影視娛樂

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

現在連大陸的節目都好好睇,製作認真拍攝又有水準。香港的節目真的比下去。

雖然很多爸爸也不認識,(可能國內很紅)但看見小朋友天真活潑都無国界的。今輯所有小朋友都好可愛,尤其多多大幾年,好懂照顧其他小朋友。幾个小男孩暫比較自我,看看之後如何。

Sam哥第一集不太投入,與其他爸爸零交流,有點扮野。第二集開始好點。黃磊父女最窩心,曹格一个看兩個也算好勁...

雖然覺得有第一輯比較,暫覺得較有特色,而第一輯各小孩性格迴異,較有看頭。而這一輯的小孩較乖巧,沒那麽突出,但我亦會追看下去。或之後精彩。

男爵府

回覆:爸爸去哪兒第二輯

我覺得第二季好睇過第一季,第一季好悶,羊×3好得意

男爵府

KIMI 同 ar joe 講見到神仙嗰段好好笑

男爵府

小kimi真係長大了,吾再怕羞,會主動完成任務。見佢依依不捨節目,真係覺得呢個節目好成功。令到每個小朋友有好的學習及成長

子爵府

見到Kimi仔及小志爸很高興。Kimi仔大個,更可愛活潑了。來到他台灣地頭,人氣更盛,人見人愛。花蓮的市民很熱情,小志賣菠蘿時,呀嬸要她叫妹妹才肯買,好搞笑。那裹的大嬸熱情好客,燒烤會時爭著與爸爸們對唱歌,歌聲還不俗呢!Kimi走時哭著走很可憐。

下次新西蘭之旅已是最後一站了,已開始有點捨不得要完結。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

羊x3每次被冷落都會有一段佢獨有嘅音樂,一聽就覺得好襯佢
貝兒一撻着就一輪嘴non stop咁講野,再配羅家英唱嘅only you真係好爆笑,連吳3歲都扮佢講野

男爵府

羊羊羊有進步,無咁重視輸贏

JOE好慘,爸爸成日顧姐姐,唔多理佢,通常小朋友同爸爸一起坐車、行山路都係由村長陪
但係佢又好照顧妹妹,幫佢著鞋,抱佢落床

姐姐過左咁多集都仲成日喊,真係一刻都唔可以離開爸爸 ??

複式洋房

好開心見番Kimi 大個仔左 冇咁怕羞 好期待佢地既互動! 而家姐姐愈來愈痴曹格 希望Kimi 可以分散下佢既注意力 :)

男爵府

好期待下星期果集

子爵府

昨晚後段終放見到久違了的Kimi 及林志穎,驚覺小孩長得快,志穎爸爸吃了防腐劑的白嫩帥氣,小Kimi長高了及沒以前那么害羞。下星期應更多他們的現身,很期待呢!

子爵府

引用:我都覺羊羊羊輸唔起,但係第十一集到,見到

原帖由 tchu 於 14-09-01 發表
我都覺羊羊羊輸唔起,但係第十一集到,見到佢獨力睇B,又冇怪Grace冇幫手。覺得佢成長咗! ...
其實羊羊性格隨了有點好勝,都幾得人鐘意。
今集曹格教導Grace怎樣面對自己的任務失敗,逐家道歉後,再由多多爸黃磊帶領下從回照顧BB,真的很欣賞他教小孩的那份心,真的令我對他刮目相看!

子爵府

環保接龍勳章

我都覺羊羊羊輸唔起,但係第十一集到,見到佢獨力睇B,又冇怪Grace冇幫手。覺得佢成長咗!

公爵府

T.C.MAMA 發表於 14-8-25 14:58
睇左最新一集...羊羊羊成日都輸唔起, 成日都話我唔同你玩啦, 我唔中意你..
佢咁樣既性格要改一改... ...
係呀, 本身我好鐘意羊羊羊架, 但係呢個性格真係唔掂, 一定要教, 好霸道,

公爵府

mkfhome 發表於 14-8-25 14:58
我覺得第二輯既制作好過第一輯, 可能因為有經驗
同意

子爵府

引用:睇左最新一集...羊羊羊成日都輸唔起, 成日

原帖由 T.C.MAMA 於 14-08-25 發表
睇左最新一集...羊羊羊成日都輸唔起, 成日都話我唔同你玩啦, 我唔中意你..
佢咁樣既性格要改一改... ...
我都覺,羊x3本來幾可愛,有禮又識表達,但唯一是怕輸,吾衰得呢種心態真要襯佢細教好,否則大了怕真的輸吾起!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢咁樣既性格要改一改...

mokchingyin0910  好多小朋友都係咁   發表於 14-9-4 11:16

男爵府

食得好勳章 開心吸收勳章 陪月勳章

我覺得第二輯既制作好過第一輯, 可能因為有經驗

侯爵府

引用:Quote:ensureyip 發表於 14-8-12 23:20 嗯

原帖由 bb081090 於 14-08-18 發表
其實都唔出奇, 一家人咩都會講都唔奇,
如果爸爸真係知,咁曹格真係超好戲

大宅

好媽媽勳章

lopoto 發表於 14-8-23 17:09
想問下係唔係CUT左D?
因為我記得預告好似有曹格生日PARTY,但睇完兩集都唔覺有 ...

我係"YOUKU"網搜尋"爸爸去哪儿2未播花絮", 裡面有呢段片, 仲有好多無播出嚟嘅, eg "曹格甜蜜受罰" - 玩蘿蔔蹲遊戲, 成班爸爸都好好笑. "承包魚塘開運動會" - 係爸爸同小朋友係魚塘捉魚, 玩水上漂, 呢段又係之前片頭播過, 最後又剪咗無出街嘅.

大宅

曹格生日party 放在網上看,可以去呢度睇
http://cs.sina.com.cn/minisite/2014/jinlingguan.html#ad_event_object1022:100162100571

首頁
12345...7

尾頁

跳至