嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

瑪麗約我38wk5先開刀,會唔會好遲??醫生話一定要過38wk,但係我好怕早產,眼見好多孖媽都在38wk前見紅或穿水,好擔心,有冇孖媽可分享下??

洋房

回覆:政府孖胎開刀週數

QE,37週3

複式洋房

c9chan916 發表於 15-2-1 15:10
請問有單卵孖胎可,媽有糖尿可38周先生or 開刀?

我37就開刀了,衹要寶體重沒問題就可以

別墅

認識瑞士牛牛第一回 睛靈勳章

回覆 kenix_kwok 的帖子

開刀後傷口大嗎? very painful? Are the doctor and nurse good? How long is the whole process in the labor ward? 幾時下床? BB幾時交回給媽媽照顧? Sorry for so many questions. Actually i'm a bit worry about how to handle the babies on my own in the hospital. Thanks a lot.

別墅

Thank you very much. Wish you and the babies are good and fine. Please share more about the process in Eastern Hospital. Thanks in advance. :)

水晶宮

38w廣華

男爵府

引用:想問有咩秘訣可以淆到去38w開刀?因為真係

原帖由 cherrycoey 於 15-12-06 發表
想問有咩秘訣可以淆到去38w開刀?
因為真係聽得太多孖胎會早產,真係好擔心!
...
我都想38wk開,36wk睇e生時話一個個頭好低,要37wk開,唔等到38wk

大宅

想問有咩秘訣可以淆到去38w開刀?
因為真係聽得太多孖胎會早產,真係好擔心!

男爵府

引用:回覆 kenix_kwok 的帖子kenix_kwok, 妳最後

原帖由 ecwedding 於 15-12-05 發表

kenix_kwok, 妳最後幾時約開刀? 同第幾週開刀? 我都係東區. Thanks. ...
37+4

男爵府

引用:回覆 kenix_kwok 的帖子kenix_kwok, 妳最後

原帖由 ecwedding 於 15-12-05 發表

kenix_kwok, 妳最後幾時約開刀? 同第幾週開刀? 我都係東區. Thanks. ...
我聽朝開啦

男爵府

減齡達人勳章

我係東區架,34wks 時見醫生,比左期我38wk1 開刀,即係今個月尾~

別墅

kenix_kwok, 妳最後幾時約開刀? 同第幾週開刀? 我都係東區. Thanks.

男爵府

知唔知東區幾時開刀,36wk返去做b鏈順便約期

別墅

引用:我開刀當日7點前就要到醫院,先見姑娘,姑

原帖由 sasalam 於 15-02-04 發表
我開刀當日7點前就要到醫院,先見姑娘,姑娘會俾手術衫你著定,會俾locker你放物件,之後就等人幫你照多一 ...
我的經歷同你九成九相似,開刀情序基本上好專業好好,只係去到病房果3D2N唔ok!
唔可以講話醫院D姐姐唔好,只不過我覺得安排上嘅問題多D😔

別墅

回覆:sasalam 的帖子

我的經歷同你九成九相似,開刀情序基本上好專業好好,只係去到病房果3D2N唔ok!
唔可以講話醫院D姐姐唔好,只不過我覺得安排上嘅問題多D😔

別墅

放心,我孖胎都係QM38W6D先開都
如果我順產,分分鐘40W都可以

洋房

回覆:sasalam 的帖子

在哪個政府生?

大宅

育兒性格勳章

引用:其實開刀時間係醫生比的嗎

原帖由 milestone77 於 15-07-12 發表
其實開刀時間係醫生比的嗎?如可以順產,bb 39週都唔想出黎,咁係咪醫生會叫開刀? ...
Hi, 我對孖女 13歲啦,係 KWH 生,順產足月 39週 5 催生,點解要催生因為醫生話孖B 唔可以過 40週。

當初都好似你地咁念要開刀,但願來唔一定架,醫生會睇你地情況而決定,順產有好處,一來肚皮無傷口,二來第二日已可以自由活動

複式洋房

引用:Quote:原帖由 bbfiona 於 15-06-12 發表本

原帖由 Phyllis97 於 15-10-19 發表
請問邊個醫生主理吖?我今個星期五QM開刀喇,好緊張👉🏻👈🏿
傷口幾長?痛左幾 ...
開刀係外藉男醫生(南亞裔),平時檢查未見過,仲有一個houseman,兒科醫生,護士,成個手術室好大約十個人

開完刀都幾痛,傷口好靚,大約10cm左右

複式洋房

請問政府大約幾時會俾開刀日期架?

首頁

尾頁

跳至