親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友過咗三歲(三歲四個月),容唔容易偷雞唔買飛呢?
其實check得嚴唔嚴?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

當職員問妳小朋友幾多歲時, 妳會點答?

當妳小朋友問妳, 點解我唔夠 3 歲, 妳點答?

複式洋房

回覆:過咗三歲去迪士尼。

為人父母,每一樣野都係身教,你入園個時教佢同識員講自己幾多歲,可能就一張白紙嘅小朋友第一個大話。 小朋友覺得父母教就係岩,講大話都順利成章會係岩嘅野。

大宅

引用:小朋友過咗三歲(三歲四個月),容唔容易偷雞

原帖由 245141525 於 14-12-08 發表
小朋友過咗三歲(三歲四個月),容唔容易偷雞唔買飛呢?
其實check得嚴唔嚴?

...
其實做義工滿鐘數,家長+小朋友都有免費迪士尼票,何必偷偷摸摸呢?
無$咪去免費公園玩囉。我家庭經濟無問題,個仔五歲都未去過迪士尼
黎緊,佢有機會去,因為做義工滿8個鐘,我同佢講係迪士尼感謝你為其他人帶黎歡樂獎勵你的,你可以考慮下

伯爵府

引用:Quote:原帖由 Lady_babe_11 於 14-12-11 發

原帖由 mama01 於 14-12-11 發表
誠實緊要過入迪迪尼玩。

小朋友有得玩公園都已經好開心,唔使要去迪士尼。
對。

男爵府

引用:差好遠囉,其實差小小要俾多幾百咁係會唔開

原帖由 Lady_babe_11 於 14-12-11 發表
差好遠囉,其實差小小要俾多幾百咁係會唔開心,其實唔係每個屋企經濟能力好好,點解你比喻到人地好嚴重咁, ...
小朋友見你講大話偷入去,其實佢會有樣學樣,因為父母係榜樣,你想你嘅細路將來會偷厄拐騙嗎?其實做父母教小朋友最難嘅係身教,自己要先behave守禮守法,明白好多父母自己教做唔到,咁將來就唔好怨小朋友變曳變壞。

子爵府

引用:「小朋友三歲四個月,陪我去超市,塞幾罐貴

原帖由 sorman 於 14-12-09 發表
「小朋友三歲四個月,陪我去超市,塞幾罐貴價罐頭鮑魚落佢背包仔,容唔容易俾店員發現?偷雞成功機會高嗎? ...
agree

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

唔嚴

大宅

引用:差好遠囉,其實差小小要俾多幾百咁係會唔開

原帖由 Lady_babe_11 於 14-12-11 發表
差好遠囉,其實差小小要俾多幾百咁係會唔開心,其實唔係每個屋企經濟能力好好,點解你比喻到人地好嚴重咁, ...
你價值觀好有問題囉唔該

男爵府

回覆:我真係好傻 的帖子

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

本人單親,非綜援,阿女3歲時去迪迪尼我都照買飛,買飛既時候工作人員會問你小朋友幾歲,我唔想教小朋友講大話,身教好重要!雖然個女好鍾意去睇公主,但我地都係一年去一次

大宅

有D人唔係無錢, 而係貪心, 有D人真係無錢, 亦唔會貪心, 我覺得唔關家境是否有錢事, 而係品格問題

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

引用:雖然我也不同意講大話,但大家也不容太緊張

原帖由 s.andp 於 15-02-16 發表
雖然我也不同意講大話,但大家也不容太緊張,講到偷野咁。大家有否衝紅燈?都是犯法。

...
Agree

子爵府

我女個樣好baby, 但一夠三歲即買銀卡......

大宅

引用:Quote:原帖由 Lady_babe_11 於 14-12-11 發

原帖由 mei_ 於 14-12-11 發表
咪係,大把人偷鷄啦,其實迪士尼都唔會check得太嚴,我地大人都係為小朋友先去姐

...
就是真係大把人偷雞 人地都唔會上黎呢度問 同將d不合理既事情 變為合理
我地只不過係想妳做翻個好榜樣比妳自己小朋友睇咯.

大宅

我上個月去細仔2歲8個月坐bb車都比職員問佢幾歲,我小朋友唔啋佢,我咪話兩歲幾囉,個職員望下我好懷疑咁,可能我仔比較高大小小!反而我覺得好似比人懷疑咁好尷尬,但事實我小朋友真係未夠,所以我下次去會袋定小朋友回鄉咭,有相有出生日期,費事比人懷疑!
職員有懷疑係會問小朋友,你小朋友答三歲就一定要買飛!
利申:我大仔3歲生日入園玩,果日已買年票比佢,細仔夠3歲我都會買!因為小朋友知自己幾歲,無得呃,除非真係教自己小朋友講大話
不過我覺得小朋友買年票抵玩架,玩2次已抵返,當一年去10次8次都係幾十蚊一次
無謂為左一年幾百蚊去教小朋友講大話,自己又要提心吊膽,去玩都係想開心姐

洋房

回覆:245141525 的帖子

BK 好多正義L,站在道德高地抽下水,零消費,自我感覺爽 Y Y,何樂而不為?

樓主,一笑置之啦

首頁

尾頁

跳至