跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

年幾前在bk分享一間英語中心, 師資既陣容好好, 博士級人馬, 仲要係年年考第一, 連大學都係全系第一既! 好多名校生都有同佢地學英文.

之後好多家長都pm多謝我, 話去佢地果度學拼音和playgroup後小朋友進步好多.

佢地在銅鑼灣, 旺角和元朗都有分校. 最近我知道佢地在屯門開分校. 我覺得十分值得分享, 如果你小朋友想學英文拼音和playgroup, 可以PM.

Cathy

[ 本文章最後由 cathy123 於 08-10-14 19:39 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章

我收唔到pm呀...有無mami可以再pm我呀

別墅

原帖由 cathy123 於 08-8-4 11:28 發表
年幾前在bk分享一間英語中心, 師資既陣容好好, 博士級人馬, 仲要係年年考第一, 連大學都係全系第一既! 好多名校生都有同佢地學英文.

之後好多家長都pm多謝我, 話去佢地果度學拼音和playgroup後小朋友進步好多.

佢 ...

我想問下佢地有無開其他班?

洋房

Cathy123,

Pls pm me. Thanks!

大宅

原帖由 陳小B媽咪 於 09-2-11 00:31 發表
Cathy123,

我囡囡早二個月讀過, 但這個月開始drop啦. ms 我唔太清楚, 囡囡覺得幾好玩. 但唔明收喑貴學費cd & note 都係copy 而且cd 唔太清. 小朋友點跟 ?

民房

Cathy123,

洋房

cathy123,

Pls pm me also. thanks!

別墅

cathy123,

Pls pm me also. thanks!

子爵府

PLS PM THE DETAILS.MANY THANKS!
我好想幫仔仔搵倒間好既中心學PHONICS.
但又想知時間岩唔岩~
一WEEK學3堂唔知幾$呢?

大宅

Can you PM me? Thank you!!

子爵府

我都有興趣報,有無邊位亞 sir / Miss 教得比教好,雖然學歷係
重要,但起碼識得同小朋友溝通會好d~~

原文章由 cathy123 於 08-8-29 11:00 發表
各位媽咪,

請check pm.

學過的媽媽好多都讚好. 最近見到 joeyeddie 在其它topic分享去這個中心學拼音後的感想:

我阿囝都係在jolly phonics 讀呀, 都OK, 每次都有COMMENT, 同埋每次問我阿囝學完D生字佢都會講起, ...

男爵府

好媽媽勳章

可以PM資料比我嗎???
我而家都找緊拼音比啊女呀

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 fannybb 於 08-10-6 13:21 發表
有無媽咪報咗名or 已經讀緊, 講多d 你哋意見???????
我都有在"栢麗" 行過一轉, 真係幾多類似course 比小朋友. 由playgroup 至 speak english 由幾個月至成人都有. 有d 幾商業, 我意見就算全部外籍人士唔一定好, 因佢 ...

我覺得若收得貴, 就要有要求:

1) 母語是英文. (美國口音比英國口音吃香)
2) 大學是主修教育, 特別是兒童教育才懂得教小朋友.
3) 在港已有一段時間的教學經驗, 因為不同國藉的人仕會出現不同文法上的問題.

大宅

好媽媽勳章

Cathy123,

唔該PM 我. Thanks!

別墅

有無媽咪報咗名or 已經讀緊, 講多d 你哋意見???????
我都有在"栢麗" 行過一轉, 真係幾多類似course 比小朋友. 由playgroup 至 speak english 由幾個月至成人都有. 有d 幾商業, 我意見就算全部外籍人士唔一定好, 因佢未必知你想點, 明唔明又唔知, 明幾多又唔清楚. 外籍人士都有唔正口音, 竹聲(ABC) 又唔一定無文法. 你地點睇???????

男爵府

我都好有興趣呀..可以pm我嗎??

民房

Re:英文Phonics – 好多媽媽都話正

我都報左. 我覺得佢地6個人一班都幾好, 教材好齊. 之前我個女上過d成10人一班, 學左好似冇學咁, 連上堂做左d乜都唔知.

佢老細話會請大學程度竹星(abc)或外籍做老師, 唔係本地大學生喎.

我覺得竹星定係外籍都冇所謂, 最緊要係個小朋友自己鍾意囉. 讀書冇得迫既...

大宅

佢老細話唔會用外藉老師嫁,只會請本地既大學生...but學歷去到邊&讀邊一科&教學經驗就一d都無提過.
提議你指定上校長ms lam堂,其他會老師轉黎轉去都唔知佢地叫咩名...

大宅

原文章由 lubelubehk 於 08-9-21 23:21 發表
http://www.jollykingdom.com/eng/p1.htm

屯門分校巳經開咗喇...今日同阿囡去試堂之後仲即刻報咗名添..因為阿囡話happy好玩喎..上咗一粒鍾有畫圖畫同講英文同問問題囉....問咩講咩都講唔番比我知..
佢地提供1星期 ...

咁你知唔知他們的老師是不是外籍人?

大宅

Hi lubelubehk,

想問下是否 $720/4堂呀? 咁真係好貴. 你試過後再上來分亨一下呀.....

因為我亞仔學校都有呢個課程讀, 1年共上 30堂(1星期1堂) ---$52/堂
(分初班:30堂, 中班: 30堂, 高班: 30堂) , 亦即要 3年先讀完 ..... 但價錢就平好多

首頁
12345...8

尾頁

跳至