跳至

首頁
12345...16

尾頁

公爵府

豬 & 老師
安記泰國鱷魚肉, $99四兩 送湯包一份,
巴西特級花膠公, $880/斤
但要用AIG Credit card paid the bill

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我掉咗嘞

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-5-14 17:41 發表
我嗰包都唔知吔咗幾多両

鱷魚肉俾蟻躝過, 其實沖沖水都可以照煲嘅...
講真, 佢晒乾時俾咩躝過你鬼知咩

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我嗰包都唔知吔咗幾多両

公爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-5-14 16:12 發表
我係

咁你仲問
我平時買一兩, 如先前決定分5次的, 就會寫在包裝面上, 用一次寫一次, 咁就唔會錯了
1兩分3次咪當作每次3錢囉
上次我見反正經常用(川貝), 叫醫師訂開貨就順便幫我訂, 平D嘛 , 結果他徒弟幫我訂了唔知半斤或12兩, 全部打粉 , 現在我是但落咋

王國長老

我係

公爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-5-14 15:42 發表
川貝三錢大約幾多粒呢

你一定不是我的長期讀者了
http://hk.myblog.yahoo.com/chingching1804/article?mid=920

王國長老

川貝三錢大約幾多粒呢

公爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-5-14 15:36 發表
乜你一句嘢分兩個post?明呃

我打咁多字都話我呃

王國長老

乜你一句嘢分兩個post?明呃

公爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-5-14 14:29 發表
E+咁熱飲唔飲得架

SO, 你唔見冇晒其他藥材了的嗎

公爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-5-14 14:29 發表
E+咁熱飲唔飲得架

海底椰清熱咳, 現在飲咪ARM囉

王國長老

E+咁熱飲唔飲得架

公爵府

[鱷魚肉川貝海底椰湯] 有補腎益肺,止咳化痰之功. 對慢性支氣管炎,肺氣腫哮喘,不停咳嗽,或持續嗆咳人士很有幫助. 用料是:
急凍鱷魚肉半磅,川貝3,海底椰3,,北杏1,蜜棗2.
做法:
鱷魚肉解凍後出水; 其餘材料浸洗; 將全部材料用8碗水煮2小時成3碗即成.連服10天為一療程.
~ 小貼士:
如無急凍鮮品,可用鱷魚肉乾,乾品用1.最好加些瘦肉同煮,以增加鮮味.

王國長老

我有睇 但簡体字有D唔明

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-5-14 13:52 發表
咁又買得過喎

噚晚咪俾咗lin......................k你睇圖囉, exactly係嗰個包裝, 價錢亦quote咗過你睇

王國長老

咁又買得過喎

王國長老

原帖由 babycanny 於 09-5-14 12:12 發表

代豬豬答:

$140-160一大袋喎, 慳過佢食真蟲草好多呀

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Cammy3007 於 09-5-14 12:11 發表
金蟲草由於含蟲草子實體,有名貴滋補藥冬蟲草所含的蟲草酸,蟲草素及多種人體所需的氨基酸等物質,故屬扶正固本的食療品.

代豬豬答:

公爵府

金蟲草由於含蟲草子實體,有名貴滋補藥冬蟲草所含的蟲草酸,蟲草素及多種人體所需的氨基酸等物質,故屬扶正固本的食療品.

首頁
12345...16

尾頁

跳至