跳至

首頁
45678...81

尾頁

侯爵府

Re: 澳門媽咪會 Part 13

toby, 冇問題...

今朝先報左喜... 今晚另一條大肚魚(尋晚好似生得咁, 但係生極都生唔到)難產c左呀... 心好痛呀... 婆婆嘗試開刀救b, 但係已經焗c啦... 好多好多b.... :-( :-(

大宅

gina:

嘩, 你條魚真係好生養呀. 開頭睇完張相, 真係嚇c 我, 你條魚生左咁多魚仔喎... 係架, 睇住魚bb 出世既moment 真係好震撼架. 你同nie nie 要好好湊大佢地呀.
你個條魚魚應該係叫做"紅劍" 呀.

toby:
星期六日婆婆有佢既節目架. 因為平日佢幫我湊晴晴, 所以星期六日我都想佢休息下, 同公公去玩下lor.
唔好意思呀, 頭先我電話無電架, 所以飛左條線去我老公度. 咁你訂左33 比你老公未?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

stephenietam 寫道:

今朝先報左喜... 今晚另一條大肚魚(尋晚好似生得咁, 但係生極都生唔到)難產c左呀... 心好痛呀... 婆婆嘗試開刀救b, 但係已經焗c啦... 好多好多b.... :-( :-(

婆婆識同魚開刀咁勁???
如果早d發覺可能就唔會焗死 :-(

珊瑚宮

Ponla 寫道:
gina:
嘩, 你條魚真係好生養呀. 開頭睇完張相, 真係嚇c 我, 你條魚生左咁多魚仔喎... 係架, 睇住魚bb 出世既moment 真係好震撼架. 你同nie nie 要好好湊大佢地呀.

紅劍唔係長身d架咩

侯爵府

月希 寫道:
婆婆識同魚開刀咁勁???
如果早d發覺可能就唔會焗死 :-(

係呀.. :-( :-( 其實婆婆前晚已經話佢似難產, 話要救b, 但係我又唔忍心, 話想比多d時間佢, 就係咁... "累" c晒d 魚bb... 開出黎, d 魚bb已經成100%晒型, 有眼仔, 只係... 唔會郁... :cry:

珊瑚宮

係呀.. :-( :-( 其實婆婆前晚已經話佢似難產, 話要救b, 但係我又唔忍心, 話想比多d時間佢, 就係咁... "累" c晒d 魚bb... 開出黎, d 魚bb已經成100%晒型, 有眼仔, 只係... 唔會郁... :cry:

算啦....你另一條都生左咁多bb..就忘記難產果條啦...

洋房

魚舖老闆話叫做 " 美其 "

我都係養呢種魚喎, 已經幾代魚啦, 真係唔使再買魚架, 一代一代傳落去

紅劍

侯爵府

月希 寫道:
算啦....你另一條都生左咁多bb..就忘記難產果條啦...

唉... 慢慢黎啦... :cry:

侯爵府

[quote]
MiMiChui 寫道:
我都係養呢種魚喎, 已經幾代魚啦, 真係唔使再買魚架, 一代一代傳落去
紅劍

洋房

[quote]
[quote]
MiMiChui 寫道:
紅劍

珊瑚宮

推番上黎先

大宅

ponla,係呀,你老公好好人答左我關於男裝size問題...我原本諗住今晚訂衫,但月希話下週一free shipping,所以下週一先訂,你使唔使訂埋一分? 好低喎...慳返d shipping~
Ponla 寫道:
gina:

toby:
星期六日婆婆有佢既節目架. 因為平日佢幫我湊晴晴, 所以星期六日我都想佢休息下, 同公公去玩下lor.
唔好意思呀, 頭先我電話無電架, 所以飛左條線去我老公度. 咁你訂左33 比你老公未?

GINA,原來魚生仔都一樣有生命危險架?真慘啦...唔好咁傷心啦...你地都唔想架...

http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

Iris Mui同仔仔朗熙join左我地啦..快d去睇下個member list啦..朗熙好得意架

大宅

等我睇下先 ^^
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

toby...等左2日...終於有人係度回下post>_<

好靜丫~~~

大宅

係囉..呢期d媽媽唔知忙乜呢?我個女出水痘我都得閒蛇上來啦~

珊瑚宮

唔知呢..其實都靜左幾耐下囉喎..係越黎越靜

別墅

嘩, 做咩我係hk stay咗個幾星期, 返嚟都係得幾版架,
d人去晒邊呀?

月希, toby,

多謝關心, nori雖然未好返, 佢好得意, 食住d藥, 就無事,
一停藥就嚟料, d藥可以control佢個病情, 但就仲未斷
到尾.

月希,

may be 我 try多幾次再係咁, 我會consider 轉醫生,
到時問你攞contact吖, 你果個係氣管專科定兒科專科嚟架?

tody,

瑤瑤出水豆呀? 小心唔好俾佢"wear"到有"啦"呀,
我就係怕咁, 所以一早同nori打咗水豆針lu.

珊瑚宮

澳門傻媽媽...

佢只係兒科專科..但係佢好掂...我仔仔bb時支氣管炎..係澳門睇極都話係"冷親姐"...睇左好耐醫生都唔好..返hk一睇...佢就話係支氣管炎...話佢知我地唔係hk住..佢就開多2日藥...7日藥..食完就好番晒冇事

大宅

月希..有d人去左第二個區玩...

可能加上gina同menila唔係度又悶d...

澳門傻媽媽~ 一停藥就又發返? 聽落好似好長手尾咁...唉...有冇諗住返hk住一排先呀? 有你媽子幫下你手都舒服d嘛...

我問過我e生朋友,話水痘預防針打左唔係一世唔會出...所以我冇同個女打囉...怕佢頭日大個先出仲煩...

佢頭二日辛苦d...夜晚癢到訓唔到,又唔要爸爸陪,只要我陪,所以我冇得訓 >< 呢二日都好得七七八八,心情好靚了...塊面佢比較小,所以冇乜wear,應該冇那掛...個身我諗冇那的,我仲大個個女(8歲)出而家個身都冇那...
澳門傻媽媽 寫道:
嘩, 做咩我係hk stay咗個幾星期, 返嚟都係得幾版架,
d人去晒邊呀?

月希, toby,

多謝關心, nori雖然未好返, 佢好得意, 食住d藥, 就無事,
一停藥就嚟料, d藥可以control佢個病情, 但就仲未斷
到尾.

月希,

may be 我 try多幾次再係咁, 我會consider 轉醫生,
到時問你攞contact吖, 你果個係氣管專科定兒科專科嚟架?

tody,

瑤瑤出水豆呀? 小心唔好俾佢"wear"到有"啦"呀,
我就係怕咁, 所以一早同nori打咗水豆針lu.

首頁
45678...81

尾頁

跳至