想生BB

跳至

首頁
12345...99

尾頁

男爵府

不經不覺董醫生俱樂部已經差不多OVER2000個MESSAGE!!! 所以又係時候開新TOPIC啦!!!

我地一於在PART 2, 一齊報喜!!!!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

唔知喎, 可能我成日喺沙田, 又唔覺有物好食喎?

係咪呢, 唔聽話! 比老公話喇!

我噚日真係去咗錦繡呀, 我最鍾意1050, 即噚日bbq嘅屋企. 妳係住物嘢單位呀, 我另一個friend間850孖屋, 個花園真係超大呀! 佢又係啱啱1號搬過去, 工程仲未攪掂. 而1300就唔係幾好喇, 好似冇咁實用.

原文章由 fishballbaby 於 08-3-3 11:03 發表
我係超級沙田友,又多嘢食,又有我最喜愛的鋪頭。

講開新居,星期六在樓上偷偷哋執嘢,比老公發現了,給他駡了
現在不宜bbq啦,驚熱氣,又驚肚疴。

...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好似開到1230, 根住食LUNCH喎, 要1400先開番! 你看緊時間!

原文章由 pochacco_ch 於 08-3-3 11:01 發表
唔請假啊!一陣12:00出去....

男爵府

唔係講笑, 我真係覺得大快活d意粉真係會好食過佢.....
呢間意大利野, 都有pizza食oh.....妳講果間pizza係邊間呀?

原文章由 fishballbaby 於 08-3-3 11:22 發表
PJ

係唔係如果比較埋價錢,會寧願食大快活好過呀。
好彩咋,原本我見到佢個門面都有d好感,諗住下次可以試。不過最開心的,就是見到有super sandwich,我最鍾意食焗薯 。如果下次有四條友食飯,就一定會食pizza果間。
...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

各位早呀!
收到晒EMAIL地址喇, 但未有時間LOAD相, 會一有時間就攪 .
我今朝又上咗仁安打針, 打電話問咗咁早RMC有冇人幫我打,我先上去, 但攪來攪去, 要我等咗差不多1個鐘, 激C我喇, 下次都係要LUNCH上去會好D. 所以我今日好遲先返到公司呀.

fishballbaby,
pizza嗰間好味呀, 我都鍾意, 成日去食LUNCH, 但DINNER就有好難有位, 6:30PM後一定要等好耐. 妳哋下次都可以去試下.

原文章由 fishballbaby 於 08-3-3 10:56 發表
係唔係食意大利嘢果間呀,我星期四晚見到都唔少人,而最多人食和要等位的,就是食pizza果間,佢仲有ribs食,好似好正。不過果日,我和老公食博多拉麵,都 ok,不過湯底覺得味千好d。

...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

PJ

係唔係如果比較埋價錢,會寧願食大快活好過呀。
好彩咋,原本我見到佢個門面都有d好感,諗住下次可以試。不過最開心的,就是見到有super sandwich,我最鍾意食焗薯 。如果下次有四條友食飯,就一定會食pizza果間。

原文章由 PJ 於 08-3-3 11:13 發表

係呀...就係食意大利野果間呀!!! 真係勁難食呀....一個comments, 就係食pizza hut好過食佢.

男爵府

all,

請大家move去part 3啦. part 2話咁快又就黎over 2000啦. 我已經開左part 3 ga topic啦.

男爵府

乖乖地啦, 唔好執野啦!!! 呢段時間, 休息一下啦.
係oh, 妳睇董醫生睇到幾時呀? 決定轉睇邊個醫生未呀?

原文章由 fishballbaby 於 08-3-3 11:03 發表

...

男爵府

係呀...就係食意大利野果間呀!!! 真係勁難食呀....一個comments, 就係食pizza hut好過食佢.

原文章由 fishballbaby 於 08-3-3 10:56 發表
係唔係食意大利嘢果間呀,我星期四晚見到都唔少人,而最多人食和要等位的,就是食pizza果間,佢仲有ribs食,好似好正。不過果日,我和老公食博多拉麵,都 ok,不過湯底覺得味千好d。

...

