自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

https://hk.news.yahoo.com/%E4%BC ... 6%AE-220145454.html

(綜合報道)(星島日報報道)已改名為「伊斯蘭國」的遜尼派聖戰組織「伊拉克和黎凡特伊斯蘭國」,下令伊拉克北部城市摩蘇爾的所有婦女接受陰蒂割禮,否則要面對嚴厲懲罰,估計有達四百萬名年齡十一歲至四十六歲的女性受影響。該組織的領袖巴格達迪聲稱,這是為了使她們「遠離放蕩及不道德」的生活。

駐伊拉克的聯合國住民與人道協調員巴德科克稱,他們在周四獲悉此事。巴德科克在埃爾比勒透過視頻傳輸表示,這不是伊拉克人的意願,也不是居於那些被恐怖分子覆蓋地區婦女的意願。人道組織對此亦大為憤怒,指割禮會增加婦女染病的風險。記者卡西姆稱,摩蘇爾居民認為割禮危險,違反人權。

摩蘇爾居民馬吉德說:「很多女孩子擔心安危,但不知可逃往哪裏,留下來又面臨嚴厲懲罰。」部分非洲、中東及亞洲社區仍然執行割禮,作為成人及婚禮的儀式,但聯合國在二○一二年通過決議,要求所有成員國廢除割禮。

lina9316    發表於 14-7-26 07:57
wonderlulu  癲佬  發表於 14-7-25 23:44
tsung    發表於 14-7-25 22:17
lisachu888   CRAZY!  發表於 14-7-25 17:52
chunsamyuen    發表於 14-7-25 17:47

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:伊斯蘭國下令女性行割禮

剪晒d男人,d女人咪唔會放盪同不道德囉

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

引用:https://hk.news.yahoo.com/伊��

原帖由 oldmongtung 於 14-07-25 發表
https://hk.news.yahoo.com/%E4%BC%8A%E6%96%AF%E8%98%AD%E5%9C%8B%E4%B8%8B%E4%BB%A4%E5%A5%B3%E6%80%A7%E ...
好唔人道

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

http://www.akzone.com.hk/reply.php?zone=forum&id=23963

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

晴佳 發表於 14-7-26 01:49
我記得話割左,以後行房,個女仔feel唔到興奮
過程好恐怖 ,唔係割一下咁簡單, 而係要切去大小陰唇及其他裏面所有野,跟住做媽媽的 仲要伸隻手

入口掃下有冇其他野割淨,確認後聯埋佢只淨一個小口供小便及行經, 呢尐都是在極端不衛生及黑暗

的環境情況下進行, 無麻醉藥,無手術刀, 無醫生,用緊是巫醫用的生锈工具刀
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

子爵府

子爵府

回覆 iamwongtai 的帖子

一直都唔敢睇。上次係網上睇過一個小妹妹的訪問,我已差不多哭了出來。電影有形有聲,真的不敢看。有誰可幫到她們呢?

大宅

回覆:humansky 的帖子

我以前做印度人公司,有同事係回教徒,佢同我講,佢個女今日要割禮,在印度的,聽到我心都寒。

oldmongtung    發表於 14-7-26 06:39

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

痴×根

大宅

引用:+https://hk.news.yahoo.com/%E4%BC%8A%E6%

原帖由 oldmongtung 於 14-07-25 發表
https://hk.news.yahoo.com/%E4%BC%8A%E6%96%AF%E8%98%AD%E5%9C%8B%E4%B8%8B%E4%BB%A4%E5%A5%B3%E6%80%A7%E ...
不如割左條jj 佢啦D男人,都痴痴地。

大宅

引用:Quote:原帖由 smallb2011 於 14-07-25 發表

原帖由 kaching624 於 14-07-26 發表
我都想知!
我記得話割左,以後行房,個女仔feel唔到興奮

kaching624  謝解答>3<  發表於 14-7-26 02:45

男爵府

我諗起大陸好多地方女人生死第一胎一定迫你要帶子宫環,如果唔係bb冇出世紙

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:生於中東國家既女人,+好命苦

原帖由 180 於 14-07-25 發表
生於中東國家既女人, 好命苦

男爵府

畀面勳章

變態架

水晶宮

BK Milk勳章

有無人救到呀

水晶宮

引用:呢D咁既宗教,+真係應該取締哂佢+「遠離放蕩

原帖由 wing514 於 14-07-25 發表
呢D咁既宗教, 真係應該取締哂佢

「遠離放蕩及不道德」既生活 ?
我第一時間都係咁諗

大宅

引用:割左會點ga?仲生唔生到BB?

原帖由 smallb2011 於 14-07-25 發表
割左會點ga?仲生唔生到BB?
我都想知!

子爵府

大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

痴線!

伯爵府

女人就要割,男人吾使架

首頁

尾頁

跳至