婆媳關係

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

各位追緊此POST既JM,唔需要再睇舊留言(因打得唔夠詳細),已努力更新中
Section 1:99代我如珠如寶 #1
Section 2:我既介入99慈母上身 #9
Section 3:我同99既衝突係來自新成員-狗狗 #16
Section 4:協議書 #26

介紹人物:
我自己:
19歲,做FTM之前係一位美甲師,我認未同c6拍拖前我係一位無所事事既mk妹。
C6:90後,係一位自僱人士(與我工作都屬於同類型,所以我地好夾有共同目標,希望開間鋪打夫妻檔),
補充多少少:我地兩個自小就無同自己媽媽同住,但我就比較好,有一家當我自己係親女既娘家。

99:42歲港女,每日都發夢唔洗做享受闊太生活(無車無樓無積蓄)、糧尾好鐘意問我地借錢、無近親得番c6婆婆一個,其他親友因為佢性格而唔搵佢。

62:4x歲,再婚(後母表面上對我c6有講有笑)同99分開後生活比以前富貴(我成日笑佢走得快)間唔中會約我地食飯

哎呀62:4x歲,99現任男朋友,本身係一個明白事理 講道理既男人,但唔知幾時開始99發功令到62不滿我。

之前我打既分段實在太亂又唔夠詳細,所以都係重新打過一次,各位JM唔需要再追comment
比一日時間我再打過
- 多謝各位對我既支持並無因為我年紀輕,就睇我唔起認為我自己都未搞得掂憑咩生b?
我想重申一次,我c6養得起我地既意思係,平有平養、貴有貴養,
我地哩一刻未可以比到最好既仔仔,但最基本既學前班、未來幾年既資出我地由拍拖半年已經一直儲起
雖然唔係太多,但我地每月儲$3000,又唔會拎出黎用,我相信我地可以用雙手比足夠既野屋企。
- 哩個post有好多JM分享佢地既正能量比我,例如: 19歲已經上左車、23歲已經係老闆娘。
證明年齡唔代表一切!

———————————————————————————————————————————————
Section 1:99代我如珠如寶
我同c6好細個已經認識,拍拖兩個月已經搬左去佢屋企(當時99叫我唔好一個女仔搬出去太危險,就叫左我去佢地租緊既屋企到同住,當然而家我知道99根本係唔想個仔跟另一個女人搬出去喇)
我同99好friend架,經常約埋一齊day off、一齊去行街佈置間屋、交換禮物,重會每日send whatsapp比我問我番工未放工未。
我地重有一個屬於佢地家既whatsapp群,有我99、哎呀62、C6同我,哩種和諧關係維持左3-4個月。

有一日晚上,我同c6嘈大交 (99當時係房門口光明正大聽,重拍門要我地開門)
咁c6當時講左句:您唔好走,我真係好愛您 (我好深刻,因為無諗話c6咁大男人會咁樣哄我)
按照慣例冷戰幾個鐘當然和好喇:)
咁第二朝,我c6收到99一個whatsapp,
99:您唔好咁求呀妹喇,男人唔應該咁架 (當時既我明白99心痛個仔咁低聲下氣哄我,所以我係無唔開心)
隔左幾日後,係我同c6每個月xx號都會慶祝既拍拖紀日。
c6當日買左個沙律包包接我放工,咁我地食埋晚飯就一齊行番屋企,
番到屋企一打開門,除鞋清潔一下99就拎我份禮物左摸右摸 (99係salad頭號粉絲)
聖誕就到,99要求禮物既日子又到,佢同c6講要個同我一模一樣既袋.. (其實當時我重未發現到,c6送我咩野 99就要擁有咩野既性格)
———————————————————————————————————————————————
各位,聽日我會將之前 Section 3-6 打係記事本再一次過post番落黎
所以大家唔洗再追留言喇
聽日我更新完就會改標題,大家一次過睇喇

別墅

引用:我老公既收入照顧得起我同佢媽媽可能您地會

原帖由 Yannis_Wong 於 15-09-30 發表
我老公既收入照顧得起我同佢媽媽
可能您地會覺得我地自立唔到,但其實我地兩個由小到大都無親人。 ...
十個叻!最欣賞自強既人

複式洋房

回覆 Yannis_Wong 的帖子

快啲出新啦,好緊張呀

大宅

回覆:極品99(唔需要再追舊留言啦各位JM,已更新Section3

quiet:

大宅

回覆:camilleting 的帖子

睇咩野post

大宅

DHA勳章

回覆:極品99(唔需要再追舊留言啦各位JM,已更新Section3

唔好意思 想問應該睇邊個post?

大宅

lm

大宅

回覆:karenfayelam 的帖子

我唔會比佢湊 我隻狗上兩個星期睇醫生,
已經話盆骨裂左(估計多數都係跌過),
奶奶打黎同我講:係無人係屋企既事候自己跌到
當然我唔相信,狗狗要做手術,我奶奶都係獸醫上身去同佢訓練返腳力出黎
今次發生咁大件事,我好直接拒絕佢唔會再搬番去,唔會比佢湊孫

大宅

認識瑞士牛牛第二回

加油呀.
不過真係唔建議比你99湊,見佢咁養狗,又話BB唔使用錢就知.

題外話:想當年我99要求C6每月比62 八,九千蚊做淨湊BB費用. 係唔包家用,BB開支. 而62湊BB方法係每到指定時間開奶,換片,之後再放入床比BB瞓覺(所謂開奶係每朝我入定奶粉格,佢唔知一安有幾多奶)

別墅

回覆 Yannis_Wong 的帖子

加油!

大宅

回覆:littledot 的帖子

唔好意思,我老公表面上由得我打出黎呻
但係我娘家認為我咁做係令到老公難受
我都預左比人話爛尾post,但我選擇唔再講落去

小肥肥七號    發表於 15-10-27 23:32

公爵府

回覆:Yannis_Wong 的帖子

唉!又難尾了!
最近太多難尾post,睇到冇晒心機!
樓主都算有交帶,講聲唔再打,唔駛等人成日睇住有冇update。

大宅

各位jm,要同大家講聲唔好意思,
我有時間上bk啦,但哩個post我唔會再打落去
我同99無和好到,但係我始終有錯。
多謝你地支持我,我有個90後媽媽group,大家都好比心機照顧自己bb,多謝你地無標籤我地重支持我地

大宅

睇左沙律包包頭個下我以為係食得既。笑下自己先。

大宅

😱睇到幾個努力編輯中
我就諗緊爬唔爬文好啦
留毛先

民房

8~

男爵府

畀面勳章

等妳得閒就update

大宅

大宅

大宅

引用:我重以為無人睇,因為我忙緊整bb百怕宴既小

原帖由 Yannis_Wong 於 15-10-07 發表
我重以為無人睇,因為我忙緊整bb百怕宴既小禮物所以重未更新
樓主有時間就update嗽,我都追緊

首頁
12345...13

尾頁

跳至