烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 kinbb媽咪 於 09-10-24 01:06 發表
多謝你咁詳細的解說。
但我唔識張圖片upload上互聯網,你可唔可教埋我?真係唔好意思!

每個網站上載相片都唔同, 好難教你架bor, 你不如講下你想upload啲相去邊好過啦

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Ianmammy 於 09-10-24 01:05 發表
我又貼 - 鳳梨卷

大宅

多謝你咁詳細的解說。
但我唔識張圖片upload上互聯網,你可唔可教埋我?真係唔好意思!
原帖由 uhtcl2006 於 09-10-24 00:28 發表

你按回應/回覆時, 有個icon係正方形, 裏面好似一棵樹既綠色物體, 你click入去, 會叫你'輸入圖片鏈接地址'的, 咁你要輸入返你既圖片既'位址', 按提交就可以架啦...
但首要問題係你張相一定要upload左上互聯網, 否則 ...
再烦,也别忘微笑;再急,也要注意语气; ­
再苦,也别忘坚持;再累,也要爱自己。

大宅

我又貼 - 鳳梨卷

水晶宮

原帖由 kinbb媽咪 於 09-10-24 00:21 發表
我想問下點樣整d相上去架?
可唔可以教下我呀?

你按回應/回覆時, 有個icon係正方形, 裏面好似一棵樹既綠色物體, 你click入去, 會叫你'輸入圖片鏈接地址'的, 咁你要輸入返你既圖片既'位址', 按提交就可以架啦...
但首要問題係你張相一定要upload左上互聯網, 否則貼唔到架, 另外, 你張相upload左上互聯網後, 只要用mouse移去幅圖, right click後按內容, 你會見到張圖既'位址', 你high light左佢, 再copy, then跟以上步驟做就可以
希望你明白啦~

大宅

我想問下點樣整d相上去架?
可唔可以教下我呀?
再烦,也别忘微笑;再急,也要注意语气; ­
再苦,也别忘坚持;再累,也要爱自己。

水晶宮

呢個係焗洋蔥牛肉粒

首頁

尾頁

跳至