跳至

首頁
12345...37

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

成日在黃埔吉之島行時都見好多帶住BB出街的媽咪..點解冇人搞活動嘅?? 有冇人可以join埋我和BB一齊間中在平日食lunch/tea or 去超級市場行呀?? 平日一個人帶住BB落街的話真是無晒心機呀!! 帶 BB去公園又驚危險!!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

Thx! 希望你哋個嗰都入到理想嘅學校啦! 新居都OK....大D空氣好D...等閒過嚟玩呀..
原帖由 Imagist 於 09-11-29 03:12 發表
恭喜妳呀! 我都等緊學校收亞囡讀n呀!
新居住得好嗎?

子爵府

醒目開學勳章

新居住得好嗎?

子爵府

醒目開學勳章

新居住得好嗎?

子爵府

醒目開學勳章

新居住得好嗎?

子爵府

醒目開學勳章

恭喜妳呀! 我都等緊信收亞囡讀n呀!
新居住得好嗎?

原帖由 magmagyau 於 09-11-28 23:25 發表
H..e..ll...o...... .........我今日收到信好開心呀 St.C收左Sam仔出年讀K1啦!

子爵府

醒目開學勳章

恭喜妳呀! 我都等緊信收亞囡讀n1呀!
新居住得好嗎?

原帖由 magmagyau 於 09-11-28 23:25 發表
H..e..ll...o...... .........我今日收到信好開心呀 St.C收左Sam仔出年讀K1啦!

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

昨日已回來,我過兩日先post d 相係facebook

男爵府

好媽媽勳章

Happy la..............
原帖由 joey82joey 於 09-10-12 14:46 發表
我地過兩日(14號)去沙巴旅行,好開心......18號就回來啦.....

男爵府

好媽媽勳章

I miss U ...
原帖由 muimui8386 於 09-9-24 03:33 發表
hi all pretty moms,

How r u guys doing???
Just wanna drop by and say hi ^__^
Miss u all so much!
We're coming back in mid of December.
Hope we can hang out :)

Love
Cindy & Baby Ashley

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我地過兩日(14號)去沙巴旅行,好開心......18號就回來啦.....

大宅

hi all pretty moms,

How r u guys doing???
Just wanna drop by and say hi ^__^
Miss u all so much!
We're coming back in mid of December.
Hope we can hang out :)

Love
Cindy & Baby Ashley

大宅

原帖由 ChaCha424 於 09-9-11 01:45 發表
現在開了學, 早上應該唔多小朋友去市政大廈的遊戲室玩, 不妨多d帶bb去爬下, 行下....我個仔剛剛學行前我都間中早上/傍晚帶他去的, 因為地方大d+有墊, 任他點走都唔驚撞傷~ 下午去就唔好了, 太多5~6歲的小朋友跑來跑 ...

Thanks for your advice^^
早兩日帶左阿囝去玩,響平日去,真係少好多人~~~
唯獨次次都會有d小朋友咳緊/流緊鼻水..
阿囝玩到唔願走(我一抱起佢佢就扭計XDD平時係我放低佢佢先扭ga je..)
阿囝見到小朋友跑,佢好似好想玩埋一份XDD

男爵府

醒目開學勳章

現在開了學, 早上應該唔多小朋友去市政大廈的遊戲室玩, 不妨多d帶bb去爬下, 行下....我個仔剛剛學行前我都間中早上/傍晚帶他去的, 因為地方大d+有墊, 任他點走都唔驚撞傷~ 下午去就唔好了, 太多5~6歲的小朋友跑來跑去, 好易撞到bb~

原帖由 babylovelove 於 09-8-24 10:29 發表
有冇帶小朋友/BB去過紅磡市政5樓的遊戲室玩?我琴日去睇...個室都幾大喎~~~又有墊, 但好多人排隊呀, 同埋通常都係識行識走o既小朋友玩, 追逐...
想試下帶BB去玩 ...

別墅

My baby (10months plus now) often goes to the playroom in the morning. She loves the soft mat and loves to crawl around. Not too crowded now as the older kids are back to school.

原帖由 babylovelove 於 09-9-10 00:20 發表

咁要等bb大個d識行先帶佢去了..
有時好想帶多d bb出去玩, 但又唔知附近有乜地方o岩bb,
最終可能只係bb陪我行一轉吉吉島
"Be careful for nothing; but in every thing by prayer and supplication with thanksgiving let your requests be made known unto God. And the peace of God, which passeth all understanding, shall keep your hearts and minds through Christ Jesus." Phil 4:6-7

大宅

原帖由 pinky888 於 09-9-6 18:54 發表
I saw the notice outside the room - it is for 4y+. I think it may not be suitable for BB.

咁要等bb大個d識行先帶佢去了..
有時好想帶多d bb出去玩, 但又唔知附近有乜地方o岩bb,
最終可能只係bb陪我行一轉吉吉島

別墅

我個仔由PN到宜家k1都係LH讀,雙語班,由1位普通話/本地老師十1位外國老師一斎教1班,阿仔都讀得好開心。

原帖由 tangkaiyip 於 09-8-3 16:42 發表
我家b不算怕醜,不過也不是經常帶他出門。

有沒有bb在讀學之園的nursery or kindergarten的媽咪?感覺這間學校如何?

大宅

I saw the notice outside the room - it is for 4y+. I think it may not be suitable for BB.

原帖由 babylovelove 於 24-8-2009 10:29 發表
有冇帶小朋友/BB去過紅磡市政5樓的遊戲室玩?我琴日去睇...個室都幾大喎~~~又有墊, 但好多人排隊呀, 同埋通常都係識行識走o既小朋友玩, 追逐...
想試下帶BB去玩 ...

首頁
12345...37

尾頁

跳至