婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日落鋪頭同c6食晏,食完就比2個小朋友係鋪頭玩,62見佢地食完野就行過黎抱細佬去行街,咁岩我女就係我隔離拎住c6個舊電話扮打比婆婆,不停講婆婆同姨媽媽(姨媽係成日打電話黎搵我女,由以前只識聽,到而家有對答),咁62就聽到佢嗌婆婆就同我女講,係咪搵婆婆我打比佢喇(我係隔離諗唔係掛,你有我媽電話咩?),咁一走抱住細佬第2隻手就拎電話出黎話打比婆婆,到打完電話就發現自己講錯,咁同我女講同麻麻講電話喇,我女全程只係揸住電話無聽無講野,62就話唔係咁聽架,放係耳仔聽喇,阿女無理佢我諗3分鐘佢就拎返個電話喂左聲,再比我女仲話又話搵麻麻,你又唔出聲,之後就拎返電話走左,我全程係隔離呆左,之後夜晚同返c6講,62係咪唔慣做爺爺?(c6係大仔後面2個女)c6就係咁笑。幾想講句我老豆好好多,比都唔要62做我老豆。

大宅

引用:Quote:原帖由 yankit.baby 於 14-10-29 發

原帖由 我愛Corina 於 14-10-29 發表
人地反應唔切咋喎人地都未必想做你老豆啦
咁咪話呻下囉,唔係唔得丫?佢想唔想都唔關你事囉。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 14-10-29 發表

原帖由 yankit.baby 於 14-10-29 發表
咁你唔叫你62做你老豆,一時叫錯都係呻下姐,唔係唔得呀?講出黎就話嬲,係咪你誤解呀?

...
人地反應唔切咋喎人地都未必想做你老豆啦

大宅

引用:一時叫錯,唔係咁都要嬲呀

原帖由 我愛Corina 於 14-10-29 發表
一時叫錯,唔係咁都要嬲呀
咁你唔叫你62做你老豆,一時叫錯都係呻下姐,唔係唔得呀?講出黎就話嬲,係咪你誤解呀?

大宅

引用:或者多D叫爺爺,嫲嫲,正如有D JM唔會叫629

原帖由 devil621 於 14-10-29 發表
或者多D叫爺爺,嫲嫲,正如有D JM唔會叫6299,會跟小朋友叫,叫多D,等佢習慣下

...
我女見到爺爺麻麻係識叫人架,但係唔會同佢地傾電話姐,今次係62扮醒目。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:62

一時叫錯,唔係咁都要嬲呀

男爵府

或者多D叫爺爺,嫲嫲,正如有D JM唔會叫6299,會跟小朋友叫,叫多D,等佢習慣下

大宅

引用:幣傢伙頭段我仲明,去到62攞電話出嚟打比婆

原帖由 vassicasuki 於 14-10-26 發表
幣傢伙頭段我仲明,去到62攞電話出嚟打比婆婆,我睇咗幾次都係唔明,我係咪開始有閱讀障礙呀

...
62係想打比99,但係自己把口就話打比婆婆,因為我有2個姑仔,62已經係2個小朋友既公公,所以佢覺得我女講婆婆係叫緊99,佢就話幫我女打比99。

大宅

引用:Quote:yankit.baby 發表於 14-10-24 17:50

原帖由 wahiuma 於 14-10-25 發表
原來係咁,但係小朋友大個就要習慣獨立,下下都99服侍唔係咁好
但只係見到99先公主病發,平時係屋企同出街都唔會。因為99太縱佢喇,我c6講9萬幾次都唔聽,所以無計,其實係個個孫99都縱所以幫佢唔到。

男爵府

幣傢伙頭段我仲明,去到62攞電話出嚟打比婆婆,我睇咗幾次都係唔明,我係咪開始有閱讀障礙呀

大宅

講錯野姐

伯爵府

引用:今日落鋪頭同c6食晏,食完就比2個小朋友係

原帖由 yankit.baby 於 14-10-24 發表
今日落鋪頭同c6食晏,食完就比2個小朋友係鋪頭玩,62見佢地食完野就行過黎抱細佬去行街,咁岩我女就係我隔 ...
咩意思?

大宅

BK Milk勳章

Sorry睇唔明

男爵府

點解我完全睇5明嘅?

翡翠宮

yankit.baby 發表於 14-10-24 17:50
又唔可以話唔鍾意,我女見到99係公主上身,咩都唔做要99服侍咁架,但因為我家姐成日同佢傾電話,知道講咩先 ...

原來係咁,但係小朋友大個就要習慣獨立,下下都99服侍唔係咁好

別墅

完全唔明

大宅

引用:可能一時未適應到,點解你個女好似唔太鐘意

原帖由 wahiuma 於 14-10-24 發表
可能一時未適應到,點解你個女好似唔太鐘意你99咁嘅?
又唔可以話唔鍾意,我女見到99係公主上身,咩都唔做要99服侍咁架,但因為我家姐成日同佢傾電話,知道講咩先會令到我女出聲同比反應,所以傾電話只係搵婆婆同姨媽媽,我99都成日買玩具比我女,見到就識嗌見唔到傾電話係唔得架。

大宅

引用:算啦,其實我覺得有時有d野分享下都幾好,

原帖由 Ada1031 於 14-10-24 發表
算啦,其實我覺得有時有d野分享下都幾好,但有djm有時判官上身,唔使下下都話邊個有問題先可以pose, 大家笑 ...
我又做唔出大大聲話我62,咪上黎呻下囉,點知呻都係錯,賣2手野同講自己老公衰就有問題,而家d人都幾得。

翡翠宮

可能一時未適應到,點解你個女好似唔太鐘意你99咁嘅?

大宅

算啦,其實我覺得有時有d野分享下都幾好,但有djm有時判官上身,唔使下下都話邊個有問題先可以pose, 大家笑下輕鬆下

首頁

尾頁

跳至