自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

請問要整幾耐??

我亞b下月中先出世,係咪要等佢出世先食得??

(發現比cheap人偷食)

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 AGa1111 於 15-03-17 發表真

原帖由 我愛Corina 於 15-03-17 發表
紅jo水我生3個,都生完即飲,ok喎

薑醋我等左幾日先食,清得7788,但唔可以等清晒。
我等到約一個星期,差唔多冇就開始食醋囉,開始時試小小,見冇突然多返就食多啲囉。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 15-03-17 發表

原帖由 AGa1111 於 15-03-17 發表
真係眾說紛紜,好似紅棗水咁有人話生完唔飲得,又係話行血,但我生完又飲紅棗水又食薑醋,子宮收得好好

...
紅jo水我生3個,都生完即飲,ok喎

薑醋我等左幾日先食,清得7788,但唔可以等清晒。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 fuhk 於 15-03-17 發表咁就真

原帖由 kapomama 於 15-03-17 發表
唔緊要,我問中醫( ´▽` )ノ
對,睇返中醫...跟返自己體質而定。

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 AGa1111 於 15-03-17 發表真

原帖由 fuhk 於 15-03-17 發表
咁就真係睇體質啦,反正醫院護士同中醫都話清咗惡露先好食。。。要子宮收得好仲有其他方法好似搓肚咁都得。 ...
唔係生完即食,但亦唔係清晒惡露先食。一生完都唔會食太補,應該清淡d...逐步補架。

翡翠宮

咁就真係睇體質啦,反正醫院護士同中醫都話清咗惡露先好食。。。要子宮收得好仲有其他方法好似搓肚咁都得。 ...
唔緊要,我問中醫( ´▽` )ノ

多謝2位Jm意見

舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 kapomama 於 15-03-17 發表等

原帖由 nainaitze 於 15-03-17 發表
恭喜,恭喜

好討厭既男人

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 15-03-17 發表

原帖由 AGa1111 於 15-03-17 發表
真係眾說紛紜,好似紅棗水咁有人話生完唔飲得,又係話行血,但我生完又飲紅棗水又食薑醋,子宮收得好好

...
咁就真係睇體質啦,反正醫院護士同中醫都話清咗惡露先好食。。。要子宮收得好仲有其他方法好似搓肚咁都得。。。啱啱生完咁虛,再谷自己行血排惡露都唔係咁合適吧。。。一般生完要補都係等惡露完先開始的。。。。以上做法係我生完兩件+係睇中西醫+網上睇料得返嚟的,不喜勿插~

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 天瑜 於 15-03-17 發表順產都

等下?
恭喜,恭喜

Btw,聽說煲薑醋只可以一路番煲,要等到BB滿12朝先食得㗎

翡翠宮

引用:有左唔好嬲, bb會感受到架。

原帖由 catfield 於 15-03-17 發表
有左唔好嬲, bb會感受到架。
呢幾個月的確難捱。。。

伯爵府

2018復活節勳章

有左唔好嬲, bb會感受到架。

翡翠宮

引用:不如平心靜氣地商量一下相處問題,孕婦及產

原帖由 天瑜 於 15-03-17 發表
不如平心靜氣地商量一下相處問題,孕婦及產婦真的不宜太激氣。

祝樓主身心健康!
好難同d蠟鴨傾

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+fuhk+於+15-03-17+發表薑醋行

行血係助子宮收縮,排出殘餘血塊呀。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 kapomama 於 15-03-17 發表等

男人老狗偷食人產後補身野
乜都偷乜都貪

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 kapomama 於 15-03-17 發表2/

原帖由 FennieMan 於 15-03-17 發表
初生bb大約3個鐘食一次奶,如果你埋身餵有可能仲密啲。你食咩都會有少少過比bb. 2/3個鐘冇話夠唔夠,點都好 ...
收到

瑪瑙宮

薑醋行血㗎,順產都要等惡露清先開始食呀,咁快食會大出血變貧血呀~

...
行血係助子宮收縮,排出殘餘血塊呀。

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 天瑜 於 15-03-17 發表順產都

等下?
男人老狗偷食人產後補身野

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:kapomama 的帖子

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由+FennieMan+於+15-03-17+發表

2/3個鐘就夠?
初生bb大約3個鐘食一次奶,如果你埋身餵有可能仲密啲。你食咩都會有少少過比bb. 2/3個鐘冇話夠唔夠,點都好過你一食完就餵佢。

翡翠宮

引用:回覆 kapomama 的帖子你係屋企煲左, 有人去

原帖由 fatpanda 於 15-03-17 發表
回覆 kapomama 的帖子

你係屋企煲左, 有人去你屋企偷食?
同住既cheap人

首頁

尾頁

跳至