家事百科

跳至

首頁

尾頁

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

翻新瓷磚空隙。

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Selina1109, 吾好意思, 借個位黎問問, 你

原帖由 NAMNAM媽媽 於 15-09-24 發表
Selina1109,

吾好意思, 借個位黎問問, 你之前貼自粘牆紙, 是買加厚定普通款呀?
普通

NAMNAM媽媽    發表於 15-9-24 16:59

男爵府

Selina1109,

吾好意思, 借個位黎問問, 你之前貼自粘牆紙, 是買加厚定普通款呀?

Thanks

王國會長

引用:Quote:原帖由 selina1109 於 14-12-18 發表

原帖由 wowuwuwu 於 15-09-23 發表
想問下廚房爐邊,牆身玻璃膠變黃可以點做
用刀片剷走,再吱過新玻璃膠。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 藍星人民 於 14-12-18 發表回

原帖由 selina1109 於 14-12-18 發表
霉跡試下用漂白水。方法用紙巾湿漂白水,不用开稀,敷上有霉地方一晚。看可否清除。
想問下廚房爐邊,牆身玻璃膠變黃可以點做

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+小草王道+於+15-02-17+發表吹

原帖由 selina1109 於 15-02-17 發表
天氣潮湿勿做。个日我吹大北风做,半日就乾。
無用。一用水枺就甩晒

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+小草王道+於+15-02-17+發表吹

重差廁所

珍珠宮

做左啦,唉。諗住過年前整靚靚麻。

希望明天乾啦

王國會長

引用:Quote:原帖由 selina1109 於 14-11-27 發表

原帖由 小草王道 於 15-02-17 發表
吹左2個幾鐘都唔乾,又要再補過

珍珠宮

引用:翻新瓷磚空隙。+

原帖由 selina1109 於 14-11-27 發表
翻新瓷磚空隙。
吹左2個幾鐘都唔乾,又要再補過

王國會長

引用:Quote:原帖由 selina1109 於 14-12-18 發表

原帖由 YuYuMother 於 14-12-18 發表
我都係舖漂白水濕紙巾,之後會乾淨哂白雪雪

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 藍星人民 於 14-12-18 發表回

原帖由 selina1109 於 14-12-18 發表
霉跡試下用漂白水。方法用紙巾湿漂白水,不用开稀,敷上有霉地方一晚。看可否清除。
我都係舖漂白水濕紙巾,之後會乾淨哂白雪雪

333s    發表於 15-2-18 18:03

王國會長

引用:回覆 selina1109 的帖子等我試下先..之前係

原帖由 藍星人民 於 14-12-18 發表
回覆 selina1109 的帖子

等我試下先..之前係youtube見過個教學係用廁紙桶推返平條玻璃膠...等我試下得唔得 ...
技巧心得,在要吱玻璃胶位置上下貼普通透明胶紙,作用係保持玻璃胶平衡成直線。加上,我地晤係師傅級,一定要找一些固定位,否则会又高又底。

咀要用cutter斜剪,慢慢推吱鎗,然后用手指撫平,撕开胶紙,等乾。玻璃胶要买防霉。

男爵府

畀面勳章

等我試下先..之前係youtube見過個教學係用廁紙桶推返平條玻璃膠...等我試下得唔得先..

anyway, 多謝你

王國會長

引用:回覆 selina1109 的帖子紅圈個位置. D漬我

原帖由 藍星人民 於 14-12-18 發表

紅圈個位置.

失敗左就剷走d胶,再吱過新玻璃胶即可,可上youtube有教。想靓d可以学我整。不过你甘細面積,我就觉得买胶晤抵,因一米差晤多@50,一个size。祝成功!

333s    發表於 15-2-18 18:02

男爵府

畀面勳章

紅圈個位置.
D漬我都想清咗佢...

王國會長

引用:回覆 selina1109 的帖子點形容好呢..係無縫

原帖由 藍星人民 於 14-12-17 發表

點形容好呢..係無縫仿石面中間個條縫之間玻璃膠甩咗..
可有圖?

男爵府

畀面勳章

點形容好呢..係無縫仿石面中間個條

縫之間玻璃膠甩咗..

王國會長

引用:回覆 selina1109 的帖子請問廚房可唔可以用

原帖由 藍星人民 於 14-12-17 發表

請問廚房可唔可以用呢隻膠紙再用樓主個方法舖多陣玻璃膠係面?
你用途係整乜?sink盤位?

男爵府

畀面勳章

請問廚房可唔可以用呢隻膠紙再用樓主個方法舖多陣玻璃膠係面?

首頁

尾頁

跳至