跳至

首頁

尾頁

複式洋房

問請寶兒中英文幼稚園好唔好呀??? 我見好少媽咪提過!!!

別墅

回覆 31# 金仔媽媽 的文章

好像沒有.....

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

請問寶兒有冇全日班呢??

複式洋房

我仔仔都在寶兒畢業, 老師及校長都好用心, 是好學校.

別墅

我本來都係B班, 因為我O既囝囝仲唔係好識講O野, 所以問學校可唔可以調去A班, 因為A班比較少人, 希望老師可以多O的幫佢

我都發覺有好多教材通告, 我都有買O左O的, 大部份都係買CDRom

原帖由 lau_ma_ma 於 09-8-31 23:39 發表
但係好多教材通告....你地有無買呀.....有無媽咪買晒呢.....因為我自己本身都有幾套兩文三語....又買好似有d無謂......

大宅

very good school, principal is excellent! very nice, has heart, and can remember all student even my son is not outstand student.
The only demerit is no longer have sponsor from gov. (study voucher)
原帖由 aggie1017 於 08-5-19 10:51 發表

別墅

但係好多教材通告....你地有無買呀.....有無媽咪買晒呢.....因為我自己本身都有幾套兩文三語....又買好似有d無謂......

別墅

哎呀....隔離班tim....我個仔讀ncb......個班主任ok wor....
因為仔仔有咩e郁...佢地會即刻打比你.....有商量....
原帖由 mabelkee 於 09-8-15 23:46 發表
Helllo ! 我係讀NCA, 個班主任好NICE, 你讀邊班呢?

男爵府

囡囡今年K3, 校長老師嬸嬸都好nice, 亦見得出老師同校長關系都幾好, 而且我覺得囡囡經常備受關注 都好開心, 課程算深,拍得住港九區d程度, 但d小朋友都跟得到

大宅

Good ga, my son have nusery in Zexxx and then have k1-3 in Bowie, we all like Bowie. The Principal is very nice, teachers are above average.

The one that not as good as Zexxx is they dont have class for international class(English teaching).

Others are ok, and they have good connection for both Tai Po Old market primary school.

i think the major reason is that they cannot use "gov education subsidy".

原帖由 aggie1017 於 08-5-19 10:51 發表

子爵府

畀面勳章

想問下寶兒有冇2歲讀個d n1班架??

複式洋房

寶兒和明雅隸屬同一集團,不是非牟利機構,沒有學卷。

原帖由 kelly_0404 於 09-8-17 10:28 發表
寶兒同明雅係唔係一樣, 邊間好D, 有無學卷?

大宅

寶兒同明雅係唔係一樣, 邊間好D, 有無學卷?

子爵府

你就好煩少樣
好呀!有機會見啦
原帖由 Yvonne0904 於 09-8-16 14:15 發表
我都係在職媽咪,平日多數都係工人接放學,希望下次學校活動時見到妳.
我就預備報哥哥間學校,唔使煩....hehe
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

洋房

我都係在職媽咪,平日多數都係工人接放學,希望下次學校活動時見到妳.
我就預備報哥哥間學校,唔使煩....hehe

別墅

Helllo ! 我係讀NCA, 個班主任好NICE, 你讀邊班呢?

原帖由 lau_ma_ma 於 09-8-9 00:21 發表
我其實都係聽口碑報名...
開放日同INTERVIEW時候...佢地比我既感覺都唔錯......
報咗名...今日D 新生BRIEFING我自己返工去唔到......無要求過學校....但老師會即日打去我OFFICE同我BRIEFING返一次....
抵讚 ...

男爵府

a very good kindergarten, my daughter like it very much. The principal is very nice!!

子爵府

可惜我係在職媽咪無咩時間接個仔放學,唔知幾時可以見到你
不過都係到諗遲d報小1,都好煩
原帖由 Yvonne0904 於 09-8-13 20:02 發表
無機會同過班添,之前讀 LKB 同 NCB

http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

洋房

無機會同過班添,之前讀 LKB 同 NCB

子爵府

原帖由 Yvonne0904 於 09-8-13 13:15 發表
佢讀 UKA (徐梓浩)

哈哈哈!大家都姓徐
唔知我個仔之前有無同你個仔一班呢?
舊年讀LKA同 NCA(徐子祐)

首頁

尾頁

跳至