婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hi all,

I have some ladies problem. Heard that 遲興毅中醫師(葵芳) is good! Anyone saw him before? Please share your experience!

Regards,

[ 本文章最後由 yoggi789 於 07-8-21 10:43 編輯 ]

禁止發言

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 garykokk 於 09-6-9 15:12 發表
遲醫生個名應該係 " 遲正毅 " , 係葵芳新都會廣場呀..我就冇睇過佢...我家姐,妹妹同媽咪都係睇佢, 佢真係超難 BOOK嫁..我家姐通常睇完佢即刻 BOOK埋下次覆診時間 ! 聽我家姐,妹妹講佢真係好好囉, 我家姐有個朋友之 ...

我都有睇佢, 佢都話我有子宮瘤重話係左面, 之前幾年我有去婦科check過係有一粒1cm大,不過位置係中間後面.

有時諗十個女人差不多七個女人都有子宮瘤, 如果佢個個都話有時, 咪命中率好高囉? 講吓啫, 唔係話佢唔好. 好想知看過佢的sis有無同樣講你地有子宮瘤? 可否講吓?

我主力調理身體和去斑, 佢話我濕重吃了一個月中藥但都仍然濕重. 隻腳仍很墜, 未見效但D斑無晒(我同時打C6 laser, 想內外一齊做, 效果好D).

但介紹另一人去看, 她看時隻手痛到要另一隻手幫抬起給EC打脈, EC幫佢針幾針, 一陣佢就唔再痛, 可以舉起手, 佢好開心說仍會去看多幾次, 但佢其實想主力睇脫髮. 唔知得唔得?

別墅

我唔知係咪食左笠避孕藥...E+漢而濛失調!
咁大個人.....未生過多2笠暗瘡
E+生到成個額頭都係,面都想生啊?
佢睇婦科..睇唔睇埋我呢D啊?
我做美容嫁..真係唔可以再拖了!真係好好嫁?
我聽日打去BOOK了?可以MA?

洋房

佢睇婦科架喎!皮膚我睇過麻麻地。

原帖由 ed 於 09-6-10 22:15 發表
咁佢重會唔會睇新症嫁,我想睇皮膚呀!

大宅

好媽媽勳章

咁佢重會唔會睇新症嫁,我想睇皮膚呀!
http://www.mcmug.org/card/missu.jpg[/img]

大宅

遲醫生個名應該係 " 遲正毅 " , 係葵芳新都會廣場呀..我就冇睇過佢...我家姐,妹妹同媽咪都係睇佢, 佢真係超難 BOOK嫁..我家姐通常睇完佢即刻 BOOK埋下次覆診時間 ! 聽我家姐,妹妹講佢真係好好囉, 我家姐有個朋友之前去佢度睇, 把完佢脈就用佢講你生左個肌瘤叫佢去西醫都CHECK下, 結果真係喎 ! 佢都幾有料, 不過聽講唯一唔好就係佢超多人1睇好難 booking 囉 !

大宅

我試過一個月的第一天去睇病,姑娘真係接電話接到不停的,我每次都係要不停打才能約到呢!

原帖由 BBO61130 於 09-5-12 10:11 發表
遲ec, 專科係婦科, 但每一月的第一天要打去預約定下一個月, 我今個月試過打去, 真的由他的辦公時間9:00 - 19:00, 個電話一直唔通, 要到19:05分才通, 接電話的姑娘說, 想約星期一至五, 下午全部冇位, 星期六, 成個月 ...

複式洋房

遲ec, 專科係婦科, 但每一月的第一天要打去預約定下一個月, 我今個月試過打去, 真的由他的辦公時間9:00 - 19:00, 個電話一直唔通, 要到19:05分才通, 接電話的姑娘說, 想約星期一至五, 下午全部冇位, 星期六, 成個月都full, 得番上午11:00-12:00, 跟本就掛起電話, 叫人點豹

另外, 我用我的經驗說, 我都有睇過何ec, 但他把脈時間實在不過10秒, 跟住交比副ec, 我睇左他半年都唔成功

接住又睇西醫, 食排卵丸3個月, 又唔得

正當我好失望之際, 在香港仔無意之中, 看見一個女中醫
你己弄回我有正常的排卵

現在等派彩, 希望成功

大宅

遲醫c係咪婦科專科泥架?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 surewin 於 09-4-19 17:27 發表

係咪係葵涌廣場地下果個呀?

佢個診所係新都會廣場架.

子爵府

原帖由 surewin 於 09-4-17 23:06 發表
請問Dr.Late診所地址在那裡?

係咪係葵涌廣場地下果個呀?

子爵府

請問Dr.Late診所地址在那裡?

男爵府

原帖由 sillyhp 於 09-2-5 14:19 發表
我今朝去覆診,平時惡死嗰個姑娘好似無做lu~~

我想問吓醫師睇皮膚得唔得架?

大宅

原帖由 ming_n_mars 於 09-1-8 15:13 發表
我自07年尾睇佢至08年2月,一路睇左5個月,都係想用中醫調理好身體為生BB,一直睇的經驗都唔差,至2月時想停一停,因為食中藥唔好太長時間,食下要停下,點知停食無耐就有左,個人經濟覺得中醫是人夾人,我食咁耐都儻事,但我介紹左比人, ...

請問你睇緊個5個月係日日keep住食ec 既中藥嗎?

大宅

可以
原帖由 Ah_B 於 09-2-6 14:00 發表
我 book 左聽日去睇呀! 請問係咪可以唔起遲醫師到執藥架? 可以自己出去執藥架?

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我 book 左聽日去睇呀! 請問係咪可以唔起遲醫師到執藥架? 可以自己出去執藥架?

原帖由 sillyhp 於 09-2-5 14:19 發表

大宅

原帖由 kw_kung 於 09-1-22 10:40 發表

係呀 ! d 姑娘勁衰呀 ! 但好似對男人冇咁惡. 我擒日見有個惡姑娘同位小姐講: "行近 d 同你講, 費時話我大聲同惡呀." 唔知係咪俾人話過呢 ?

男爵府

原帖由 cheapbombom 於 09-1-6 21:15 發表
我同老公睇左佢有2年....遲醫師人好到無得頂, 次次都笑笑口....佢姑娘就勁衰...

有次我book左6點, 結果成7點15先至到, 我在途中打去診所, 話要遲, 惡死姑娘叫我唔洗上去, 到左都唔會開門比我...

個appointment, 我 ...

係呀 ! d 姑娘勁衰呀 ! 但好似對男人冇咁惡. 我擒日見有個惡姑娘同位小姐講: "行近 d 同你講, 費時話我大聲同惡呀." 唔知係咪俾人話過呢 ?

大宅

遲興毅中醫師
Tel. 35280183
每月首日會接受下月預約登記,5日藥連診金約500元。
原帖由 ihui 於 09-1-16 12:20 發表
請問遲醫生地址係邊呀?

首頁

尾頁

跳至