家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

想買富士皇抽油煙機, 請問有冇會員可以借用會員? 雙方都會有5%回贈

男爵府

原帖由 珊珊媽媽 於 10-9-24 13:54 發表

請問你係用緊邊款model?
thanks~

HFIT150LV(36吋)

大宅

原帖由 minamina 於 10-9-23 19:59 發表
用左一年,無大家講咁好,抽力唔太夠,煮飯時好熱!
抽油效果ok.

請問你係用緊邊款model?
thanks~

男爵府

用左一年,無大家講咁好,抽力唔太夠,煮飯時好熱!
抽油效果ok.

別墅

原帖由 kossbaby 於 10-9-21 01:35 發表
HFIT150......淨機價東x賣 $3250

Kossbaby...

where can buy....? this is old model ...?

function same as FS series...?

thx

大宅

但真係好靜 , 要開燈用.....否則會忘記關機

大宅

HFIT150......淨機價東x賣 $3250

別墅

日本富士皇吸油煙機H800 LV (排氣型) 此系列已停產,提升為 GF 系列。

GF 系列...Price over $6xxx ,

日本富士皇吸油煙機 - FS 700 V (排氣型) 加強版
SPEC : 氣流 (m^3/h) 365 (低)
聲音 (dB) (低) 39
Price $4180

Panasonic FV-711N "雙千翼渦輪"抽油煙機
spec : 氣流 (m^3/h) 400 (低)
聲音 (dB) (低) 52
Price $2180

我係網上聽 用家講 好堅下 抽得來又靜....我阿媽用緊太平洋嘈到爆....唸住裝修換埋去...

見exoxx..好多 brand 都要2500樓上.....唸住俾多少少...但好似大都份人都買 "斜"款 6千几..個款...冇乜人買4千几 FS series......

其實見 p記的 spec...係相差 10分貝(聲音 (dB)...
但個價平一倍...点揀好..?

男爵府

2018復活節勳章

I would not advise if you have maid to do the house works as they may not be attentive and careful in doing the cleaning work, as you may aware that one need to dismantle the unit for regular cleaning. It need rather delicate care for prolong use.

原帖由 MMM888 於 10-5-31 09:33 發表
之前上網介紹呢隻牌子,我之前完全唔識,
之後星期六去門市睇,見佢抽油煙的效果真係唔錯,
唔知大家用左甘耐覺得呢隻牌子得唔得呢,
因佢都比其他牌子貴同大部,擔心會買錯. ...

水晶宮

之前上網介紹呢隻牌子,我之前完全唔識,
之後星期六去門市睇,見佢抽油煙的效果真係唔錯,
唔知大家用左甘耐覺得呢隻牌子得唔得呢,
因佢都比其他牌子貴同大部,擔心會買錯.

禁止發言

複式洋房

Pls pm VIP 資料 to me also.....Thanks a lot!

原帖由 jennyo 於 08-8-20 11:41 發表

我幫你打左去問啦~門市係收eps或visa的, 如打電話訂購的就只接受銀行入數比訂金(最少要比1000元訂金)尾數係送貨時現金比cf的~
vip 資料陣間pm比你~~~
你仲有唔明既話,可打佢地既查詢電話: 23696623 ...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 jo10 於 09-12-28 10:14 發表
HAZEL920 :

我lee兩日都打算去買HFIT150LV,咁你裝左700v麻煩上黎報吓料係咪加左個風速掣真係勁d呢? 而且又靜呢? 同150分別大吾大嗎?
thanks a lot!

掛住搬屋, 而家先得閒post上黎
http://s571.photobucket.com/albums/ss151/heymicmic/?action=view&current=IMG_2587.jpg&newest=1
外觀:

效果
http://www.youtube.com/watch?v=ditSize5ViI

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

HAZEL920 :

我lee兩日都打算去買HFIT150LV,咁你裝左700v麻煩上黎報吓料係咪加左個風速掣真係勁d呢? 而且又靜呢? 同150分別大吾大嗎?
thanks a lot!

原帖由 HAZEL920 於 09-12-25 19:51 發表

最平既150無出喇, 最新個隻叫700v, 一樣款但多個風速掣, 原本去買750mm既150, 點知佢而家得新既700v $3980, 150唔再出產, 而且size有變 我廚櫃留左30', 而家700v得700mm, (150有750mm) 左右會有少少虛位, 星期一裝 ...

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 margelee 於 09-12-21 22:59 發表
Want to buy the cheapest model, how many inch should I leave for installation?

最平既150無出喇, 最新個隻叫700v, 一樣款但多個風速掣, 原本去買750mm既150, 點知佢而家得新既700v $3980, 150唔再出產, 而且size有變 我廚櫃留左30', 而家700v得700mm, (150有750mm) 左右會有少少虛位, 星期一裝機, 如果有人想知效果如何, 我可以再post相上黎話比大家知

禁止訪問

大宅

要楂咭留底 , 上次去到白行一次

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

若有需要,請PM有關會員,多謝合作,謝謝!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

首頁

尾頁

跳至