婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知咁多jm有無呢個感覺。我囡囡3個月,而我99就成日黏住我個囡。日日坐係bb床隔離。我放工返到屋企,又見到佢係咁,搞到我想同個女傾下計都唔得。我難得抱個女係手,佢就係唔會行開下,係都要黏住我地,甚至挨係我膀頭。
最難頂係,佢中意稱呼我個女為「我bb」,例如:你咁抱唔得ga, 我bb要一路行,一路傾計⋯⋯⋯喂,呢個bb係我生架,仲有佢有名架,唔係叫bb.
我有時真係好想有親子時間,除左親餵之外,無其他時間,我覺得自己似奶媽多d.

伯爵府

引用:我囡係自己凑嘅,都一樣有咁嘅感覺!我99都

原帖由 可兒媽 於 14-10-04 發表
我囡係自己凑嘅,都一樣有咁嘅感覺!我99都係會用(我b)黎叫我囡,落街食嘢,係都要抱住落去,抱住佢食,連 ...
我都係,極反感

大宅

回覆:darkgard 的帖子

比99湊就係咁架喇,佢咁錫你個女你應該開心先岩。奶奶幫你湊又話搶走自己個b,工人湊咁冷冷閒你又話唔放心,自己湊你又覺得悶同辛苦,人就係唔知足。

禁止訪問

回覆:sparklylemon 的帖子

大宅

引用:Quote:sparklylemon 發表於 14-10-13 17:25

原帖由 kisani 於 14-10-13 發表
你比得佢一次陪餵就好難收科, 我由最初已講明餵奶佢唔方便在場. 一係你鎖門?
...
有時要姐姐or陪月遞d嘢所以通常都唔鎖門呀方便d. 我叫c6同佢講下,佢好似覺得唔係問題。

男爵府

sparklylemon 發表於 14-10-13 17:25
我入房餵關門佢都要衝入嚟。。。
你比得佢一次陪餵就好難收科, 我由最初已講明餵奶佢唔方便在場. 一係你鎖門?

大宅

引用:Quote:sparklylemon 發表於 14-10-12 15:23

原帖由 kisani 於 14-10-13 發表
我一直都係入房餵, 七個月了, 埋身餵人奶係捍衞媽媽主權的好方法!
我入房餵關門佢都要衝入嚟。。。

男爵府

sparklylemon 發表於 14-10-12 15:23
我絕對覺得係,連我餵人奶佢都要痴喺我隔嚟。我幫bb掃風佢又望到實又要捉住bb隻手。Non-stop同bb講嘢,我講 ...
我一直都係入房餵, 七個月了, 埋身餵人奶係捍衞媽媽主權的好方法!

男爵府

苯苯喵 發表於 14-10-6 01:24
我個99又係係咁搶b, 我個囝滿月果日佢全程抱住,到影全家福時都死唔放手,好似個囝係佢咁,未見過人地啲全 ...
你一定要出聲唔比佢抱! 咁落去你仲有地位GE?

男爵府

lovebaby2013 發表於 14-10-5 19:43
我都好憎一出街99就抱實呀女,我就好似妹仔咁要幫佢推定門,拉定\'等\',呀女係好鐘意人抱,抱下抱下就好易 ...
我地本身同6299住, weekdays日頭99湊我地返工, 一放工同weekend就唔會比99掂b, 最多老公抱. 就算開頭飲茶要抱住bb食飯, 99話比佢抱因佢抱慣, 我同老公都堅持自己抱住食.

大宅

唉~我99都係甘啦~我一買野返黎就開始scan 我d野, 呢樣唔洗買,果樣唔岩用! 大姐你d野成7.8年前,有d仲要30幾年前,聞上黎一陣"mo"味.....你唔好玩啦...又話bb出世一定會似佢, 而家邊個先係bb 亞媽先!?!?!

男爵府

回覆:Jolie19 的帖子

你搬咩?99又搬!我99就係咁

男爵府

回覆:美之選468 的帖子

攪錯了!係99個仔死痴人地個女咋!

大宅

引用:Quote:fannypo904+發表於+14-10-12+22:47+

原帖由 darkgard 於 14-10-12 發表
笑左。D99點解成日覺得個bb係自己生呢?又好奇怪婆婆唔會咁喎!
係,我爸媽真係唔會,而家係公公婆婆湊,佢哋只會做應該做嘅嘢,從來唔會認叻!我99都係同你哋所講嗰隻,我發覺通常啲99無知先會做或講呢類嘢!

男爵府

育兒性格勳章

引用:絕對有同感。我仔而家三個月,坐月果陣奶奶

原帖由 mabmum 於 14-10-04 發表
絕對有同感。
我仔而家三個月,坐月果陣奶奶黎住左一個月幫手湊,睇住佢成日抱住係咁錫真係眼火爆
...
我都好怕老人家抱住阿B係唔係都鍚。

大宅

fannypo904 發表於 14-10-12 22:47
我而家坐緊月,都有哩啲感覺,奶奶成日搵借口拎走個女,又成日講(我個bb),佢夠膽死同人講佢生左個孫: ...
笑左。D99點解成日覺得個bb係自己生呢?又好奇怪婆婆唔會咁喎!

大宅

引用:Quote:原帖由+fannypo904+於+14-10-12+發表

原帖由 Chikane123 於 14-10-12 發表
都唔知有咩好爭,都成日見架啦
咪係囉,我有時餵餵下,佢都要抱走話等佢餵

大宅

引用:唔知咁多jm有無呢個感覺。我囡囡3個月,而

原帖由 darkgard 於 14-10-04 發表
唔知咁多jm有無呢個感覺。我囡囡3個月,而我99就成日黏住我個囡。日日坐係bb床隔離。我放工返到屋企,又見 ...
我而家坐緊月,都有哩啲感覺,奶奶成日搵借口拎走個女,又成日講(我個bb),佢夠膽死同人講佢生左個孫已經變成佢生囉
我淨係得夜晚先有得對住個女但自己都要訓架,初初真係有少少抑鬱咁制

男爵府

引用:Quote:原帖由 fannypo904 於 14-10-12 發表

原帖由 Chikane123 於 14-10-12 發表
我講緊d99

男爵府

引用:Quote:原帖由 可兒媽 於 14-10-04 發表我囡

原帖由 fannypo904 於 14-10-12 發表
我都係呀,一出街佢又係爭抱,我係後面拎野跟尾做阿四,完全身同感受

首頁

尾頁

跳至