夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

坐月20日返左娘家 因為99概問題同我媽咪為阿b概事吵架
依家bb已經三個月 老公還是住自己家 放假先過來看bb
期間他手機上鎖 去廁所都跟身 以前出去同同事吃飯都會同我講 最近一個月就電話少左 出去都唔同我講 前日我打電話比他 他話同同事吃飯 甘我叫他拍照 (以前他會馬上比我)他唔拍 半小時之後我打比他 他吾聽 打三次都吾聽 再過半小時打過去 他聽 話返甘屋企

懷孕期間他有講笑講起包二奶概事 講如果他有 都一定會以我同阿b為先 諸如此類 當然我話沒可能會比他甘做 甘我就留左個心眼了

昨日他過來 我就同他講返前日概事 叫他解釋 他就承認系同個女仔吃飯 原來已經認識左一年了 因為最近我搬翻去 同他又多吵架 所以他同她訴苦 訴出感情 他喜歡上她

一下系他一些whatapps
我想了很久,但想不岀什麼!或者我現在想說想做的就是我不會離開你和bb,我跟她你可以定義是一位很要好的朋友,可能有時候會吃飯而已!如果你不喜欢我和她看電影,那我以後避免去看!

我現在真的不知道該怎麼做,因為我不想離開你們,也不想失去她!這是心底話!

我知道喜歡上另一個人對你造成很大的傷害,但我不想隱瞞你這個事情!

真的不行!不要再問我是誰,放心,我和她絕對絕對不會有結果,因為已經說好了!

如果我唔再聯絡她,而你可以原諒我,我一定會咁做!我真的唔想失去你們兩個,我以后會把所有精力放在你們身上!

中間我地有打電話 他一路強調同她沒肉體關係 沒我靚同肥 系我唔識概人 系他喜歡她 她都唔會破壞我地家庭 只系好好朋友 我就話如果真的話比她電話同名我 我都吾會找她麻煩 我要個電話都系以防以後他唔遵守諾言 比我我這件事就永不追究 (我老公好清楚我脾氣 講到做到)不過他點度唔比 即使我話離婚 and 會話比他所有fd知 他都唔比

我懷疑這個女人系他同事 因為他社交圈很小 男人為主 只有公司接觸到女性

依家他話只要我唔問他拿電話 他咩都答應我 而且同她斷乾淨 八月我地就搬出去住了 屋已裝修

bb仲細而且我對c6仲有感情 求各位jm比意見我!
凡事阿b為重 !人奶妈加油!

大宅

Trainmama 發表於 14-7-25 00:13
其實,你c6一定係見你純品先俾咁少錢你,做過野嘅jm都唔會任佢魚肉。婚係佢話結,仔係佢地話生,錢又唔想俾 ...
他比現金的...T.T

大宅

引用:如果係我,我會同佢離婚斷絕關係,長痛不如

原帖由 馬寶 於 14-07-25 發表
如果係我,我會同佢離婚斷絕關係,
長痛不如短痛,
出得一次軌就好難冇第2次,
睇錯左,如果已生亦會離

大宅

回覆:c6有第二個 阿b先3個月 求助!

如果係我,我會同佢離婚斷絕關係,
長痛不如短痛,
出得一次軌就好難冇第2次,
唔離的話,日後都唔會再信任佢,
一起就沒意思了……
BB我會同c6講會落胎等佢死心同內疚,
但私下會照生,反正沒有爸爸也能養大bb,
如怕bb冇爸爸,不如想想日後唔知點同bb講爸爸有第二個女人,唔要我同你

別墅

其實,你c6一定係見你純品先俾咁少錢你,做過野嘅jm都唔會任佢魚肉。婚係佢話結,仔係佢地話生,錢又唔想俾,咁佢都幾勁數口。你紀得留低佢每個月俾錢你嘅証據,萬一有一天佢由話你搞到佢要出去人偷食,你就有得攞贍養費。有咩事上黎問下人,唔好咁傻喇!

禁止訪問

別墅

引用:Quote:青青河邊草 發表於 14-7-23 18:16 講

原帖由 xihuan317 於 14-07-23 發表
先我要解釋一下
我細c6七年 拍拖結婚到宜家7年
我結婚前仲讀甘書(某些家庭原因我24先畢業) 當時我仲有 ...
除左一聲\"唉…\", 我都唔知仲可以講乜。
你c6搵幾錢個月呀?

有時女人真係要多啲為自己打算,男人根本靠唔住。我係你媽,怕且都嬲到七孔生煙

xihuan317  3-4萬阿他  發表於 14-7-23 20:34

大宅

青青河邊草 發表於 14-7-23 18:16
講真,我明白點解你男人要搵小三了。
人地小三俾到做男人既感覺佢囉~
我最憎D老婆沒收老公錢,我覺得一點 ...

