跳至

首頁

尾頁

大宅

同亞仔影咗兩年幾傻瓜相 (Canon S80),想買過部正D的相机,可以影到深淺景,又容易handle (for me),各位有セ介紹?

男爵府

原文章由 polly1120 於 07-12-17 09:21 發表

微距我又ok喎
你試下慢d禁.. 我都唔係次次成功的~

我覺得本manual guide係.. 睇完都唔明架喎............
哈哈哈~~

嘻hi.............wing上年....我都煩緊買乜機好
後尾我.................是旦地買左部d40
我勁後悔...
............之後我要再去攝影特區(買機之前再去行一行問吓d高人意見...一定幫到你... 到再睇....買多部canno400d
ok啦 easy to  use 
但近來聽人講又話canon出左部新機
個人意見吾好急.....去睇多幾部先買
如果吾係就..後悔

[ 本文章最後由 小魚兒正正 於 07-12-19 09:33 編輯 ]
[

別墅

-

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Gloria:
你地有無試過用超微距個function啊?
manual guide度話可以hold住1秒以上就有超微距,我拑極都唔得:-( :-(
我想練習好,等4月花展去影相啊:-( :-(

大宅

原文章由 haileymama 於 07-12-16 16:40 發表

隨便拎去駛啦

不過我都想捉d細路仔黎俾我練習下

我尋日又去左影相~ 分享下.

http://good-times.webshots.com/album/561789160HLNsTK

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 sabrinayin 於 07-12-15 20:18 發表
得閒借彤彤俾我做 model :lol

隨便拎去駛啦

不過我都想捉d細路仔黎俾我練習下

別墅

得閒借彤彤俾我做 model :lol

原文章由 haileymama 於 07-12-13 11:48 發表

佢傻架,當自己好似真係model咁,扭黎扭去 呢d pose係佢自己擺架,我無教佢架

不過講到尾,都係好既相機係先決條件,呢類機夠快,好容易catch到佢地,唔會miss左:mrgreen: ...

水晶宮

原文章由 lawlinhy 於 07-12-14 13:38 發表
Joyce, 唔夠光嗎? 点解要買 flash?

呢個係代朋友問既...佢想影hall,所以要用Flash黎補補
outdoor無問題,普通室內都ok,但係夜景未試

大宅

Joyce, 唔夠光嗎? 点解要買 flash?

水晶宮

我呢個係大囡黎架,4歲喇,細果件o靚因為太曳未出場
呢個今年K2喇,下年同細佬一齊讀pm class架喇,如無意外,我都唔轉lu.......

可能你地N1未有function姐,下年會多d架喇

別墅

-

水晶宮

原文章由 lawlinhy 於 07-12-13 22:25 發表
好開心啊有相机玩!!
做乜唔影埋豬神?

豬神.....去左99度,詳細情況,請睇私人會所

大宅

我唸如果帶著豬神,Joyce仲邊得閑影相喔

原文章由 lawlinhy 於 07-12-13 22:25 發表
好開心啊有相机玩!!
做乜唔影埋豬神?

大宅

好開心啊有相机玩!!
做乜唔影埋豬神?

大宅

仲有,彤彤唔似model,I like it 够天真的表情。 唔知您有無同感,我好怕細路仔『特別是細路女』,太嬌柔做作好唔得

原文章由 haileymama 於 07-12-13 11:48 發表

佢傻架,當自己好似真係model咁,扭黎扭去 呢d pose係佢自己擺架,我無教佢架

不過講到尾,都係好既相機係先決條件,呢類機夠快,好容易catch到佢地,唔會miss左:mrgreen: ...

大宅

練習多d,影靚靚相等大個時佢地睇番好回味 我地老坐又好滋味

水晶宮

原文章由 ccmching 於 07-12-13 11:07 發表
彤彤真係乖,照擺嗮post比您係o禁影都得:tongue:
我鍾意厘張佢托住頭果張,哎呀! Post唔到出黎o既

不過講到尾,都係好既相機係先決條件,呢類機夠快,好容易catch到佢地,唔會miss左:mrgreen:

大宅

彤彤真係乖,照擺嗮post比您係o禁影都得:tongue:
我鍾意厘張佢托住頭果張,哎呀! Post唔到出黎o既

原文章由 haileymama 於 07-12-12 18:48 發表
http://picasaweb.google.com.tw/Hocyjoyce/HaileyIslandResort

有相睇 獻醜喇

水晶宮

http://picasaweb.google.com.tw/Hocyjoyce/HaileyIslandResort

有相睇 獻醜喇

水晶宮

原文章由 polly1120 於 07-12-12 18:05 發表
haileymama,

用auto mode都得架?!?!?!

下, 原來f數值愈細, 光圈愈細架?!?!?!

我今日都終於成功影到景深喇~~ 但我用左am mode!
但唔係次次都成功架!! 都係要zoom in架!

係呢, 妳囡囡讀迦南架? 我個女都係呀! ...

邊間迦南啊?我地係小西灣分校架
今日去旅行啊

原來我搞錯左,數值細係光圈大

[ 本文章最後由 haileymama 於 07-12-12 18:30 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至