美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

CLINIQUE 轉速是慢CLARISONIC一倍, 咁係咪無咁傷皮膚?
CLARISONIC 用左會否傷皮膚? 因為我自己敏感 SKIN, 易紅. 怕用左佢會
有無CLARISONIC, CLINIQUE用家分享心得?

洋房

CLARISONIC=]

大宅

回覆:DENDEN_Y 的帖子

clarisonic,要邊買啊?

民房

回覆:ya114 的帖子

Foreo 同Clarisonic 都買左,其實2個都好用呀,皮膚粒粒同黑頭都有改善。不過我比較中意foreo。有時訓到眼腫,用佢按摩下好快就消到腫 聽blogger講foreo舊電幾耐用比較起clarisonic!

公爵府

引用:Quote:原帖由 littlemelody 於 15-05-24 發

原帖由 sababy 於 15-05-24 發表
Foreo 推出的限量版就令大家有機會用優惠一點的價錢用上Foreo Luna Pro 的刷頭!Foreo Luna Pro 獨有的4區 ...
Thx

子爵府

引用:Quote:原帖由+sababy+於+15-05-24+發表我買

原帖由 littlemelody 於 15-05-24 發表
For all skin 啲'毛'硬嗎?我臉珠位較簿怕很harsh
Foreo 推出的限量版就令大家有機會用優惠一點的價錢用上Foreo Luna Pro 的刷頭!Foreo Luna Pro 獨有的4區域洗面刷頭,切合任何肌膚需要!(如你面珠較薄地方可以選用最低橫線區域洗面)

公爵府

引用:Quote:原帖由 littlemelody 於 15-05-24 發

原帖由 sababy 於 15-05-24 發表
我買Foreo Luna 洗面機 for All Skin 桃紅限量版,在友和買的(有壞3個月包換, 2年官方保養)

...
For all skin 啲\'毛\'硬嗎?我臉珠位較簿怕很harsh

大宅

clarisonic mia2 係我現時用緊,因為我經常都有化妝架,所以我用左佢真係feel到皮膚乾淨d,冇咁易出粒。不過就真係2-3個月要換刷頭煩d。
我都專登買多個頭比我c6 一齊用。佢係黑頭怪都覺得乾淨左。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 sababy 於 15-05-23 發表MINI

原帖由 littlemelody 於 15-05-24 發表
你買Foreo sensitive/combination?
你邊度買?
我喺joyce bxxxxx買,我用combination,粉藍色好靚

複式洋房

引用:我對foreo半信半疑。5明點解個矽膠可以同咁

原帖由 ya114 於 15-05-23 發表
我對foreo半信半疑。5明點解個矽膠可以同咁幼的刷毛一樣咁clean...所以唔敢2買咁貴。
...
我用完皮膚真係乾淨同滑左好多,黑頭少左毛孔都細左,不過我冇用過C,冇得比較

子爵府

引用:Quote:原帖由+sababy+於+15-05-23+發表MINI

你買Foreo sensitive/combination?
你邊度買?
我買Foreo Luna 洗面機 for All Skin 桃紅限量版,在友和買的(有壞3個月包換, 2年官方保養)

公爵府

引用:Quote:原帖由 ya114 於 15-05-23 發表咁如

原帖由 sababy 於 15-05-23 發表
MINI只有洗面模式沒有分皮膚,及只有2個速度選擇。另外LUNA有轉換位置提示功能,而MINI則沒有。之前我都是 ...
你邊度買?

大宅

我對foreo半信半疑。5明點解個矽膠可以同咁幼的刷毛一樣咁clean...所以唔敢2買咁貴。

侯爵府

回覆:clarisonic定CLINIQUE 洗臉機好

Clarisonic

子爵府

引用:咁如果只要清潔效果係咪mini都夠

原帖由 ya114 於 15-05-23 發表
咁如果只要清潔效果係咪mini都夠
MINI只有洗面模式沒有分皮膚,及只有2個速度選擇。另外LUNA有轉換位置提示功能,而MINI則沒有。之前我都是考慮買LUNA與MINI,最後見到實物都是買LUNA,用後真的是物超所值

大宅

唔使foreo luna

大宅

咁如果只要清潔效果係咪mini都夠

大宅

引用:Quote:原帖由 happy105 於 15-05-23 發表唔

原帖由 littlemelody 於 15-05-23 發表
咁你又買邊款?
我兩隻都有買…如果我買左foreo先就一定唔會買clarsonic

meek    發表於 15-9-15 09:01

公爵府

引用:Quote:原帖由 littlemelody 於 15-05-22 發

原帖由 happy105 於 15-05-23 發表
唔會喇…可以用cleanser洗…超正易乾唔易有細菌…無得輸…我後悔買得遲…十個正…皮膚滑左毛孔細左真係無誇 ...
咁你又買邊款?

大宅

Clarisonic 唔傷皮膚啊…你買soft d 果d 刷頭同埋用果陣唔好大力壓落皮膚

可能我皮膚麻麻, 感覺Force無咩料到

反而Clarisonic 真係有清潔到既感覺

但就真係衰在要換刷頭

我2個月就換一個喇

首頁

尾頁

跳至