跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

我係全職媽咪,住嚮調景嶺,街坊們大家多多聯絡同見面啦!

男爵府

無食湖仔相,得張"成面口水"look!唔知睇唔睇得清楚‧

男爵府

好似無相,得video,搵下先...

大宅

呵呵!好攪笑..有冇食糊相睇下呀?
原文章由 niu 於 08-7-18 17:04 發表
無錯!自己口裡面嘅湖仔都未吞就嚟搶第二淡,搞到塊面、個咀同個nose都係....餓b搶食!

[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

男爵府

無錯!自己口裡面嘅湖仔都未吞就嚟搶第二淡,搞到塊面、個咀同個nose都係....餓b搶食!

大宅

我個仔勁胃食呀...見我0地食野就搶呀!又流晒口水..我已經比過0的pumkin,薯仔佢食喇...勁鐘意呀
原文章由 niu 於 08-7-17 10:56 發表
其實啲粥仔bo完之後仲要再duk爛啲先食倒,我地就係見佢成日流口水同玩脷先至想佢快啲食下嘢,但係啲白粥仲淡過佢支奶,雖然肯食,但食完個樣都唔係幾好睇(有啲逆來順受feel ),尋晚我阿媽俾米湖+奶佢食,佢食得好高興,就當係佢正式滿 ...
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

男爵府

其實啲粥仔bo完之後仲要再duk爛啲先食倒,我地就係見佢成日流口水同玩脷先至想佢快啲食下嘢,但係啲白粥仲淡過佢支奶,雖然肯食,但食完個樣都唔係幾好睇(有啲逆來順受feel ),尋晚我阿媽俾米湖+奶佢食,佢食得好高興,就當係佢正式滿5個月嘅禮物啦!

別墅

原文章由 niu 於 08-7-16 11:00 發表
yee? 你個b聽日就5個月啦噃 !恭喜晒!

我結果買咗盒organix first俾佢,因為樓下超市無晒health times 無晒糙米,今日都係第一次食,不過佢已經食咗幾次粥仔,應該無問題嘅

...

未食米糊已經食粥仔啦, 好勁呀 如果佢食粥仔食得ok, 其實米糊都可以唔食.

伯爵府

醒目開學勳章

我雖然唔係tko住, 但如果你地自組playgroup..我有興趣喎
原文章由 tmchow 於 08-7-3 12:15 發表
各位tko媽媽,有無興趣幫bb 11月份報playgroup,有個媽媽post個topic有關幼潛playgroup,我知呢個playgroup超難報,但話可以自組class就可以唔洗抽籤,而家我地係個post度組人,大家都住tko,有興趣的話去個post到報名,希望夠人數啦 ...

男爵府

yee? 你個b聽日就5個月啦噃 !恭喜晒!

我結果買咗盒organix first俾佢,因為樓下超市無晒health times 無晒糙米,今日都係第一次食,不過佢已經食咗幾次粥仔,應該無問題嘅

原文章由 pigungmama 於 08-7-15 11:10 發表

未呀, 但我已經買咗healthy time同beanstalk比佢5個月之後試食吓邊隻佢鐘意夕啲.

別墅

原文章由 niu 於 08-7-14 12:35 發表
pigungmama , 想問下你bb係咪都開始食米餬?我仲諗緊食邊隻牌子好。心目中有雪印同organix,但呢度啲媽咪又話health-times好,你有咩意見?
thx!

未呀, 但我已經買咗healthy time同beanstalk比佢5個月之後試食吓邊隻佢鐘意夕啲.

男爵府

pigungmama , 想問下你bb係咪都開始食米餬?我仲諗緊食邊隻牌子好。心目中有雪印同organix,但呢度啲媽咪又話health-times好,你有咩意見?
thx!

大宅

係呀...我之前去過tko 0的會所playroom,超大,好好玩架....如果你0地可以的話,0係tko club hse攪個gathering...可以比bb玩下呀~

男爵府

呀!可能係,佢似係一本書既節錄...

原文章由 pigungmama 於 08-7-10 14:40 發表
其實份文章係一本叫做"給寶寶最好的第一口食譜"裡面搵到. 我已經買咗, 所以我覺得好似睇過咁.

別墅

其實份文章係一本叫做"給寶寶最好的第一口食譜"裡面搵到. 我已經買咗, 所以我覺得好似睇過咁.

原文章由 niu 於 08-7-10 12:19 發表
我最近喺google揾到一篇關於食餬仔嘅文章,大家可以參考吓:

www.singtaobooks.com/images/in-BB%20Menu.pdf

男爵府

食餬仔

我最近喺google揾到一篇關於食餬仔嘅文章,大家可以參考吓:

www.singtaobooks.com/images/in-BB%20Menu.pdf

男爵府

我係調景嶺住o架!

原文章由 pigungmama 於 08-7-8 13:11 發表
我個仔遲妳個仔1日出世. 妳係tko邊區呀? 我係坑口.

別墅

我個仔遲妳個仔1日出世. 妳係tko邊區呀? 我係坑口.

原文章由 niu 於 08-7-8 13:03 發表
我都係tko媽媽, 個仔2月16日出生

男爵府

我都係tko媽媽

我都係tko媽媽, 個仔2月16日係聯合出生,我平時要返工,阿b交俾都係住tko嘅阿媽湊,晚上會返去同佢玩一陣,星期六、日就自己湊返。

阿仔暫時都仲好"痴"我呢個weekend mama

[ 本文章最後由 niu 於 08-7-8 13:10 編輯 ]

大宅

又幾好嘛~
咁我都試下報果間先~
原文章由 muima 於 08-7-5 10:04 發表

係可以日日陪, 早會時間大約有15min.

首頁
12345...6

尾頁

跳至