咪有toilet囉!!過一條馬路之嘛!!仲快過妳周圍揾!!
果度有公廁架,公園果度

男爵府

畀面勳章

回覆 mei_ 的帖子

只要過對面馬路到尖東就已經有公廁喇~

條馬路係正酒店側邊,只要一過馬路就係個公廁,都好乾淨架~

下次唔使搵得咁辛苦了~

男爵府

回覆 kandyb 的帖子

我覺得此是主要原因之一...

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Ednice+於+13-11-21+發表我上

原帖由 mei_ 於 13-11-21 發表
我試過去太子d茶餐廳,門口寫著借廁所免問,我當時睇唔到照問借廁所,d阿姐見到小朋友都好體諒借比我去,估 ...
借比你就人情

伯爵府

引用:Quote:mei_+發表於+13-11-21+01:45+我喺街

原帖由 seaheart88 於 13-11-21 發表
天橋對面 (尖東)... 老麥 , 公園都有 toliet....天橋個邊一望就見有個商場是主要做食市 , 實有toliet... ...
我唯有向前行,去返問個sales 姐姐,果條巷廁所既壓嗅味而家仲記得,我𢭃住女女屙,佢已經噴泉屙尿,証明佢超急,如果去到Jm們尖東果度真係已經賴咗了

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+mei_+於+13-11-21+發表我忍到

原帖由 fungwongphie 於 13-11-21 發表
嗰間唔係5星級酒店嘩,Charlie Brown響金馬侖道
查布朗對面叫百樂酒店,我以前係嗰條街返工,日日望住

---生命無價,請支持領養---

子爵府

回覆:酒店唔外借廁所?!呻下咋

雖然可能有指引廁所不外借,但咁細個小朋友,通容下真係唔得咩?

別墅

引用:系囉,同胞們又唔識路,好難系短時間内知邊

原帖由 momo06 於 13-11-21 發表
系囉,同胞們又唔識路,好難系短時間内知邊度有洗手間。只要唔系随地(eg:用樽或其他野處理好)我會包容。
...
但你自己出外旅行都唔識路,又會唔會俾小朋友周街痾

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

D細路一見到廁所要嚇佢好柯,一陣無廁所我嗰時湊我細佬都係甘,好Q煩,問完唔去,過幾個街口又話急

---生命無價,請支持領養---

珍珠宮

mei_ 發表於 13-11-21 01:22
今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要去廁所,周圍都係舖頭,見到一間酒店梗係入去問借廁所,我禮貌地 ...

完全係歪理...有咩理由覺得難怪d大陸人要周街痾呀?????
小朋友急我明...但係人地唔借都冇辦法...果頭咁多商場都唔會冇洗手間啦,.....唔好比咁多借口自己

伯爵府

回覆 kkyy016 的帖子

我都係呀,通常去酒店要搵洗手間, 一定望下水牌,邊層
係食自助餐既,因為食完自助餐,冇理由附近冇廁所...

翡翠宮

我個女唔係好忍得; 我locate哂知道邊度有酒店
不過我會入coffee shop 飲野; 擺低野先同佢去厠所

其實LOBBY多數係暗位有 toliet,真係唔洗問都得; 佢唔會唔比你入去.

不過我真係見過BIG6幾個入去亂痀; i meant真係亂痀; 2個入去, 一個係對住TOLIET痀一個係地下; 見到D尿係地下流出黎.....聽聽下先知唔係住客. 阿嬸鬧佢地當聽唔到, 仲要對住鏡揸埋唇膏先走. 如果唔係阿女係度, 我同佢開左片.

咁既情形; 我係酒店你問既話我打死都唔外借.

伯爵府

引用:我個女唔係好忍得;+我locate哂知道邊度有酒

原帖由 mini1204 於 13-11-21 發表
不過我會入coffee shop 飲野; 擺低野先同佢去厠所
噤果d真係好過份喎

伯爵府

引用:Quote:mei_+發表於+13-11-21+01:22+今日去

原帖由 lovelykitty 於 13-11-21 發表
完全係歪理...有咩理由覺得難怪d大陸人要周街痾呀?????
小朋友急我明...但係人地唔借都冇辦法...果頭咁多 ...
我唔係指全部,我係指d真係揾唔到廁所,又唔熟路既國內遊客,小朋友好急好急,先迫不得意㢌呀,我係指無心果d呀,唔係係咪到周圍痾果d呀,我絕對唔讚成周圍㢌!
有次喺MK巷仔,我見到有小朋友隨街痾,係香港媽媽,因我行過我見到,佢好㰖介同我講唔好意思,我向她微笑以是理解,大家都有小朋友你估真係好想周街屙咩,有時小朋友好急,搵唔到厠所,喱埋一二面解決,真係可以理解!申利:我女未試過周街屙!亦唔會噤做!

伯爵府

唔借廁所同周街屙係兩回事黎喎,點可以混為一談!!!樓主覺得無廁所所以周圍屙係理所當然??

KAHOI  我冇錢系打可以打劫銀行  發表於 13-11-21 13:16
bowling2004  咪係囉!歪理嚟!周街痾犯法添喎,仲要搵籍口同體諒佢哋?有冇搞錯?  發表於 13-11-21 13:10

伯爵府

引用:我個女唔係好忍得;+我locate哂知道邊度有酒

原帖由 mini1204 於 13-11-21 發表
我初時都想噤,但我喺後華xx酒店後門入,見唔到水牌,所以抱著阿女問d職員,我都唔想架

伯爵府

引用:唔借廁所同周街屙係兩回事黎喎,點可以混為

原帖由 sueyee 於 13-11-21 發表
唔借廁所同周街屙係兩回事黎喎,點可以混為一談!!!樓主覺得無廁所所以周圍屙係理所當然??

...
我真係唔係咁既意思

伯爵府

引用:D細路一見到廁所要嚇佢好柯,一陣無廁所我

原帖由 meko~ 於 13-11-21 發表
D細路一見到廁所要嚇佢好柯,一陣無廁所我嗰時湊我細佬都係甘,好Q煩,問完唔去,過幾個街口又話急 ...

男爵府

冇諗過去酒店問借廁所,一係自己搵,唔會開得出口問.但我多數只會去M記,商場.

男爵府

寧願著返條片,也不周街痾,concept錯誤

首頁

尾頁

跳至