自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

36歲姓林父親在醫院探望兒子後首度開腔,他形容兒子與平時有所不同,沒以前那麽活潑。警員在場時,兒子表現還好,但當警員離開,只有父子二人獨處之時,兒子變得沉默,看似心事重重。

其後兒子更主動跟林父說:「老竇我好攰喇,你走先啦!」林父補充說,兒子要他明天帶點零食來。

amywon  小朋友好直接的,佢真係攰,身心疲累  發表於 14-6-6 02:28

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:小朋友會唔會好憎個老竇

我情願個小朋友喊出黎 , 佢而家咁冷靜我仲驚

子爵府

自問做媽媽有邊個會咁痕心害自己骨肉

公爵府

希望個爸爸䀆心照顧傑仔,個個係佢個仔黎㗎!我地外人都咁關注,個老豆係始作俑者,做番個有血性個人啦唔該

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:36歲姓林父親在醫院探望兒子後首度開腔,他

原帖由 angelacch 於 14-06-05 發表
36歲姓林父親在醫院探望兒子後首度開腔,他形容兒子與平時有所不同,沒以前那麽活潑。警員在場時,兒子表現 ...

simple is the best~

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

最怕有心靈上嘅創傷後遺症越冷靜可能越唔到呢一刻根本無人明白佢嘅内心諗咩,真可

大宅

回覆:豬仔mama 的帖子

真係心好痛,点解会發生在小朋友身上,世界变得越嚟越可怕。

子爵府

引用:回覆 jc118 的帖子絕對有同感,如果係愛他

原帖由 monmon616 於 14-06-06 發表

回覆 jc118 的帖子
我都失眠中,一路睇單新聞一路,個pk老豆正人渣

禁止訪問

畀面勳章

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 jc118 的帖子

絕對有同感,如果係愛他們嘅就唔會做得出拋妻棄子返大陸不聞不問,咁熱嘅天氣家中只得兩把風扇仔,可想而知他們三母子生活得有多艱苦,聞者心酸!睇完呢晚嘅報導,我失眠呀!唉… 小小嘅年紀承受住咁多嘅痛! 好難過好心嗡!真唔放心他爸爸照顧他,因為我都有點懷疑他爸爸會向捐款打主意,希望社署會為傑仔安排最合適的照顧…

大宅

引用:爸爸間接害死左媽媽同個妹,我覺得哥哥唔多

原帖由 花生油子 於 14-06-06 發表
爸爸間接害死左媽媽同個妹,我覺得哥哥唔多唔少都會有影響,希望個老豆接番佢真係會認真同比多d愛心養大佢: ...
唉。。。如果佢亞爸真心接返佢返去照顧就真係好既,最怕佢接左個仔返去又唔理,自己鍾意返大6 就返

其實有人會捐錢比e個小朋友,最擔心係個爸爸拎埋佢d錢去風流快活,洗哂用哂又掉底個小朋友姐

究竟我地可以點樣幫到個小朋友啊???:

cherryblossoms  我都想知  發表於 14-6-6 02:46

珍珠宮

畀面勳章

爸爸間接害死左媽媽同個妹,我覺得哥哥唔多唔少都會有影響,希望個老豆接番佢真係會認真同比多d愛心養大佢

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢知唔知自己up緊乜?我唔信今時今日,咁大個男人,仲要大隻雷雷,做貨倉揾得6千一個月囉!做份麥當勞都唔止啦!

既然揾咁少,仲有咁好閒情,weekday上大6,6千一個月,過海都成問題啦!仲講返大6?

小朋友話上年中秋開始冇見過佢,佢有冇講大話,心照啦!天知地知呀!

小bie豬    發表於 14-6-6 02:55

公爵府

BK Milk勳章

點解無提其他親戚?

大宅

我反而覺得哥哥平靜得有d可怕,言行舉止已超越9 歲小朋友喺遇到問題時應有嘅情緒反應.
我情願佢無助咁喊下發洩下好過屈埋喺心.
童年陰影對小朋友發展有好大影響,我好驚佢會變成人格障礙~~~
希望多d老師同學朋友社工開解佢,幫助佢走出陰影!!

過去的消失了,該重新上路!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

如果毒果內容係真,個老豆好乞人憎 lor

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我覺得哥哥會覺得係佢阿爸害到阿媽同阿妹咁

原帖由 rilakkumapig 於 14-06-05 發表
我覺得哥哥會覺得係佢阿爸害到阿媽同阿妹咁!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:仲洗諗,一定憎啦

原帖由 siumeow 於 14-06-05 發表
仲洗諗,一定憎啦

子爵府

BK Milk勳章

我唔知佢憎唔憎佢老豆, 我就好憎佢老豆囉, 點可能由得佢老婆自己一個睇2 個細佬架! 普通產婦都有機會產後抑鬱啦, 更何況單親媽媽仲要湊2 個, 湊初生bb 真係完全無得訓, bb 訓媽媽就要訓, 但係呢個媽媽仲要照顧個仔同自己嘅起居飲食, 一回想起初生bb 每日有幾多野要洗,真係想唔癲都幾難

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:angelacch 的帖子

首頁

尾頁

跳至