跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大? 除左去獸醫攞瘋狗針同健康證明,仲有無其他?健康證明使唔使漁農處加簽?
我打過去國泰但d CS答得好唔清楚
我check過加拿大入境果邊其實只要求瘋狗針,其他乜都唔使。

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

別墅

你好 可否給我cx嘅contact,謝謝

子爵府

xxixixx 發表於 15-4-19 18:39
回覆 GiCa 的帖子

你可聯絡這位在多倫多的國泰職員(香港人),她熟知帶寵物上機及加拿大入境的程序和手續 ...

你好。可以俾cx資料我嗎?謝謝

複式洋房

我要帶貓貓去溫哥華, 可以俾CX聯絡人資料我打去問問嗎?

別墅

回覆 xxixixx 的帖子

你可聯絡這位在多倫多的國泰職員(香港人),她熟知帶寵物上機及加拿大入境的程序和手續。

可否給我她的電郵和聯絡資料? THX

別墅

回覆 schnauzers 的帖子

Sent already, check your PM ^^

大宅

回覆:xxixixx 的帖子

Please PM me Cathy contact?
I am bringing my dog to Vancouver
This summer.
Many thanks

大宅

回覆:GiCa 的帖子

thx

男爵府

引用:Quote:原帖由 GiCa 於 15-08-08 發表其實根

原帖由 CM26 於 16-04-17 發表
想問下是否需要漁農處加簽?健康証明有效期14日內?
唔需要。健康證明好似係上機前7日內,不過唔肯定,最好問吓airline.

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

大宅

引用:Quote:原帖由 GiCa 於 15-08-08 發表其實根

原帖由 CM26 於 16-04-17 發表
唔好意思,仲有問題, 香港只需要三年打一次?加拿大要求是否瘋狗6証針一年有效期?

大宅

引用:其實根據加拿大寵物狗入口規則,只須有牌ve

原帖由 GiCa 於 15-08-08 發表
其實根據加拿大寵物狗入口規則,只須有牌vet出張信證明狗狗已注射瘋狗針就可以。信上要寫針牌子,有效期,se ...

男爵府

回覆:bobbi 的帖子

其實根據加拿大寵物狗入口規則,只須有牌vet出張信證明狗狗已注射瘋狗針就可以。信上要寫針牌子,有效期,series no, 狗狗的品種, weight, age, etc.
我個vet都有寫埋狗狗好健康。佢好似只收左我300蚊出信,因為我狗狗啱啱夠期打一年一次果d針,可能因為咁佢無再收我檢查費 (電話book時姑娘話可能收300)。
我落機後就去超大行李果度接番狗狗,跟住過海關,比佢睇張瘋狗針證明,跟住就一齊返酒店啦

男爵府

引用:請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大?+除左

原帖由 GiCa 於 15-04-15 發表
請問有無Jm帶過狗狗搭國泰飛加拿大? 除左去獸醫攞瘋狗針同健康證明,仲有無其他?健康證明使唔使漁農處加 ...
請問健康証明幾多銀?到埗後需要隔離嗎?

別墅

回覆 poon_angela 的帖子

PM the info to you already ^^

大宅

回覆:xxixixx 的帖子

Pls pm the contact as i m going to bring my dog back to Vancouver. Thanks

別墅

回覆 mantau 的帖子

你可聯絡這位在多倫多的國泰職員(香港人),她熟知帶寵物上機及加拿大入境的程序和手續。
她的電郵已PM給你。

複式洋房

回覆:帶狗狗搭國泰

可唔可以pm 聨絡方法?我都要帶狗狗過加拿大喲,thanks

別墅

回覆 GiCa 的帖子

不用客氣...

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位在多倫多的國

原帖由 xxixixx 於 15-04-19 發表

回覆 GiCa 的帖子
xxixixx 多謝你的info

男爵府

引用:回覆 GiCa 的帖子你可聯絡這位在多倫多的國

原帖由 xxixixx 於 15-04-19 發表

回覆 GiCa 的帖子
昨晚平安到步,狗狗好乖無喺籠大小便,所以嚟到仲係香噴噴

首頁

尾頁

跳至