懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

件事好長:我朋友新年前生左個女,咁我就whatapp 問候下佢,但佢無回覆我,咁我以為佢坐月休息無復我咁我都無所謂,因為休息重要!點知我頭先打電話被佢唸住去探下佢被利是bb,佢老公聽佢老公話我令到佢老婆有事,佢老婆做無痛生完後腰痛,睇左醫生都無改善,都是日日都冤冤痛.咁我個刻好無奈但我就叫他被我朋友聽我電話,但佢老公唔肯,重要係咁話我我就講我立場:從來我都無叫過你老婆做無痛的,只是你老婆問我做無痛過程是點樣,咁我就講我當年4年前既經過被她知道…………
但他老公不停咁話我,我收線後忍唔住喊左出來了!我同我老公講我無做過,但我朋友e家連電話都吾聽,好唔開心,又想知道佢條腰點樣

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

其實生仔就等於係鬼門關行一圈,真係咩可能都有,就算順產都有出血嘅風險,想要bb就要有心理預備,個老婆係辛苦的,就算生果時無事,老左都會有唔同的病痛出現,唔係啲男人以為咁簡單
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

佢兩公婆真係橫蠻.... 做任何手術都有風險, 呢d 野邊度有得賴人, 仲有醫生應該有講風險, 不嬲都應該要自己衡量風險. 同埋好多人產後都有腰痛, 係因為湊b 姿勢唔好, 又要成日抱bb 出入bb 床所致, 所以冇人會知真正原因. 呢度大把人問其他有冇坐月, 有冇食魚生啦, 陀b 有冇去旅行果d野架啦, 唔通有事又走上黎賴人咩.
樓主你唔好唔開心, 你當睇清楚兩個人囉, 緣份既野一個人係控制唔到. 希望你朋友只係產後情緒差, 之後佢會搵番你, 仲要認錯.

大宅

mickey1388 發表於 15-2-27 12:51
我朋友個老公好大男人的,話一你就不能做二,他講你就要聽要做,所以我大概估到我朋友驚老公鬧,但佢老公都 ...
未必關無痛事啦,傻既,上次坐月講座陪月姐姐話無人幫坐月自己做番,第二個星期一定腰痛,周身痛。佢老公咁鬧你,咁緊張老婆,又唔佢請個陪月幫老婆,坐月坐得唔好,病痛跟一世。 如果你朋友都賴你,少d來往為妙

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:好唔開心(無痛分娩)

我生兩胎都用無痛,依佢地諗法我條腰咪斷?
陀完bb 係人都周身痛架啦,再加上又抱小朋友,咁都有得賴?佢咁鍚老婆既咪咩都幫老婆做哂佢囉

男爵府

我的育兒心得勳章

我無做無痛喎,但係都腰痛,問過醫生,生仔係會傷架。

大宅

咁都有得賴.....佢姓賴架??

大宅

咁都得

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

好似佢地兩公婆都有問題,佢老公反應甘大,你個fd似擺左你上台。佢老公又無咩常識所以就……

詩篇32:7
你是我藏身之處,你必保佑我脫離苦難,以得救的樂歌四面環繞我。

26/10/2014 5W4D 0.6cm 胎襄
16/09/2014 Bingo

08/06/2013 出世拉
28/11/2012 11W4D 4.99cm Oscar 1.98mm
23/11/2012 10W6D 3.95cm BB跳杻腰舞
10/

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

生仔一定有風險. 傷口都痛啦, 陀緊都辛苦啦....

無痛--個個體質唔同.....佢老公

等你朋友休息夠先啦...剛開始湊B一定好亂

男爵府

呢D人唔駛理佢咁多, 係佢自已決定架嗎, 你只係比意見啫.

大宅

美好大世界2017勳章

好無奈囉,佢地都做父母啦,甘大個人,做唔做無痛,唔係自已簡架,係你迫架咩,依D朋友要唔要都霸。甘大個人都比老公食住。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:D人痴痴地,唔好理佢. 如果佢自己想同你講,

原帖由 lemonBBmama 於 15-02-28 發表
D人痴痴地,唔好理佢.

如果佢自己想同你講, 而係佢老公竟然會去到可以阻止佢講, 唔俾佢講嘅, 呢 ...
多謝你安慰,我老公都話佢地有問題,所以我都無再為佢地而影響我大肚既心情,依家我自己都要顧住自己先,因為我上星期四做左糖尿test,現在希望電話不到先算是及格,現在才是第二天等待既日子好難過呢

複式洋房

D人痴痴地,唔好理佢.

如果佢自己想同你講, 而係佢老公竟然會去到可以阻止佢講, 唔俾佢講嘅, 呢D係咩婚姻關係啫? 奴隸呀?

佢自己諗通自然會浮番出嚟, 講真到時你覺得可以嘅, 咪啋番佢當無事咯, 以後記住佢係有咁嘅傾向. 佢真係以後唔出嚟, 咁都無計, 份人咁嘅話, 同佢做朋友都好辛苦. 雖然好可惜, 但有時朋友緣份就係咁. 唔通以後佢個BB點教點養又問你意見, 你講自己做法, 之後唔得佢又話你害? 咁做朋友都無意思啦, 激死自己.

老公係佢自己揀, 佢自然自己受番, 旁人實在擔心唔嚟. 有時真係得罪講句係自己攞嚟加埋物以類聚呀!

大宅

我做過,冇腰痛。

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+hl3219+於+15-02-27+發表我夠

原帖由 mickey1388 於 15-02-27 發表
我第一胎都是做無痛,我都只是有一點,但我認為不關做無痛事,是因為陀b後期都會有腰痛,我其實好唔甘心新 ...
叫你frd同佢老公一齊去睇醫生喇!咁都有得賴、仲親年流流閙人。係我實同佢開年啊。。。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:我夠做無痛啦,無事喎,咁都有得賴,白痴架

原帖由 hl3219 於 15-02-27 發表
我夠做無痛啦,無事喎,咁都有得賴,白痴架
我第一胎都是做無痛,我都只是有一點,但我認為不關做無痛事,是因為陀b後期都會有腰痛,我其實好唔甘心新年流流無端端被佢老公鬧而且我都無叫過佢做無痛,明明晤關我事

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:我都有做無痛,冇事喎,同埋之前聽講座聽孫

原帖由 zoey_b 於 15-02-27 發表
我都有做無痛,冇事喎,同埋之前聽講座聽孫醫生講無痛唔會令人腰痛,佢話根本有d人陀/生完就係會腰痛,只係 ...
剛睇到你們留言有些安慰,第一胎都是做無痛的,剛生完腰痛一定有的坐完月頭一年都有一點,但今日聽佢老公講到好嚴重(無得求證 ,因為無得同朋友對話)佢老公話要4個鐘頭食一次止痛丸,我會等我朋友坐完月後才找她

子爵府

hashtag影視迷勳章

我都有做無痛,冇事喎,同埋之前聽講座聽孫醫生講無痛唔會令人腰痛,佢話根本有d人陀/生完就係會腰痛,只係咁啱做咗無痛就賴咗落無痛度囉

大宅

畀面勳章

回覆:mickey1388 的帖子

甘大個人,做咩決定都要自己負責任,點可以賴人

首頁

尾頁

跳至