懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我預產期係2月10, 今日做o左第一次既產檢.
- 瑪麗生

我o尼幾日個月都耐不耐有肚痛, 好冇胃口同有d反胃, 你地有o羊唔舒服呀?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

呢排成日頭痛..個肚成日好似且住且住
晚上訓得唔好
大家有冇呢個情況

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

冇消息即係好息消啦...

原文章由 fatfatwong 於 08-8-19 14:13 發表
mchan89
原來係咁...我仲日日等佢電話tim....

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

你個囝咁快開學啦 ? 定係番暑期班呀 ?

我個囡下個 week 都開學啦. 話咁快個暑假就完左 lu.

原文章由 PP_Couple 於 08-8-19 13:49 發表
今朝同囝囝返學, 我指住個肚問佢入面有乜野, 佢話有妹妹 ...咁我同佢話你錫妹妹多d, 媽媽又鍚行行多d...

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

今朝同囝囝返學, 我指住個肚問佢入面有乜野, 佢話有妹妹 ...咁我同佢話你錫妹妹多d, 媽媽又鍚行行多d...

男爵府

好媽媽勳章

好危險喎, 好彩咁啱你 99 係度, 又扶住你 ....

呢排都唔好係戶外咁多啦, 匿埋係室內嘆下冷氣好d.

原文章由 Mrs_Sheep 於 08-8-18 23:37 發表
各位準媽媽~~ 呢排天氣好熱~~ 出街唔好曬親呀...

我星期日正午出街曬親... 一入冷氣地方. 血糖一低.. 即刻暈低o左~~

好彩當時奶奶扶住我, 冇跌親...

今日穩陣再去醫生度check 一check... 都冇事...

...

民房

各位準媽媽~~ 呢排天氣好熱~~ 出街唔好曬親呀...

我星期日正午出街曬親... 一入冷氣地方. 血糖一低.. 即刻暈低o左~~

好彩當時奶奶扶住我, 冇跌親...

今日穩陣再去醫生度check 一check... 都冇事...

醫生忠告:
多飲水,
唔好曬親,熱親
多休息

大宅

Dear all

你地開始胎教未呀, 會同阿b 講乜多呢

男爵府

好媽媽勳章

你講產檢個抽血報告 ?? 佢好似話有事先 call 架喎...

冇事就下次產檢, 醫生會同你講番個 report...

原文章由 fatfatwong 於 08-8-18 15:41 發表
mchan89
我想問下你收到廣華電話覆你驗血報告未呀.
我記得你係同我一日產檢架..
我仲未收到電話呀.

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

我個囡都會錫我個肚, 同埋同個肚講, 話佢係家姐, 同叫 bb 乖乖飲奶.

有時佢見我拎野, 會叫我小心 d.

原文章由 mimi005 於 08-8-18 13:27 發表
yes, my daughter also
ervey day kiss my 肚腩
仲吾比我吃辣 ar, 她說会辣到 bb ga
仲日日睇 d 目綠 Z( bb 用品 )
and ask me which bb bed, we will buy
which bb car is good , and she want 1 also
very funny ...

男爵府

好媽媽勳章

有冇顏色架 ?

原文章由 bbmylove09 於 08-8-18 14:48 發表

今日發現有d唔妥, 唔知點解流左d水, 又唔係分泌物, 又d擔心, 唔知你地有無人幫到我

男爵府

好媽媽勳章

hihi, 幾日冇上黎 ... 掛住睇奧運....

原文章由 bbmylove09 於 08-8-18 14:48 發表

今日發現有d唔妥, 唔知點解流左d水, 又唔係分泌物, 又d擔心, 唔知你地有無人幫到我

男爵府

原文章由 ☆~Chris~☆ 於 08-8-18 13:50 發表

唔駛緊張,都係d基本度高磅重抽血驗尿驗血壓,然後見醫生聽吓BB心跳檢查乳房同子宮頸咁,你有d咩想問添?

大宅

Dear all,

你地開始胎教未呀? 通常你地教佢d 咩架 或者 會同佢講咩架

大宅

原文章由 bbmylove09 於 08-8-18 10:28 發表
hi morning

明天第一次去廣華產檢, 好緊張, 好多野想問tim......

唔駛緊張,都係d基本度高磅重抽血驗尿驗血壓,然後見醫生聽吓BB心跳檢查乳房同子宮頸咁,你有d咩想問添?

水晶宮

yes, my daughter also
ervey day kiss my 肚腩
仲吾比我吃辣 ar, 她說会辣到 bb ga
仲日日睇 d 目綠 Z( bb 用品 )
and ask me which bb bed, we will buy
which bb car is good , and she want 1 also
very funny

首頁

尾頁

跳至