在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

hihi,我係住梗宿舍呀,有個3歲大既仔 ,你地有時間大家傾下啦,開心唔開心都分享下,因為之前發生有關公務員太太自殺,連小孩都..... 所以突然好想有個呢d topic,互相照應.大家交流下.........

洋房

原文章由 chungpo 於 08-7-29 01:59 發表
我都係住順利宿舍!已經住了七年,可能習慣了,都覺得住落ok啦!

I also live in shun lee D.S.Q . for 7 yrs , quite good ar ....

別墅

原文章由 beabea 於 08-7-29 13:46 發表

即係你係由新落成就搬入黎住架? 我都住咗一年啦, 都習慣咗啦

係呀!我由落成住到依家,不過好多人都唔鍾意呢度,話潮濕、入水,總之好多問題,不過可能我向西南,所以都無乜問題!

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 bibichu 於 08-8-1 14:53 發表
我老公或者會抽呢期嘅上水宿舍,如果抽到就會做鄰居喇

希望你抽到 la , 呢排 d ~P M Q 好鬼多人申請

禁止訪問

複式洋房

原文章由 chungpo 於 08-7-29 01:59 發表
我都係住順利宿舍!已經住了七年,可能習慣了,都覺得住落ok啦!

即係你係由新落成就搬入黎住架? 我都住咗一年啦, 都習慣咗啦
瑤瑤bb豬 ~ DOB: 18.8.07

別墅

原文章由 beabea 於 08-7-24 13:14 發表
hihi, 我本身住油塘2房宿舍架, 係舊年有咗bb時, 唸住般3房, 就抽咗去順利DSQ, 都唸住抽唔到架, 但点知1次就抽中咗, 仲要係唸生之前2星期搬喎, 嚇餐死 mouth: 好彩依家囡囡精靈活潑咋 所以我依家就住緊順利 ...

禁止訪問

洋房

回覆 #69 chanwendy 的文章

係呀,所以我個仔而家係麗港城讀幼稚園,到小學就要去九龍塘果邊啦!!!!!

珊瑚宮

好媽媽勳章

原文章由 bibichu 於 08-7-24 08:06 發表
係呀係呀,真係日晒雨淋,夏天就熱死,冬天就食晒風......
話就話有小巴經過,不過等得佢嚟都上咗火車嚕

你仲住緊?有乜車去屯門呀?

...

仲住緊 ar , 有 44 & 44a 忘命小巴去 tuen mun 架

禁止發言

伯爵府

原文章由 beabea 於 08-7-24 16:05 發表

我都同意油塘係勁方便, 但因舊年簡宿舍時, 油塘大單位得幾個, 點爭呀, 同埋我99&媽咪都係住彩雲嘅, 都慣咗要轉車落地鐵站, 所以咪簡順利 law!! 又方便我99上黎"夾"實我工人 講環境順利就自成一閣, 感覺好 ...

之前都有人叫我地抽油塘, 但係因為我唔熟油塘的學校, 而且我想近返我媽媽, 所以我會繼續死守而家呢度, 直至抽到大單位為止.

洋房

回覆 #67 beabea 的文章

油塘又真係勁多大陸人,仲有d係公屋果d又成日走過黎,所以我好少同個仔去公園,但係交通又真係勁方便,我係到住之後,番工都未帶過傘

複式洋房

公務員太太,大家聯誼下啦.......

原文章由 不悔 於 08-7-24 14:48 發表
係呀,我地都有唸過搬去順利,不過,實在太唔方便啦,除非有車啦,如果唔係都好麻煩,日曬雨淋!!

我都同意油塘係勁方便, 但因舊年簡宿舍時, 油塘大單位得幾個, 點爭呀, 同埋我99&媽咪都係住彩雲嘅, 都慣咗要轉車落地鐵站, 所以咪簡順利 law!! 又方便我99上黎"夾"實我工人 講環境順利就自成一閣, 感覺好d, 油塘就勁多大陸人:;pppp: , 總之就各有各好啦
其實講濕氣, 油塘都好濕, 因對住個海!! 我個 friend 話佢以前住 Chai Wan 高威閣, 咪又係咁濕

洋房

回覆 #65 chanwendy 的文章

係呀,我地都有唸過搬去順利,不過,實在太唔方便啦,除非有車啦,如果唔係都好麻煩,日曬雨淋!!

伯爵府

原文章由 beabea 於 08-7-24 13:14 發表
hihi, 我本身住油塘2房宿舍架, 係舊年有咗bb時, 唸住般3房, 就抽咗去順利DSQ, 都唸住抽唔到架, 但点知1次就抽中咗, 仲要係唸生之前2星期搬喎, 嚇餐死 mouth: 好彩依家囡囡精靈活潑咋 所以我依家就住緊順利 ...

我唔係住順利, 早兩年個都話要抽順利, 因為夠新同埋大單位夠多 (定係好似全部都係3房單位呢). 不過呢一兩年少咗好多人抽順利, 因為好多住緊的都勁投訴, 話原來好潮濕架, 而且始終唔近 MTR.

複式洋房

公務員太太,大家聯誼下啦.......

hihi, 我本身住油塘2房宿舍架, 係舊年有咗bb時, 唸住般3房, 就抽咗去順利DSQ, 都唸住抽唔到架, 但点知1次就抽中咗, 仲要係唸生之前2星期搬喎, 嚇餐死 mouth: 好彩依家囡囡精靈活潑咋 所以我依家就住緊順利啦..... 你地有無人住d度架??

伯爵府

原文章由 peipeibb 於 08-7-24 11:49 發表

唔知喎. 朋友做了十幾廿年老散pc, 可能計年資可以抽完再抽都未定. 亞頭問年年問佢升唔升, 佢年年say no! 寧願拎住兩皮幾 (頂薪 - 唔記得好似兩萬二定多d??). 你話咁既工, 仲可做到終老, 點搵? !!! ...

嘩, 我都好想 C6 有得升呀, 升咗的話 MAX. 比而家多四五千架, 仲可以大啲機會拎大啲宿舍添呀. 可惜到而家, 佢都未升.

大宅

原文章由 chanwendy 於 08-7-24 10:40 發表

中咗唔要好似要停一年先比再抽架喎, 200 個 choices 都係自己填既, 唔要的話又點解要填呢? 不過德福真係幾細既, 但係黃大仙 ok 架喎.

唔知喎. 朋友做了十幾廿年老散pc, 可能計年資可以抽完再抽都未定. 亞頭問年年問佢升唔升, 佢年年say no! 寧願拎住兩皮幾 (頂薪 - 唔記得好似兩萬二定多d??). 你話咁既工, 仲可做到終老, 點搵? !!!

伯爵府

原文章由 peipeibb 於 08-7-23 17:36 發表

police 真係福利好d, 有朋友一次抽到德福, 唔要, 再抽又派黃大仙, 佢都係唔要. 真係唔知搞邊科?!!!

上水?! 點解可以咁大, 成千呎喎.

中咗唔要好似要停一年先比再抽架喎, 200 個 choices 都係自己填既, 唔要的話又點解要填呢? 不過德福真係幾細既, 但係黃大仙 ok 架喎.

首頁

尾頁

跳至