親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新年一個月多前先決定去,所以係全程無plan遊。haha........但都可以分享行程。

初一搭港航,無delay底下準時到台灣桃園機場,之後搭飛狗去西門町(要第一站落車再轉佢地專車)不過都好方便,反而無搭國光,因為落車後行好大段路先可以轉捷運。之後食d嘢掃下街店東已到(民宿),因為好遲book嘢,所以基本上無晒酒店,有會好貴成2-3千一晚。而且我地都唔係成日hea酒店,我要求乾淨整齊,方便就好滿意,相同實質係一模一樣。之後再去食臭臭鍋,第一次食出奇地覺得好好味,又抵食(平時食開放題,成日食好小),兩鍋再加料港幣100,真係抵過大家樂,之後再返去訓一陣,再戰曉河,人多到好難行,最後入咗個兒童樂園玩一陣拎咗好多玩具就再食豆花沙冰就滿足而歸
初二一早起身食個平凡早餐就搭捷運去動物園,動物園好大好多嘢睇(企鵝館除外),之後就去園內直接搭貓空,上到去行下食下,食下咖啡都玩到6點幾先落山,再返西門町食燒肉。 攰到死就返去發現廁所燈壞咗,好好彩店東去快嚟換燈泡,我就安心晒!唔係唔知點幫小朋友沖涼
初三(預計去兒童新樂園)

大宅

引用:相比起迫爆遊客的淡水,八里簡單係樂土,呢

原帖由 Biancacheung 於 15-02-28 發表
相比起迫爆遊客的淡水,八里簡單係樂土,呢日係假日,都有好多人租單車踩 。
旅行團客大部份都只放在淡水老 ...
謝謝回覆

大宅

回覆:新春喜慶一拖二台北遊

可否pm民宿資料?謝

子爵府

hashtag旅遊勳章

相比起迫爆遊客的淡水,八里簡單係樂土,呢日係假日,都有好多人租單車踩 。
旅行團客大部份都只放在淡水老街行,八里就當地人去多,去得自由行唔通仲同旅行團迫埋一齊?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由 summerbabe 於 15-02-27 發表

原帖由 Biancacheung 於 15-02-28 發表
淡水坐船去八里約十分鐘內,來回船票60台幣,果邊都似淡水碼頭好多小食,有個小沙灘
八里老榕樹下食綿綿冰,呢間好好食

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由 Biancacheung 於 15-02-21 發

原帖由 summerbabe 於 15-02-27 發表
請問你"八里"有咩玩?係咪睇風景多?
淡水坐船去八里約十分鐘內,來回船票60台幣,果邊都似淡水碼頭好多小食,有個小沙灘

大宅

引用:Quote:原帖由 kan2011 於 15-02-21 發表想

原帖由 Biancacheung 於 15-02-21 發表
淡水老街好多檔賣“阿給”係淡水名物,不過試下就好,麻麻地好食 。
成條淡水老街好多食檔,掃街都食到飽, ...
請問你\"八里\"有咩玩?係咪睇風景多?

子爵府

引用:Quote:原帖由 天道總司 於 15-02-26 發表請

原帖由 lazylake 於 15-02-27 發表
係入面,好似我地細個果d不同款入波波機,100台幣3籃,平過冒險樂園
謝謝分享

男爵府

引用:請問樓主,你去繞河時,個兒童樂園係咪係夜

原帖由 天道總司 於 15-02-26 發表
請問樓主,你去繞河時,個兒童樂園係咪係夜市隔離?有乜野玩?
謝謝
係入面,好似我地細個果d不同款入波波機,100台幣3籃,平過冒險樂園

大宅

畀面勳章

3月尾去台北,4大1小,想要民宿資料,謝謝你
<b>[size=medium]好開心呀!囝囝今年10歲喇</b>http://www.tickercentral.com/view/2ljc/4.png[/img][/url]

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:lazylake 的帖子

可pm民宿我嗎?識合我一家四口住……Thx!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

引用:Quote:原帖由 christytsui 於 15-02-23 發

原帖由 lazylake 於 15-02-23 發表
我覺得好抵住,住到6-7人房
Hi, 我4月1家5口去台北,唔想訂分兩間房住,可以俾酒店名嗎?

子爵府

請問樓主,你去繞河時,個兒童樂園係咪係夜市隔離?有乜野玩?
謝謝

大宅

引用:Quote:lazylake+發表於+15-2-20+23:56+新年

原帖由 sammyyiu 於 15-02-21 發表
hi! 我都book 左西門丁, 請問搭飛狗, 是否上車同司機講去西門丁, 司機就會話你知边個站落等轉車的? ...
其實搭國光都可以台北車站等轉車去西門町呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由 lazylake 於 15-02-20 發表新

原帖由 stepstepcy 於 15-02-26 發表
西門丁邊間燒肉??ok嗎?
熊一都okay普通,無特別嘅一間

男爵府

引用:回覆 lazylake 的帖子你好~請問你去西門町

原帖由 jilljojo 於 15-02-26 發表
回覆 lazylake 的帖子

你好~請問你去西門町邊間臭臭鍋?我過兩日都會去台灣呀~上網SEARCH過有好幾間,但我 ...
昆明路3媽臭臭鍋

大宅

引用:新年一個月多前先決定去,所以係全程無plan

原帖由 lazylake 於 15-02-20 發表
新年一個月多前先決定去,所以係全程無plan遊。haha........但都可以分享行程。

初一搭港航,無delay底下準 ...
西門丁邊間燒肉??ok嗎?

大宅

回覆 lazylake 的帖子

你好~請問你去西門町邊間臭臭鍋?我過兩日都會去台灣呀~上網SEARCH過有好幾間,但我揀唔到呀~THX~~~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

我都想要民宿資料,pls pm

lazylake 發表於 15-2-23 20:49
我覺得好抵住,住到6-7人房

男爵府

引用:Quote:lazylake 發表於 15-2-23 00:14 今日

原帖由 fhcfrankie 於 15-02-24 發表
你好,我復活節會同女女去baby boss
請問內每個職業大約排幾耐?
玩完一個職業後,可不可以接著玩另一個職 ...
都可以,佢玩時我就睇定附近咩遊戲可以接住

首頁

尾頁

跳至