美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

請問有冇朋友分享下這香薰機及油,那裡可買到呢?

K & J

珊瑚宮

引用:Quote:cbeyond 發表於 16-2-9 08:00 哈哈,

原帖由 4get 於 16-02-13 發表
我所睇到評論就係下降中, 至於是否真實, 我無興趣求證。
薰衣草, 茶樹, 藍甘, 永久花精油,唔好意思, 我用緊的一定靚過Florihana, 所以無意見。仲有, 藍甘係敏感皮膚用, 退紅幾好, 唔係for暗瘡。我自己少生瘡, 就算生都唔會用薰衣草, 茶樹, 某隻底油已經可以做到這個功效。
東印度檀香禁出口, 唔代表市面上無存貨, 外國好多shop仲有得賣。

複式洋房

cbeyond 發表於 16-2-9 08:00
哈哈, 真係一年了, 我都唔係好記得自己寫過d咩。1年過去, 對精油睇法真係有d改變左。
YL這個牌子只 ...

FLORIHANA好似得純露QUALITY下降左?
因為之前D人講佢下降左後我先接觸佢D EO
一直用開SEOC,所以比較唔到之前係點但就覺得氣味係中上水平,功效黎講既話,SEOC同F都係茶樹 & LAVENDER 止血好好
但對我D ACNE無大作用EVEN我而家用F既藍甘消火都唔覺好有用,但佢隻色堅係好藍
而家BLEND左支油有藍甘同永久花EO,去印唔算快,可能我夜訓啦
純露我用黎用去都係玫瑰果三隻,而家只會用ROSE ALBA,DAMASK,仲有JASMINE
我覺得有BRAND出JASMINE好難得呀,同呢個POST出左年幾後你都KEEP住回一樣難得!!但JASMINE好勁陣味,我要溝ROSE中和下
好想知東印度sandalwood你買邊隻?

珊瑚宮

janechu 發表於 16-2-11 14:00
essential oil... i only use jurlique... alquvmia.. aromathearphy associate

at least u cd find their ...
yl係傳銷.
jurlique, alquvmia有專門店, 買野係方便.
芳療師推薦既牌子, 未聽過這2個牌子.
大家定位唔同, 以上牌子以零售對象為主.

珊瑚宮

cytam822 發表於 16-2-11 13:47
Doterra有舒緩情緒精油套裝
這個牌子係YL走出來的人開的.
YL仲話香港叫做有芳療師, 這個牌子連專業人士都無,卡片上亦唔係用芳療師稱呼.
跟佢個套用法真係要小心選擇.

男爵府

essential oil... i only use jurlique... alquvmia.. aromathearphy associate

at least u cd find their website internationally..

yl sounds like 傳銷

禁止訪問

引用:Quote:manwaimail+發表於+15-12-9+21:50+我

複式洋房

我見唔算貴 都買左set
但我覺得除左lavender
其他d味都好怪
所以冇用呀
我每晚查lavender先訓

珊瑚宮

引用:Quote:cbeyond 發表於 15-1-19 17:54 Flori

原帖由 4get 於 16-02-09 發表
我唔認同,F 大部份精油好聞過 & 濃郁過其它牌子,但只係大部份
有一d,如ylang yalng & sandelwood,SEOC會濃 ...
哈哈, 真係一年了, 我都唔係好記得自己寫過d咩。1年過去, 對精油睇法真係有d改變左。
YL這個牌子只覺得越來越有問題,吹捧到自己精油如神油樣, 真係.....
Florihana都有1年無接觸過, 無買過,但聽到評論都係: 品質在下降中。不過以佢作為一隻芳療級精油, 就算差左, 都應比一般街買牌子好。
至於佢既味道, 到今日依然唔係我杯茶, 我唔鐘意。
檀香既味道真係可以有好大分別, 最靚的係東印度出產的。我現在用緊, 味道香醇沉厚, 比起Florihana(我唔記得佢既產地)真係好得多。
東印度檀香印度政府已經禁止出口, 街外貨源會越來越少, 價錢亦會越來越貴。
Rose otto我用緊最靚產地的, 保加利亞玫瑰谷的玫瑰精油, 一年只會生產1次。2015年的玫瑰精油品質之高, 完全係喜出望外。
無論用咩牌子精油, 最緊要係用得正確, 安全, 味道係自己喜愛就ok

複式洋房

cbeyond 發表於 15-1-19 17:54
Florihana我一向有用花水,不過已經越用越少,花水品質下降左好多,大馬士革玫瑰花水一早已經唔用,最近買 ...
我唔認同,F 大部份精油好聞過 & 濃郁過其它牌子,但只係大部份
有一d,如ylang yalng & sandelwood,SEOC會濃味過F,可能產地品同
而且F ROSE OTTO計返容量只係平其它牌子少少
當然,你呢個comment係一年前,我就唔知一年前係咩價了

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+KKJ+於+14-05-09+發表請問有

複式洋房

回覆:Young Living 查詢

想問下如果買yl 精油, 唔用佢部機可以嗎? 普通mu_i 放濕機得唔得?

別墅

manwaimail 發表於 15-12-9 21:50
我用左,真係對舒緩情緒好有用

請問你用邊隻同咩牌子呀

大宅

我用左,真係對舒緩情緒好有用

男爵府

引用:Quote:原帖由+hellomame+於+15-02-02+發表

原帖由 cbeyond 於 15-02-04 發表
JM講得啱,所有純香薰油都可以做到你所講既效果,只要用得啱。但唔贊成上網study, 有需要食精油唔該揾番香 ...
Neal\'s yard 的品質好嗎?

大宅

回覆 cutekiddies 的帖子

請問你用什麼精油,可否介紹

大宅

回覆:Young Living 查詢

我自己用開penny price覺得唔錯,以我所知精油不能食用,用於皮膚都要稀釋,只會用薰衣草精油重點塗暗瘡

大宅

引用:Quote:cheiching 發表於 15-10-15 11:36 香

原帖由 rain621 於 15-10-19 發表
你買左幾多錢丫,同有咩功能丫

子爵府

畀面勳章

cheiching 發表於 15-10-15 11:36
香港邊到有得買架??
要會員介紹, 上網登記入會, 之後在網上買嘢.
我都係新手, 玩咗2星期. 我覺得係令我瞓得好咗...

首頁
12345...9

尾頁

跳至