先我要解釋一下
我細c6七年 拍拖結婚到宜家7年
我結婚前仲讀甘書(某些家庭原因我24先畢業) 當時我仲有兩年先畢業c6同99就想我嫁過去 因為他地潮州人c6又系長子 我媽吾同意的 話畢業後先結未遲 後來畢業前一年 c6求婚 我媽勉強都比 甘我地就註冊左先 畢業擺酒(99話龍年系好年一定要註冊)

甘好啦 畢業前果年就搞婚禮 99又話 馬年生個bb bb八字對c6好 而c6都30 他又超恨做老豆 他地兩個講 你唔使甘急找野做 生完bb先 等阿b一歲再出來做野都未遲 期間我會照顧你養你同bb(99就話會照顧我 幫我手)

拍拖到註冊那一年 我都沒拿過c6錢 讀書都系自己做parttime自己使

而且我一路對錢都唔著急 覺得c6對我一心一意就可以 錢我自己出來做野 夠使都ok

直到畢業都沒來得及找野做 就有左bb(帶套都有左)覺得系同bb概緣分 各方家長都開心概

懷孕時99講好概照顧完全沒 c6一開始只比1500算養我了.... 有時我都要返娘家先有淡好吃 所以我媽咪已經同他吵過 後來先3000(當然唔夠啦 我媽私下比錢我用...唉 好不孝)

依家有做bb 我又未找野左 c6又搞小三...為bb我都吾要面要錢了...

禁止訪問

侯爵府

snowshine123 發表於 14-7-23 18:39
樓主之前都無沒收C6啲錢, 佢C6每月只係比3000佢都叫沒收? 難道你沒有用你C6錢?如果係咁一係財政獨立, 連水 ...
我同我老公從來都係傳錢入聯名戶口,唔會分係我駛佢既錢定佢駛我既錢。
其餘D錢我地互不干涉,佢有佢既交際應酬,我也有我既花費。
我覺得呢種種婚姻,先搵到各自自己既價值。
我最驚係結左婚就等於無左自己,乜都話要share,根本就係兩個個體。

大宅

係我就要佢做返d野來證明下佢點斷法先,得把口有鬼用,識得珍惜又有咩用,佢講想要兩個啊,都唔想失去果個啊,佢講既斷,只想挽留住你先,呢件事有排拖泥帶水

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆 青青河邊草 的帖子

老實講佢老公自願就無問題!當然呢d要大家傾啦!錢系老公塭既 頭家大家有份
但現在老公做錯 樓主缺乏安全感 如果想keep住呢段關係系咪應該比反d信心个老婆先?
講真佢要走既無人阻到佢

禁止訪問

侯爵府

我依家唔係唔同情樓主,而係覺得佢做緊嘢根本係倒緊自己米。

侯爵府

wml527 發表於 14-7-23 18:31
如果你老公有小三,睇下你係咪真係咁口響
我都係會咁口響!
有啲人係自己做左傻事唔知,以為咁做叫做管住個老公,實際係仲迫左佢走。
小不忍則亂大謀,做人要睇遠D。
樓主要成世都係咁管住個老公?
講真,男女角色調轉,如果我有小三,我老公用呢D方法來管我,我反而仲想早D走。
我唔係三歲細路仔,唔可以用呢D方法來管我。
要老公老婆留在自己身邊,應該係令佢同覺得同你相處無壓力,先係長遠之計。

大宅

引用:Quote:xihuan317 發表於 14-7-23 15:36 回

原帖由 青青河邊草 於 14-07-23 發表
我最憎D老婆沒收老公錢,我覺得一點 ...
如果你老公有小三,睇下你係咪真係咁口響

不喜勿插,平心而論

侯爵府

wingskitty 發表於 14-7-23 16:39
你要比c6知道,外面的女人,講到幾愛幾有feel都係廢話,有樣嘢取代吾到的係,事實上你先係為佢生仔個個:igiv ...
SO?生左仔又點?佢老公依家都係老婆大緊肚時出去滾啦。
咪咁天真啦,男人真係下下顧念老婆,就唔會咁多婚外情啦

侯爵府

cky34979 發表於 14-7-23 16:45
回覆 PSiloveu 的帖子

佢老公身痕喎!現在要樓主原諒 ,樓主甘做都系為自己同b著想姐
俾我係佢老公,我都投向小三懷抱啦。

侯爵府

xihuan317 發表於 14-7-23 15:36
回覆 cky34979 的帖子

他話比 有剩比2/3我keep (一開始仲要問我點解系我keep?唔擺聯名戶口 ?但係要知隻 ...
我最憎D老婆沒收老公錢,我覺得一點男人尊嚴都無。
利申:我都係人老婆,我絕唔會咁做。
男人係一種要面子的動物,你唔俾面佢,你係佢老婆有乜用?
出面搵第二個女人,俾埋錢佢駛都仲得。

大宅

要管制佢的錢銀,起碼要令佢無錢洗落個女人度先!!!!!

xihuan317  好多jm都甘話!我依家唔會好似以前甘天真了!  發表於 14-7-23 17:13

首頁
12345...6

尾頁

跳至