興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

2015年7月15至21日 (星期三至星期二)

地點 : 香港會議展覽中心
開放時間 :
2015年7月15-16日 (星期三至四)上午10時至晚上10時
2015年7月17-18日(星期五至六)上午10時至午夜12時
2015年7月19-20日 (星期日至一)上午10時至晚上10時
2015年7月21日 (星期二)上午9時至下午5時

票價 :

上午進場票:港幣$10

(中午12時前進場適用,不設離場時限,可逗留至閉館,門票只限即場發售,成人及小童同價)

成人票:港幤$25

小童票:港幤$10 (適用於小學生/身高1.22米或以下的兒童)

免費進場特別優惠:凡以正價(成人$25、小童$10)購買71516日香港書展門票人士,憑完整票尾可於7171819(星期五、六、日) 晚上7時後免費進場一次。此優惠不適用於其他門票 (包括上午進場票、優惠進場票、貴賓進場票及贈券)

殘疾人士票價優惠:
殘疾人士前往展覽會場之售票櫃檯,出示由勞工及褔利局發出的「殘疾人士登記證」之人士,即可以港幣十元購買入場門票。

訪港人士票價優惠:

訪港人士前往展覽會場之售票櫃檯,出示有效的旅遊證件,即可以港幣十元購買入場門票。

超級書迷證:港幣$80*

持此證的人士可於書展期間無限次入場參觀,更可使用特別通道進入會場,節省輪侯時間。

發售日期: 619

發售地點:按此瀏覽

* 備注:

- 請攜同個人彩色照片#前往申請
- 申請時須填寫簡單個人資料,按此下載申請表
- 書迷證如有遺失,恕不補發
- 數量有限,售完即止
# 照片規格:40毫米() x 50毫米()

- 3歲或以下小童及65歲或以上長者免費進場

- 展覽會於每日關閉前45分鐘停止售票及進場

http://hkbookfair.hktdc.com/tc/About_FairDetails.aspx

「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

珍珠宮

畀面勳章

manmanchubb 發表於 15-7-21 14:46
請問而家現場排長龍嗎?用幾耐入場?
thx

唔算多人! 人流還算暢順.

大宅

請問而家現場排長龍嗎?用幾耐入場?
thx

男爵府

星期五去過; 年年都唔夠時間行晒!

Don't worry!Be happy!

珍珠宮

畀面勳章

引用:有好書及好講座推介嗎!

原帖由 ChoiWah 於 15-07-09 發表
有好書及好講座推介嗎!
講座: 星期六晚有個講填詞嘅講座, speaks係鄭國江, 盧國沾同向雪懷等, 非常精彩, 遲啲可以網上聽返。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+貓大姐+於+15-04-21+發表本帖

原帖由 Isaac_2008n2012 於 15-07-14 發表
貓大姐,
想請問一下如果我冇帶小朋友去係咪就唔可以行兒童天地特別通道?
另外,如果12點前由👆特 ...
Thanks 貓大姐

大宅

回覆:香港書展2015

Thanks for sharing
請問大肚可唔可以行特別通?

大宅

thanks~

大宅

Thanks for sharing!

大宅

好媽媽勳章

請問有咩書推介必買? 小朋友 11 YRS & 6 YRS

去年, 買了 MAGIC SCHOOL BUS, 超抵

複式洋房

引用:+本帖最後由+貓大姐+於+15-6-12+00:54+編輯

原帖由 貓大姐 於 15-04-21 發表

膠袋徵費已經實施, 大家記得 自備購物袋 啊
貓大姐,
想請問一下如果我冇帶小朋友去係咪就唔可以行兒童天地特別通道?
另外,如果12點前由👆特別通道進場係咪都係$10入場?
兒童天地特別通道即不用於會展外跟大隊排?定都要排大隊,只係入場後從會展左手邊電梯(特別通道)?
其實我舊年去完,唔記得咗。好多問題,麻煩你🙇

貓大姐  上午進場票 , 好似要現場買, 售票處已經過左 特別通道  發表於 15-7-15 00:47
貓大姐  冇帶小朋友去 , 應該唔行得 特別通道  發表於 15-7-15 00:44

版主

新雅文化 2015 書展優惠

http://www.sunya.com.hk/News.asp?menuid=25508&SupMenuID=24411

別墅

thanks

版主

體驗法式風情
大會與法國駐港澳總領事館合作,於大會堂前廳帶來多個特色出版物及文化活動:
• 法國攝影師Romain Jacquet-Lagrèze將帶來全新作品 《Wild Concrete》,捕捉了很多香港舊樓外牆長出樹木的天然綠化奇景,進一步探索香港繁榮和自然之間共生關聯
• 兒童旅遊書系列作家 Isabelle Demenge透過展示相冊呈現巴黎點滴,由美食到建築,藉此促發年輕讀者的觀察力和創造力
• Emilie Saint Pé將在展覽期間主持兒童法語工作坊,以簡單有趣方法介紹基礎法語,歡迎6至13歲小朋友參加,參加者更可獲紀念獎狀

活動地點:大會堂前廳

7月16日(星期四) 晚上6時30分至7時15分 “Fun Exploration of Paris and Hong Kong with Kids” by Isabelle Demenge
7月17日(星期五) 晚上6時30分至7時15分 “Magic Hong Kong seen by a French Photographer” by Romain Jacquet-Lagrèze
7月20日(星期一) 晚上6時30分至7時15分 “French...C’est facile comme “Bonjour”!” by Emilie Saint Pé

http://hkbookfair.hktdc.com/tc/News_FairNewsPage.aspx?id=7147

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

貓大姐 發表於 15-4-21 14:41
2015年7月15至21日 (星期三至星期二)

地點 : 香港會議展覽中心
使唔使買定兒童票呢? 我有大人入埸劵,但會帶亞仔去,諗住經特別通道入。

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

thanks

版主

BK 送書展入場卷

http://www.baby-kingdom.com/foru ... 6508&extra=page%3D1

洋房

有好書及好講座推介嗎!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:香港書展2015

男爵府

引用:有floor plan未?想plan下行邊個booth

原帖由 kaka-bb 於 15-07-07 發表
有floor plan未?想plan下行邊個booth?
那是hall plan, 我想要floor plan, 即係入場派,有顯示每個booth嗰個,thank you

首頁

尾頁

跳至