男爵府

係咪呢....咁唔聽話....要俾人閙喇!
乖乖地喇!唔好再執d野喇!

...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

原文章由 高齡產婦 於 08-3-2 00:02 發表
happyday,
我都行咗西田呀, 原來妳哋咁鍾意沙田, 我哋下次都可以約喺沙田啦, 對我嚟講真係very good呀.
如果我哋下次去唔到fishball新居, 都可以考慮去我屋苑嘅平台bbq, 不過一定要星期六, 因6299只有sat evening唔 ...

男爵府

唔請假啊!一陣12:00出去....
原文章由 HappyDay2008 於 08-3-3 10:54 發表
pochacco,

你今日幾點去KWH?係唔係要請假去?

男爵府

我上次打去廣華問姑娘,姑娘話有齊report就可以真接排生育科...唔係就要排婦科先囉!唔理咁多喇!一陣去咗廣華睇下點先算!如果話要排婦科我先打返診所再問囉!

我又打去廣華到問....姑娘話總之齊report就可以直接排生育科啊!

原文章由 ootolai 於 08-3-3 10:53 發表
pochacco,

咁得意? 我那時係家計會寫轉介信, 係寫到明比dr. wong! 不過, 你去到排時問多佢一句係排乜野科啦! 我怕真係會排左婦科, 咁就...... 又或者你打去董醫生到問下先, 你上次可能未照輸卵管, 所以寫婦科, 照左 ...

[ 本文章最後由 pochacco_ch 於 08-3-3 11:05 編輯 ]

侯爵府

原文章由 PJ 於 08-3-1 23:36 發表
all,

我返屋企冇耐, 就又出去..! 事關我老公勁肚餓..冇辦法, 唯有都要出去啦.

我地入左沙田, 新城市廣場1期最底果層ga餐廳~Tutto食dinner! 係勁勁勁....難食呀 !!! 睇佢間餐廳都好大, 裝修都ok, 餐牌g ...

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

pochacco,

你今日幾點去KWH?係唔係要請假去?

原文章由 pochacco_ch 於 08-3-3 10:44 發表

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

pochacco,

咁得意? 我那時係家計會寫轉介信, 係寫到明比dr. wong! 不過, 你去到排時問多佢一句係排乜野科啦! 我怕真係會排左婦科, 咁就...... 又或者你打去董醫生到問下先, 你上次可能未照輸卵管, 所以寫婦科, 照左係唔係應該係可以直接排不育科!

其實, 唔係! 政府醫院用平藥的話, 做IUI唔洗$1000, 但用貴藥先要咋! 而藥又視乎每人都不同! 我上次就同董醫生差不多囉!

原文章由 pochacco_ch 於 08-3-2 23:01 發表
ootolai,
好多謝你嘅意見啊!我明天會去廣華排期喇!我有個問題呀!董醫生寫果張轉介信係寫俾O&G dept嘅 Robert Chiu,O&G咪即係婦科...嘜唔係直接寫俾生育科醫生架咩?
你唔講我都唔知政府醫院做iui都要$5000幾啊!如果係 ...

男爵府

原文章由 HappyDay2008 於 08-3-3 10:41 發表
All,

http://www.uwants.com/attachments2/day_070511/20070511_cfb83db1da4ced134b60wPeDsJ3GqdrC.gif

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

All,

侯爵府

我已經PM左EMAIL比妳

原文章由 高齡產婦 於 08-3-3 00:27 發表
各姊妹,
請PM妳哋嘅EMAIL比我啦, 我聽日返工睇下點比張相妳哋.
upload上相薄or用email attachment好d呀?

男爵府

PJ,
係啊!會排埋先呀!一陣就會去廣華排呀!

原文章由 PJ 於 08-3-3 10:08 發表
pochacco,

政府果邊都一定要排呀!!! 當然希望妳在董醫生果邊已經bingo到....但有時呢d野真係好難講.....真係timing ga問題!!

一開始做treatment就真係唔知道幾時先可以成功!! 所以政府排定先, as a back up!!! ...

首頁
12345...99

尾頁

跳至