自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好不想講低這事,盡量想用方法忘記,我一想起就好肉赤,今晚睡不著。

星期日崇拜完畢後,當我同琳琳走出教堂後,想著去午餐,在旺角諸聖堂側門過完馬路時,琳琳同我講又個人打了她心口一下,即刻大喊,我連加安慰,我還以為那人不是有意,可能手撞一撞,叫她算啦,媽媽呵返妳啦,在街上琳琳喊好大聲叫好痛,在心口位置,我回頭望是一位灰白髮亞婆,拉著一加車,我感覺她是傻,在街尾指手劃腳,又企在馬路中間,我看不到她正面,我一路行一路叫琳琳唔好喊啦,因為平時在街又人撞一撞她佢都會鬧著喊,話人撞親她,叫人要道謙。

最不開心是,見女還喊,哄她不如帶妳去買一樣鐘意的東西,經過一間舖頭,門口有個男人講,有個癲婆睇住佢打了個細路女一拳在心口,唉,我即刻停低問下,唔怪之得我女大叫好痛,原來果個人打了我女一拳,在街大喊,我心想有冇挍錯,點解唔即刻講我聽,等我拉著傻婆,那男人還講如是我女一定打癲婆兩巴,話之佢是癲還是傻,傻就大哂,講哂粗口,我當時回頭文望已不見傻婆,冇陰功,無啦啦打了我女心口一拳,當時我真的留意不倒有個人在琳琳身傍,當時我手拖琳琳準備過馬路同琳琳身位只是隔一個人身位,佢就同琳琳刷身以過,打了我女一拳,真係火上心,拖著女周圍找她,也找不倒她,點解我唔相信琳琳被人打,點解咁冇陰功,唉,幾想在街喊,覺得好無用,有要安慰琳琳。
回家跟老公講,佢話以後都要留意身傍有乜人,在旺角要同女並排行,叫我算啦,好彩傻婆不是拿刀,如果是不是更不敢想像、嗚嗚嗚,點解我女給癲人打了,今日同女去街也很驚,叫她跟我一齊行,好留意身傍人,好慘,好唔想想著,好唔開心,黐線,點解有這種人,自己癲就好不應傷人,還是一個六歲小女孩。

你們出入旺角角同何文田一帶也應小心留意,灰白色頭髮,身高大約145cm,手拉買菜布車的亞婆,好憎她,我真係好想打她幾十巴同報警拉她坐監,叫她屋企人看著傻婆,不要再傷害其他人,我都唔知自己想點,請主幫我忘記忘記忘記忘記。

[ 本文章最後由 校長 於 08-8-26 02:17 編輯 ]

男爵府

大宅

真係好彩佢唔係攞刀..如果唔係真係唔敢想像...

大宅

以後出街都要小心....特別要睇實小朋友.....佢地唔識避開.....

別墅

原文章由 校長 於 08-8-26 01:43 發表
好不想講低這事,盡量想用方法忘記,我一想起就好肉赤,今晚睡不著。

星期日崇拜完畢後,當我同琳琳走出教堂後,想著去午餐,在旺角諸聖堂側門過完馬路時,琳琳同我講又個人打了她心口一下,即刻大喊,我連加安慰,我還以為那人不是有意 ...

最近街上多了些痴線人,会無端端襲擊人.
我個女半歲, 我用前背帶揹BB, 崇拜後到西洋菜街小巴站.
被亞伯蓄意兜心撞過黎, 我避不及,BB喊....我嬲自己反應慢.
嬲好耐...

最近係亞皆老街同個女過馬路. 多次被d 中坑打橫過檻硬撞開我地.
所以到旺角, 小心野獸!!

還有, 因為我是保險人, 常外出, 見過有儍婆係巴士站無端端打人.
打d等巴士的女 人.....

所以, 我明白你好興! 不要含怒到日落, 不要給魔鬼留地步

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

等待驗證會員

Forgive yourself too

原文章由 校長 於 08-8-26 02:27 發表
多謝您們安慰,但還是睡不著,好不開心

男爵府

感謝各位祝福與安慰,亞女身體都冇野,只是講點解天父唔幫她,趕走傻婆,等佢唔使比人打,一講起就喊,話天父不保護她,好唔開心,唉,我都唔知點答亞女

希望我也慢慢淡忙,我同女出街就算去對面商場都好驚,有陰影

天啊,求天父給女盡快忘記這事

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

真係聽倒都肉赤~~~希望你囡囡快d無事,同埋忘記唔開心既野啦,因為都係陰影,對小朋友影響好深~~樓主你都要加油!!!唯一安慰自己既就係好彩個癲婆唔係囉住刀or其他武器囉~~樓主唔好灰心呀~~你囡囡好需要你支持,過左去盡快由佢過去,唔開心都係於事無補,只會令到自己日日都唔開心。

伯爵府

琳琳好可憐呀, 一定好痛定喇
認住佢個樣, 第日一遇到佢, 搵人拉佢, 叫個男人做證人
足佢去醫番好佢, 等佢唔好再傷害d 小朋友
今次琳琳冇事, 真係好彩
下次佢出刀, 一係再大力d, 打斷小朋友d 肋骨, 咁點算

小魚都有次喺尖沙咀剪完頭髮
唔知個女人係癲定係覺得小魚得意
用手摸小魚塊面, 好在我見到咋
我即刻用消毒紙巾同小魚抺面
幾驚呀, 好在小魚塊面冇敏感咋

mouth: mouth: mouth:

禁止訪問

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

以後小心d好了,不要放係心咁耐.....

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

比著我都會好心痛, 好唔開心,不過最緊要琳琳無事,
個亞婆傻架嘛, 佢都唔知自己做咩,
所以你嬲完就算, 饒恕個傻亞婆啦.

珍珠宮

畀面勳章

樓主既囡囡最緊要係無事,有時意外既野無人會預計得到,所以樓主唔好太自責,何況個婆係
crazy既,其實我囡囡都係6歲,又係叫琳琳,所以我睇見個post特別感同身受

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

民房

真係好恐怖呀..........以後都係要小心d好,小朋友好脆弱架........我都要睇實我個囡啦............
唔好唔開心啦...........一家人出去relax下啦...........唔好記住啦.............

複式洋房

好驚!!!!咁多傻人,出街要一眼關七

子爵府

原文章由 virgokaren 於 08-8-26 03:01 發表
旺角好多傻佬、傻婆的,要小心你們的小孩。

我都鄧你心痛!以後小心附近的行人。

係呀, 旺角真係多傻人, 早2年前我行經朗豪坊附近, 有一個肥婆無里頭走前來拍我個肚一下, 個肥婆拍完我後, 扮冇野繼續前行!!我真係O晒咀, 比唔切反應!!

大宅

首頁

尾頁

跳至