自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

外遊係生活必需的嗎?

從來社會福利, 就只應該為受助者維持最基本的生活罷了, 幾時開始? 講究起生活質素來? 難道忘記了, 一切的物質, 都是由社會饋贈, 要講究, 就應該用自己的能力。

neko138  無錯  發表於 13-12-17 23:32

大宅

回覆:悲慘 綜緩戶 半數子女3年無外遊

呢個政府係咪想官逼民反呀

子爵府

引用:呢D人,人心不足蛇吞象.+我地D納稅人賺錢比

原帖由 小黑咪 於 13-12-17 發表
呢D人,人心不足蛇吞象. 我地D納稅人賺錢比呢D綜緩人拎,仲話3年冇得去旅行,佢地有咩資格呀 想當年 ...
咪係!!個“關愛基金“去死啦!!
應該訪問下d返緊工又交緊税既香港人,好多都唔會年年遊埠啦!!!好激氣!!

大宅

佢地無外遊關我x事呀!佢地黎hk已經外遊緊啦!我夠唔知幾耐無外遊囉!我夠想去旅行啦!就係因為你班蝗蟲落黎樣樣爭搞到百物滕貴!有錢去先得

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我姪仔今年入科大,除了跟外婆返過鄉下!
未外遊過?
中小學時~~~學校派姪仔去(外國)比賽!
亞哥都唔比佢去!
原因………沒$$$!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+p_kotone+於+13-12-17+發表香

原帖由 milktealai 於 13-12-17 發表
你近來好嘛??身體點呀
奶茶媽我好好阿!日日訓床、女王式享受

子爵府

佢地班垃圾講垃圾話

男爵府

痴線!上網又話要俾埋上網費。香港冇圖書館咩,冇電腦咩。我以前細個窮咪又係去圖書館用電腦!而家又話要去外遊,參加遊學團。嘩,攞綜緩大曬咩,洗唔洗包埋每月食自助餐吖?洗唔洗請埋全家去旅行吖?個仔個女大咗洗唔洗納稅人包埋酒席結婚吖!養到呢班人越來越懶啦

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

邊個團體調查呀??? 有無用下個腦嫁??? 攞得綜緩食得飽已經好好啦, 仲講乜外遊呀?? 香港人個個都自食其力, 搵錢有交稅, 唔通交稅既就無得去旅行, 反而交稅比D綜緩去旅行???.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

翡翠宮

我女就嚟10年無外遊啦,唔可憐下我?

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

翡翠宮

香港正苦:pppp:

珍珠宮

虎到金來勳章

我無攞綜緩,我個囡夠10年無外遊,佢地又有幾可憐呀,成日報導D無意思嘅嘢!

寶石宮

引用:Quote:原帖由+milktealai+於+13-12-17+發表

原帖由 p_kotone 於 13-12-17 發表
奶茶媽我好好阿!日日訓床、女王式享受
你開心番就好喇之前見你唔開心,都好擔心,你比啲心機做多幾個禮拜女王,就要開始做妹仔喇

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

做呢個調查嘅人個腦唔知裝咩?!攞綜緩係幫助有需要嘅人有溫飽,唔係俾佢享受生活。而家洗碗都有萬幾蚊一個月,嗰啲唔係身體有事嘅懶人,想俾好啲嘅生活子女,就係要父母付出嘅啦,我係咁,呢到每個jm家庭都係咁。咁使晤使俾個有club house嘅屋苑俾佢地住?請埋司機啦!

大宅

我女8歲最遠帶佢去澳門咋

禁止訪問

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

伯爵府

引用:Quote:原帖由+p_kotone+於+13-12-17+發表奶

原帖由 milktealai 於 13-12-17 發表
你開心番就好喇之前見你唔開心,都好擔心,你比啲心機做多幾個禮拜女王,就要開始做妹仔喇:wahaha ...
係奴隷阿!我無事既!要做三隻怪獸嘅呀媽唔容易阿!我呻下啫

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我無攞綜緩,我個囡夠10年無外遊,佢地又有

原帖由 SARIDON 於 13-12-17 發表
我無攞綜緩,我個囡夠10年無外遊,佢地又有幾可憐呀,成日報導D無意思嘅嘢!

...
我個仔13歲都未試過搭飛機外遊! 13年只離境一次(去澳門)。 但是亞仔冇要求要外遊, 呢樣底讚亞仔先

大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

大宅

回覆:Hehehaha0515 的帖子

唉 即係半數綜援戶都有錢過我

公爵府

唉!外遊不嬲都係巾能者當之,無能力搵錢學乜人外遊。其實年年返鄉下探親都唔叫外遊咩??

首頁
45678...17

尾頁

跳至