想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

先介绍自己,我没有很多的經驗,但我有一個樂觀的心態

我14年4月結婚,和老公很喜歡小朋友,打算生4-5個,所以立即試,參考左好多唔同既書,朋友既經驗,上網睇論壇,最初以為好易,但小天使一直未來到我身邊。

直至12月,當我們打算隨緣既時候,佢終於黎到,我和老公非常非常非常開心,有孕的我非常小心,但不幸的事來到了,到8週的時候,醫生話心跳無左,叫我立即到醫院刮宮,但我怕,所以揀食藥,點知一星期後我再檢查,排唔晒,要再入院,但是第二天我已準備去英國旅行(在有之前已計劃好),原先打算散心,但經醫生極力反對後,我選擇了入院。我哭了一整天,很用力的哭,直至哭到冇力哭為止,我發現心情好番好多,原先藥流的星期不㫁啜泣,感覺更痛苦,所以用力喊出黎真係好好多,入院的時候,感覺自己是全天下最慘的人,為何我那麽健康,小天使卻離我而去!?

但在醫院的4天,我改變了自己的想法!醫院裏認識了其他病人,一直不敢出聲的我,看到旁邊都好像沒什麼大病的人忍不住與他們談天,我的位置有六張床,對面的和我同天進來(我叫她A),另外有一個婆婆(B)及一個中年女人(C)比我早來,以及一個比我遲來的女人(D),每人都有自己的故事。

A-有BB 左22weeks,但因照結構有問題所以要藥流
B-切除子宮
C-和丈夫考慮切除子宮中
D-未婚,但生子宮肌瘤,至少5粒,以及最大size 有12cm

我因為要等做手術的關係1200後不可以進食,因為我第一天是晚上入院的,所以第二天以為可以做手術,但等了25小時還未食野,姑娘話要第三天再做,很氣餒

待續.........

別墅

謝謝你的分享!

別墅

多謝分享。 希望大家都可以早日有好消息

禁止訪問

大宅

謝謝你的分享!一個很好的提醒!

複式洋房

netnetchan 發表於 15-2-22 04:00
多謝你既分享~我上年9月因結構問題16wks引產左~好傷心~所有屋企人都好傷心~之後1,2個月我已經好好多架啦~ ...

我都喊左出黎,因為我同老公都試左快一年,仲未有消息。你講得冇錯,有子宮已經比其他人幸福,希望大家都身體健康,快d有好消息,加油

子爵府

回覆樓主:

我自己都係小產媽咪,真係好傷心好痛,不過睇完你段野好勉勵呀,多謝你既分享

大宅

Chowchowchu 發表於 15-2-20 16:32
在住院的㡬天裏,我覺得自己很渺小,之前看見有些jm講未曾有過bb 很傷心,亦曾有jm講小產很傷心,有的小產2 ...

thx for the sharing

別墅

時候到了,天就會準備給你,加油(emoji)

別墅

Chowchowchu 發表於 15-2-20 16:32
在住院的㡬天裏,我覺得自己很渺小,之前看見有些jm講未曾有過bb 很傷心,亦曾有jm講小產很傷心,有的小產2 ...

非常感謝你的分享!
一定繼續努力!小天使好快會來臨!
大家一齊努力呀!

大宅

回覆樓主:

不過如果我真係意外bingo,我就要信個天。。。

大宅

回覆樓主:

仲有一類就係我呢類
本身有嚴重長期病患,直頭唔敢有BB,真係好怕遺傳到比佢,我真想試下bingo嘅感覺

複式洋房

多謝分享,祝早日生個健康bb

大宅

回覆:勉勵想有bb的妳

大宅

Chowchowchu 發表於 15-2-20 23:45
加油呀,你一定可以得架,如果大家都生到不妨聚聚面,哈

我上年10月生左仔仔啦!

大宅

回覆樓主:

Delete

洋房

多謝你既分享,好感動
同多謝各位jm 既勉勵,認同暫時未有,可能上天覺得未係時機俾個小天使我。但都會繼續努力

珍珠宮

回覆樓主:

thanks for your sharing

大宅

netnetchan 發表於 15-2-22 04:00
多謝你既分享~我上年9月因結構問題16wks引產左~好傷心~所有屋企人都好傷心~之後1,2個月我已經好好多架啦~ ...

你要加油! 唔好太過傷心再看遠一點。
我本身有個仔5歲,15年10月29週囡囡因為穿水入院第2日胎水有色緊急開刀,囡囡出世4小時後心跳停過血壓下降所有野都唔好最後都搶救唔到,原因係b鏈入血。我好努力先身心放開,直到今年8月在冇避下就中了但因為出血,一直到10kw睇私家發現心跳停了size仲得7wk,係中秋節個星期一我入了政府藥流但排不到第3日我出院決定睇私家,中秋日就入院做吸宮手術,依家仲坐緊小月。

真得每次入政府醫院都會看到好像一個社會的縮影。所以自己可以保全子宮已經係一件感恩事了。我當時囡囡開刀都發現胎盤有少許發炎好彩及時發現,如果唔係我都可能連子宮都冇。

所以我第3次之後覺得雖然真得好想生多一個bb.但好多時自己控制唔到,只可以控制到就係令身體健康就可以有機會了。

大家要加油。

複式洋房

多謝分享,加油,小天使會好快番黎搵你

首頁
12345...7

尾頁

跳至